Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

10 χρόνια 2ο ΤΕΕΠ - Χρόνια σας πολλά και καλές προσγειώσεις !!! (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Χρόνια σας πολλά και καλές προσγειώσεις

Μόνο αυτή η ευχή είναι η καλύτερη για την συνέχεια του έργου που προσφέρει το 2ο ΤΕΕΠ που σήμερα γιόρτασε τα 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της στο Στεφανοβίκειο του Νομού Μαγνησίας.

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην ΑΣΔΕΝ και στο ΑΣ

Tην Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης Μειζόνων Διοικήσεων, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικών και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), στο Στρατόπεδο «Σακέττα» και στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου τον υποδέχτηκαν ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος και ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ αντίστοιχα.


Η Ινδια δημιουργεί το δικό της κέντρο υποστήριξης για τo Su-30MKI

300 εκατομμύρια δολάρια σκοπεύει να επενδύσει η Ινδία στην κατασκευή ενός κέντρου υποστήριξης του Su-30MKI εντός των εγκαταστάσεων της κρατικής Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) στην πόλη Μπάνγκαλορ.

Δείτε περισσότερα

Ρωσία: Ήρθε ώρα αναβάθμισης των μαχητικών Su-33

Σχέδια αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών τύπου Sukhoi Su-33 τα οποία επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», το μοναδικό πλέον στη δύναμη του ρωσικού Στόλου, έχει το Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δείτε περισσότερα

Όταν τα πακιστανικά F-16 κάνουν στις ΗΠΑ διπλωματία

Προσπάθεια να κλείσουν οι «πληγές» Ηνωμένων Πολιτειών και Πακιστάν, όσο τέλος πάντων μπορεί να είναι εφικτό αυτό, καταβλήθηκε με τη συμμετοχή της πακιστανικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση Red Flag 16-4, με μαχητικά αεροσκάφη αμερικανική προέλευσης, τύπου F-16C/D, τα οποία ταξίδεψαν περισσότερο από 7.700 μίλια για να λάβουν μέρος.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/9/2016

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

parapolitika : Στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτoν ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρ.Βαΐτσης μέσα στο Σεπτέμβριο

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επισκέψεις είναι στο πρόγραμμα του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση εντός του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας Αρχηγός βρίσκεται από σήμερα και για το υπόλοιπο της εβδομάδος στη Μόσχα, «συνοδεύοντας» την Στρατιωτική μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία συμμετέχει για άλλη μία φορά στο φημισμένο φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών από όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε διετία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Δείτε περισσότερα

Τούρκικο CN-235 "τρυπούσε" συνεχώς το FIR Αθηνών

Ένας Τούρκος παραβάτης "επιμόνως" σήμερα προχώρησε σε 17 παραβιάσεις - Παραβάσεις του Βορειοανατολικού, Κεντρικού & Νοτιοανατολικού Αιγαίου.  Πρόκειται για ένα τούρκικο CN-235 του τούρκικου πολεμικού ναυτικού.

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 2ης ΜΣΕΠ

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 2η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (2η ΜΣΕΠ), στον Ίσμαρο, στον Νομό Ροδόπης, παρουσία του Διοικητή του 1ου Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου, Ταξίαρχου (ΕΑ) Παναγιώτη Καραδημητρίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 2ης ΜΣΕΠ από τον Επισμηναγό (ΕΑ) Γεώργιο Σωτηρίου στον Επισμηναγό (ΕΑ) Φώτιο Καράμπελα.


Κέντρο υποστήριξης Su-30MKI στην Ινδία …για να πετάνε

Με τη βοήθεια της Ρωσίας, οι Ινδοί σχεδιάζουν να επενδύσουν 300 εκατομμύρια δολάρια για να ιδρύσουν ένα κέντρο υποστήριξης εντός των εγκαταστάσεων της κρατικής Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) στην πόλη Μπάνγκαλορ, με στόχο να βελτιωθούν οι επιδόσεις της χώρας σε αυτό τον τομέα και ως συνέπεια να επαυξηθεί η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών στην ινδική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 31/8/2016

Την Tετάρτη 31 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Ορκωμοσία Νέων Σμηνιών 52ης Σειράς ΣΥΔ

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Σμηνιών της 52ης Σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.


Ένα ξεχασμένο ραντάρ στο Πυργί Αγρινίου

Εγκαταστάσεις ραντάρ που ελάχιστοι θυμούνται

Από την δεκαετία του ’30 το Αγρίνιο είχε ένα από τα σημαντικότερα στρατιωτικά και πολιτικά αεροδρόμια της χώρας. Απαραίτητη ήταν η αεροπορική κάλυψη και κυρίως ο εντοπισμός της θέσης των εχθρικών αεροσκαφών. Το ραντάρ χρησιμοποιήθηκε το 1940 σε πολεμική επιχείρηση, όταν η Αγγλική Αεροπορία (RAF) θριάμβευσε έναντι της Ναζιστικής  (Luftwafe) και κρίθηκε η μάχη της Αγγλίας.

Δείτε περισσότερα

Αμερικανικά F-15C πάνε για περιπολίες στη Βουλγαρία

Η αμερικανική Αεροπορία (USAF) στέλνει για πρώτη φορά στη Βουλγαρία δύο μαχητικά τύπου F-15C Eagle για να αναλάβουν από τις 9 Σεπτεμβρίου μαζί με τα βουλγαρικά MiG-29 την περιπολία του βουλγαρικού εναέριου χώρου.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/8/2016

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Success story με τη συμπλήρωση 100 αεροσκαφών Su-34

Η αεροναυπηγική εταιρία της Ρωσίας Novosibirsk Aircraft Production Plant (NAZ) σύντομα θα ξεκινήσει την κατασκευή του εκατοστού βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου Sukhoi Su-34 (κωδικός κατά NATO: Fullback), φθάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σε ένα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος.

Δείτε περισσότερα

Με επιτυχία η πρώτη πτήση του ιαπωνικού μαχητικού F-35A / LM

Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφους τύπου F-35A που κατασκευάζει ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin για λογαριασμό της ιαπωνικής Αεροπορίας (JASDF: Japan Air Self Defense Force), πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση στις 24 Αυγούστου. Στο πιλοτήριο καθόταν ο πιλότος δοκιμών της εταιρίας Πολ Χάτεντορφ.

Δείτε περισσότερα

Αθλητική Εκδήλωση στο ΚΕΔΑ/Ζ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ζούμπερι (ΚΕΔΑ/Ζ) αθλητική διαδραστική εκδήλωση για παιδιά, με θέμα «KIDS ATHLETICS».


Ονομασία Νέων Σμηνιών 52ης Σειράς ΣΥΔ

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, η τελετή Ονομασίας των νέων Σμηνιών, της 52ης Σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), της Πολεμικής Αεροπορίας.


Πως αποφεύχθηκε το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα στην Ελλάδα!

Ετσι αποφεύχθηκε το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα στην Ελλάδα…

“Στις 9 Αυγούστου του 1978,πριν 37 χρόνια,αποφεύχθηκε το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα που θα γινόταν στην Ελλάδα και ίσως και του κόσμου.Ο ανθρώπινος παράγοντας έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του συμβάντος (αρνητικά και θετικά).

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/8/2016

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Piaggio P.180 Avanti : Επιλέχθηκε το 1998 από το Ελληνικό Ε.Κ.Α.Β και δεν πετάξανε ποτέ...

Το  Piaggio P.180 Avanti ήταν (και είναι) ένα εξαιρετικό φουτουριστικό αεροσκάφος. Πρόκειται για μία ''εξωτική'' και πρωτοποριακή τόσο για την εποχή του Ιταλική σχεδίαση (δεκαετία 1990) όσο και για τη σημερινή και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις τόσο σε οικονομία, σε αυτονομία όσο και σε ταχύτητα για την κατηγορία του, χαρακτηριστικά που του προσέδιδαν μεταξύ άλλων τα πτερύγια canard μπροστά, η κυρίως πτέρυγα τοποθετημένη πίσω και οι δύο turboprop κινητήρες Pratt & Whitney PT6A-45 που είναι διαμορφωμένοι να σπρώχνουν και όχι να έλκουν το αεροπλάνο.

Δείτε περισσότερα

Αμερικανικά F-15 για την αστυνόμευση του Βουλγάρικου εναέριου χώρου

Δύο Αμερικανικά F-15 αναμένεται να μετασταθμεύσουν στη Βουλγαρία ώστε να συμπληρώσουν τη δύναμη των Βουλγάρικων μαχητικών για την αποτελεσματική αστυνόμευση του εναέριου χώρου της χώρας.

Η αποστολή αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και είναι υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ όπως και οι ανάλογες αποστολές στη Βαλτική.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/8/2016

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: