Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος ο νέος Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων της ΠΑ!

Ο νέος Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Πολεμικής Αεροπορίας Ραχών Σμηναγός Παναγιώτης Τίτας, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το πρωί, στο γραφείο του, επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων.

Δείτε περισσότερα

Ετοιμάζεται η ΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των F-16 ;

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη ΓΔΑΕΕ συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή κ Κοσμά Βούρη με εκπροσώπους της εταιρείας Lockheed Martin για παρουσίαση του προτεινόμενου προγράμματος εκσυγχρονισμού των Α/Φ F-16.

Δείτε περισσότερα

Και εγένετο ΦΩΣ… 23/9 υπογραφές, για τα ινδικά Rafale!

Επιτέλους… τέλος μπορούν να αναφωνήσουν με ανακούφιση Γάλλοι και Ινδοί, καθώς όπως ανακοινώθηκε, το συμβόλαιο για τα γαλλικά μαχητικά Rafale της Dassault, υα υπογραφτεί στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ινδία, όπου αναμένεται να αφιχθεί ο – δικαιολογημένα περιχαρής – Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Δείτε περισσότερα

F-35 vs. F/A-18 …στα δικαστήρια σε ευρωπαϊκό έδαφος!

Πόλεμος ξεσπάει σε ευρωπαϊκό έδαφος ανάμεσα στους δυο αμερικανικούς αεροναυπηγικούς κολοσσούς, τη Boeing και τη Lockheed Martin, με αφορμή την αξιολόγηση από την Αεροπορία της Δανίας των μαχητικών που πρότειναν, το F/A-18 Super Hornet η πρώτη και το F-35 Lightning II η δεύτερη, μια διαγωνιστική διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή του δευτέρου αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα

Νέα προβλήματα για το F-35: Καθηλώθηκαν 15 αεροσκάφη εξαιτίας διαρροών στο σύστημα ψύξης

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει το μαχητικό 5ης γενιάς των ΗΠΑ F-35 καθώς 15 συνολικά αεροσκάφη του τύπου καθηλώθηκαν στην ΑΒ Luke εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα ψύξης. Η καθήλωση αφορά 13 αεροσκάφη F-35A  της αμερικανικής Αεροπορίας και 2 της Νορβηγικής.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας εθελοντική αιμοδοσία στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

https://www.haf.gr

Πιθανή προμήθεια πυραύλων BrahMos για τα α/φ Su-30SM

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει στην αγορά των πυραύλων BrahMos τύπου cruise, προϊόν συμπαραγωγής Ινδίας και Ρωσίας, για να εξοπλίσει τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30SM, όπως αναφέρθηκε από ινδικές στρατιωτικές-διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της έκθεσης-φόρουμ «Army 2016» που διοργανώθηκε στη Μόσχα.

Δείτε περισσότερα

Το δεύτερο P-3 πέταξε προς την ΕΑΒ

Tην Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η μεταστάθμευση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του δεύτερου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P3B-Orion από τα πέντε συνολικά, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εν λόγω αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Ήταν και θα είναι στα υψηλότερα επίπεδα η μαχητικότητα και η αποτελεσματικότητα της 110 ΠΜ - Παράδοση Παραλαβή 110 ΠΜ (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας μάχης στη Λάρισα, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 110 Πτέρυγας Μάχης, από τον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Τσιρογιαννίδη στον Σμήναρχο (Ι)  Κωνσταντίνο Καραμεσίνη.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/9/2016

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Α/ΓΕΑ στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, πρόκειται να συμμετάσχει στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium – NACS), που θα λάβει χώρα στο Ramstein, της Ο.Δ. της Γερμανίας και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από την Παρασκευή 16 έως και το Σαββάτο 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Η ΕΑΒ στο Athens Flying Week 2016

Στην προοπτική και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Δ.Σ.  της Εταιρείας στο πλαίσιο της Athens Flying Week

Την εξέλιξή της στη διάρκεια της 40χρονης πορείας της και τις δυνατότητες που καθιστούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μία σημαντική δύναμη στο χώρο της Αεροδιαστημικής παρουσίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρίας Γκίκας στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στις 13.9.2016 με θέμα «Η Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας - Αεροδιαστημική Τεχνολογία».  Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου «AFW’s Aviation Development Conference».

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΕΑ

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από το συνεργείο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», εθελοντική αιμοδοσία στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού του.

Δείτε φωτογραφίες

Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες TAE KWON DO, ΕΔ και ΣΑ, έτους 2016

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας, οι ετήσιοι αγώνες TAE KWON DO των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2016.


Boeing Τ-Χ: Η πρόταση της Boeing για το νέο εκπαιδευτικό της USAF!

Το δικό της υποψήφιο αντικαταστάτη των 500 εκπαιδευτικών αεροσκαφών της USAF T-38 Talon παρουσίασε η Boeing.

Πρόκειται για το Boeing Τ-Χ το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε από κοινού με τη Σουηδική saab και διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία για την εκτέλεση πολεμικών αποστολών αλλά και για τις ανάγκες κατάρτισης των νέων πιλότων στα σύγχρονα αεριωθούμενα μαχητικά.

Δείτε περισσότερα

Ινδία-Rafale: ΟΚ το συμβόλαιο, τώρα μένει η διακυβερνητική…

Λογικά δεν πρέπει να έχει υπάρξει μεγαλύτερο θρίλερ στην ιστορία των ινδικών εξοπλιστικών προμηθειών από αυτό της προμήθειας από την ινδική Αεροπορία των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale της γαλλικής εταιρίας Dassault.

Δείτε περισσότερα

Τα βρήκαν Ρωσία και Ινδία για το μαχητικό πέμπτης γενιάς T-50

Μετά από συνεχείς καθυστερήσεις που προκάλεσαν ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και το Νέο Δελχί, Ρώσοι και Ινδοί κατέληξαν σε συμφωνία για το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς T-50 PAK FA, όσον αφορά τη συμπαραγωγή του και τον όγκο του έργου κάθε πλευράς στη σχεδίαση και την παραγωγή.

Δείτε περισσότερα

Η τούρκικη ακτοφυλακή πέταξε πάνω από την Κω

Στο ίδιο έργο θεατές… Μετά από πολύ καιρό μα θυμήθηκαν και μπήκαν με περίσσιο θράσος στο «πεδίο των μαχών». Ο λόγος για το το τούρκικο ελικόπτερο που εισήλθε σήμερα στο ελληνικό FIR τις πρωινές ώρες, βεβαία δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχε αλλαγή  στον τρόπο που προσεγγίζουν οι τούρκοι την εξωτερική τους πολιτική, αλλά δεν αναμέναμε και τέτοιου είδους προκλήσεις.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/9/2016

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Και στο βάθος F-35 για την Πολεμική Αεροπορία ; - Το σημείο της συνέντευξης τύπου του ΥΕΘΑ που δεν παίχτηκε πουθενά...

Όχι δεν είναι φουσκωμένος ο τίτλος... Γράφουμε πάντα αυτό που ακούμε και βλέπουμε...  

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στις 12:00 μ.μ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στα πλαίσια της 81ης Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό από τους δημοσιογράφους όσον αφορά τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ήτανε πολλά :

Συστήματα αντιμετώπισης drones θέλει να αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία

Υβριδική απειλή που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, χαρακτήρισε τα drones ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστος Βαϊτσης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Athens Flying Week.


Συμμετοχή της 340 Μοίρας στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2016

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετέχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.


Ορόσημο για την LM, “game changer” για USN η συνεργασία F-35 & Aegis!

Μια πραγματικά σημαντική επιχειρησιακά εξέλιξη έδωσε στη δημοσιότητα ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin, καθώς ανακοίνωσε την επιτυχή συνεργασία ου μαχητικού πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II με το σύστημα μάχης Aegis, κατά τη διάρκεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Δείτε περισσότερα

Ο Σοβιετικός πιλότος που αυτομόλησε το 1976 κλέβοντας το MiG-25, Πως το προσγείωσε σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας...

Η αυτομόληση του σοβιετικού πιλότου Βίκτορ Μπελένκο πριν από 40 χρόνια, ο οποίος προσγείωσε, στις 6 Σεπτεμβρίου 1976, σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας το MiG-25, το πιο προηγμένο και μυστηριώδες σοβιετικό μαχητικό που υπήρχε τότε, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες του Ψυχρού Πολέμου, βγαλμένη κατευθείαν από τις σελίδες κατασκοπευτικού μυθιστορήματος ή ταινίας....

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της ΒΚΤ

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Βάσης Καυσίμων Τριαδίου (ΒΚΤ), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, Σμήναρχου (Ε) Νικόλαου Παπαδή,  η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της ΒΚΤ, από τον Σμηναγό (Ε) Παναγιώτη Σίσκο στον Σμηναγό (Ε) Γεώργιο Καραγιάννη.


Με πτήσεις α/φ B-1 Lancer προειδοποίηση ΗΠΑ στη Β. Κορέα

Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πέταξαν σήμερα το πρωί πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη μαχητικής ισχύος, αλλά και ενεργού αμυντικής συμπαράστασης των ΗΠΑ, προς τη Νότια Κορέα, μετά την 5η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Παρασκευή.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/9/2016

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στην 81 ΔΕΘ

Στις 10  Σεπτεμβρίου η 81η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της. Το Πολεμικό Μουσείο για δεύτερη χρονιά λειτούργησε περίπτερο στην έκθεση. Ο κόσμος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για να μάθει για την Ιστορία της πατρίδος του.


Επιπλέον μοίρα α/φ F-35 Lightning II της LM, θέλει η Ν. Κορέα

Υπό σκέψη βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στη Νότια Κορέα, καθώς μελετούν το ενδεχόμενο τοποθέτησης επιπρόσθετης παραγγελίας για 20 ακόμη μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35A Lightning II της αμερικανικής Lockheed Martin. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από διεθνείς πηγές, προβληματισμός προέκυψε μετά από την πυρηνική δοκιμή του Βορρά τις προηγούμενες ημέρες.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Σκοποβολής ΕΔ και ΣΑ έτους 2016

Από το Σάββατο 10 έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Σκοποβολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2016, στο σκοπευτήριο της Σπάρτης.


Σύσκεψη Διοικητών Πολεμικών Μοιρών Αεροσκαφών – ΜΕΑΕ – ΣΟΤ – Μ/ΜΕΑΦ Μονάδων ΑΤΑ

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ATA), σύσκεψη των Διοικητών των Πολεμικών Μοιρών αεροσκαφών, των Μοιρών Εκπαίδευσης Αέρος – Εδάφους (ΜΕΑΕ), του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) και της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ/ΜΕΑΦ).


Έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους 2016 – 2017 της ΣΙ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή έναρξης του Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017, παρουσία του Διοικητή της Σχολής, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, του στρατιωτικού, πολιτικού και διδακτικού προσωπικού.