Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Η "Αιχμή Του Δόρατος" στο AFW 2016 και στην ΕΑΒ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Την Δευτέρα 10/10 στις 21:00 μ.μ παρακολουθήστε στην "Αιχμή Του Δόρατος" τις πτητικές εκδηλώσεις του Athens Flying Week 2016 που πραγματοποιήθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Στο φετινό airshow συμμετείχαν αρκετές ξένες συμμετοχές και φυσικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι λάθος αποφάσεις έφερναν σε απαξίωση τα μαχητικά μας...

Παρακολουθώντας χθες την κόντρα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΕΘΑ, θυμηθήκαμε τον περιβόητο νόμο του περί εξοπλισμών που αυτές τις ημέρες είναι επίκαιρος: μετά από αναμονή χρόνων καταφέραμε να βρούμε τρόπο ώστε να αλλάξουμε…”τακάκια” στα φρένα των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000!!! Πολλά από τα οποία ήταν καθηλωμένα χρόνια τώρα λόγω και του περιβόητου νόμου Βενιζέλου!

Δείτε περισσότερα

Η Πολεμική Αεροπορία στην ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η άσκηση ξεκίνησε από της 3/10 έως και 7/10, η τελική της φάση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Αετός και στη νήσο Χίο όπου αφορούσε ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια.

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 1ης/2016 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Εκπαιδευτών Ομάδας Όπλων ΣΑΕ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης Αεράμυνας, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 1ης/2016 Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Εκπαιδευτών Ομάδας Όπλων του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ).

Υγειονομικό Κλιμάκιο του 251ΓΝΑ στη Νήσο Σκύρο

Από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, κλιμάκιο Υγειονομικού Προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) με επικεφαλής τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ταξίαρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκαν τη νήσο Σκύρο, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού.


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της ΣΙ στην Αεροπορική Ακαδημία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Από την Κυριακή 18 έως και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, αντιπροσωπεία δύο (2) Ικάρων της ΙΙΙης Τάξης της Σχολής, συμμετείχαν στην 3rd International Cadets’ Week 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Ακαδημία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη Σχολής Ικάρων στην 114ΠΜ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, σπουδαστές της I και της IV Τάξης της Σχολής Ικάρων επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς.


Επίσκεψη Γενικού Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων στην 115ΠΜ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πρέσβυς κ. Τρύφων Παρασκευόπουλος, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας.


J-10C: Το κινεζικό μαχητικό 4ης γενιάς γίνεται stealth

Μια νέα έκδοση του Chengdu J-10 έκανε την εμφάνισή της στην Κίνα. Η έκδοση αυτή όπως αναφέρουν οι Κινέζοι ανήκει στην κατηγορία των ημι-stealth και φέρει νέας γενιάς ηλεκτρονικά εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών στην κατασκευή του, ραντάρ AESA και ισχυρούς κινητήρες.

Δείτε περισσότερα

Ισραηλινό F-16Ι έπιασε φωτιά νεκρός ο πιλότος

Πιλότος της ισραηλινής αεροπορίας έχασε την ζωή του μετά τη εκτίναξη του από μαχητικό F-16I γνωστά ως “Sufa” (“Storm”) όταν αυτό έπιασε φωτιά κατά την διάρκεια της προσγείωσης στην αεροπορική βάση Ραμόν.


Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Άρπαξε φωτιά μέρος του πεδίου βολής Έβρου μετά από βολή μαχητικών της ΠΑ

Ξεκίνησε το Σφυροκόπημα των Μαχητικών και Επιθετικών ελικοπτέρων της Α.Σ  στον Έβρο και ήδη έβαλαν φωτιά  κυριολεκτικά στο  Πεδίο Βολής και Ασκήσεων του «ΑΕΤΟΥ » Μαχητικά αεροσκάφη «Phantom RF4», μαχητικά ελικόπτερα «Apache» και ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων «Huey» πάνω από τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης!

Δείτε περισσότερα

Το Albacete της Ισπανίας "δεν μας πάει" - F-16 της 340 Μ είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση

Σαν να μας κυνηγάει μια “κατάρα” στην εκπαίδευση που γίνεται στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.Μετά από τη συντριβή του διθέσιου F-16 μας στις 26 Ιανουαρίου του 2015 που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν ζωή τους δυο πιλότοι μας,φέτος είχαμε μια ακόμη περιπέτεια,ευτυχώς με αίσιο τέλος.

Δείτε περισσότερα

F-15 της USAF ακινητοποιήθηκε στον διάδρομο των Χανίων

Αμερικάνικο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15 ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στον διάδρομο του «Γιάννης Δασκαλογιάννης». Το αεροσκάφος βγήκε εκτός λειτουργίας καθώς παρουσίασε πρόβλημα στα υδραυλικά του συστήματα.


Απονομή Πτυχίων της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΘΕ

Από τη Δευτέρα 26 έως και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), μελών εθελοντικών ομάδων.


Πρόσκληση Επιτυχόντων – Εισακτέων Ειδικής Κατηγορίας (Έλληνες Εξωτερικού) σε ΣΤΥΑ και ΣΥΔ Ακαδημαϊκού Έτους 2016-17

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στις Σχολές Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις Ειδικής Κατηγορίας του Ν.3648/08 Αρ.11 παρ. 1γ (Έλληνες Εξωτερικού), του έτους 2016, όπως παρακάτω:


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/10/2016

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Βαθμολογική εξομοίωση των αξιωματικών μηχανικών της Σχολής Ικάρων

Ερώτηση προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με τη βαθμολογική εξομοίωση των αξιωματικών μηχανικών της Σχολής Ικάρων με τους μηχανικούς συναδέλφους τους των άλλων Όπλων.


Με συνοδεία από Mirage-2000 η επιστροφή των οστών των Ηρώων του Νοράτλας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με συνοδεία από μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, οι 16 Ήρωες του μοιραίου Νοράτλας "ΝΙΚΗ-4" που είχε καταρριφθεί στη Μακεδονίτισσα τον Ιούλιο του 1974, τα οστά των οποίων ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα, έφτασαν στην Ελλάδα, 42 χρόνια μετά την θυσία τους! Είχε προηγηθεί η παράδοση των λειψάνων, σε ειδική τελετή στον Τύμβο, στην Κύπρο.

Δείτε περισσότερα

Ικανοποίηση και νέα παραγγελία για FA-50 από τις Φιλιππίνες

Η Αεροπορία των Φιλιππίνων έχει διατυπώσει το αίτημα προμήθειας 36 επιπλέον αεροσκαφών – ελαφρών μαχητικών τύπου FA-50PH Fighting Eagle που κατασκευάζει η νοτιοκορεατική Korea Aerospace Industries (KAI), μετά την παραλαβή των πρώτων 12, καθώς επίσης και 12 επιπλέον επιθετικά ελικόπτερα τύπου AW-109E.

Δείτε περισσότερα

Η Γαλλία αναβαθμίζει μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000D

Η γαλλική αρχή εξοπλιστικών προμηθειών DGA (Direction Générale pour l’Armement) προχώρησε στην ανάθεση συμβολαίου για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των μαχητικών τύπου Mirage 2000D που αξιοποιεί επιχειρησιακά, στην κατασκευάστρια Dassault Aviation και την MBDA.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα το 1921 : Ο βομβαρδισμός των Τούρκων από τους Σ. Φίλιππα και Κ. Τσιριγώτης


Σαν σήμερα στις 05/10/1931

Ψηφίστηκε το διάταγμα "Περί τρόπου διενεργείας εισαγωγικών εξετάσεων εις την Σχολήν Αεροπορίας". Το σύστημα εισαγωγής στη Σχολή Αεροπορίας (μετέπειτα Σχολή Ικάρων) ήταν αυστηρότατο. Μετά τις υγειονομικές εξετάσεις προβλεπόταν για τους υποψηφίους σωματική δοκιμασία, με συγκεκριμένες υψηλές επιδόσεις σε δρόμους, άλματα και ρίψη σφαίρας. Τέλος, διεξάγονταν οι εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Η Lockheed Martin παραδίδει εξομοιωτές F-16 στην Ιορδανία

Την παράδοση στην Αεροπορία της Ιορδανίας ενός νέου εκπαιδευτικού συστήματος για μαχητικά αεροσκάφη F-16 εκτιμώμενου κόστους 35,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Lockheed Martin. Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη οικογένεια εξομοιωτών αποστολής και τακτικών μάχης που μπορούν να διασυνδεθούν σε ένα ενιαίο συνθετικό περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη SACEUR στην 115ΠΜ


Tην Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και των Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη  (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας.

Διάσωση αιωροπτεριστή από SUPER PUMA (Βίντεο)

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης /Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό την διάσωση τραυματία αιωροπτεριστή, που κατέπεσε 2ΝΜ βορείως της πόλης της Δράμας.

Οι "Τίγρεις" γιορτάζουν τα 75 χρόνια από την ίδρυση τους !! (Βίντεο)

Η 335 Μοίρα (335Μ) συμπληρώνει 75 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου.

Αεροδιακομιδή Ασθενούς από Πλοίο

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2016, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από το εμπορικό πλοίο «PYOTR STRELKOV», που έπλεε επτά (7) ναυτικά μίλια βόρεια – βορειοανατολικά της Ρόδου, 34χρονο ασθενή, ουκρανικής υπηκοότητας.


Ο «αχταρμάς» με τις γενιές των α/φών και το Rafale (vid.)

Αν θέλουμε να κατατάξουμε σε κατηγορίες τα σύγχρονα μαχητικά, θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι ένα μαχητικό είναι καταρχάς μία ιπτάμενη πλατφόρμα που μπορεί να εκτελέσει μία πλειάδα σύνθετων αποστολών, τις οποίες ο μέσος άνθρωπος και μη ειδικός στον αεροπορικό αγώνα, αδυνατεί να καταλάβει και να εκτιμήσει.

Δείτε περισσότερα

Νέο κινεζικό σύστημα απο-προσνήωσης σε αεροπλανοφόρα!

Τη συνέχιση από την Κίνα της ανάπτυξης συστήματος απονήωσης με καταπέλτη και προσνήωσης με άγκιστρο ανάσχεσης (CATOBAR: Catapult-Assisted Take-Off But Arrested Recovery) για τα αεροπλανοφόρα της, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI: United States Naval Institute), η αναγνώριση μαχητικού Shenyang J-15 Flying Shark, εφοδιασμένου με τον σχετικό εξοπλισμό.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα το 1912 τα διακριτικά σήματα της αεροπορίας καθιερώνονται με διαταγή


Παραμονή της κήρυξης των Βαλκανικών Πολέμων και το Γενικό Στρατηγείο εξέδωσε την παρακάτω ιστορική διαταγή, σχετικά με την αναγνώριση (διακριτικά σήματα) των ελληνικών αεροσκαφών:"Έγγραφον υπ' αριθμ. 217.Γενική Διαταγή.Επιστήσατε την προσοχήν πάντων των υφ' υμάς επί του ζητήματος των αεροπλάνων προς αποφυγήν απευκταίου.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/10/2016

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Διάσωση και Μεταφορά Τραυματία από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Τη  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης /Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό την διάσωση τραυματία αιωροπτεριστή, που κατέπεσε  2ΝΜ βορείως της πόλης της Δράμας.


Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2016 ΣΤ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:


Τελετή Αποφοίτησης του 6ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η τελετή απονομής των πτυχίων αποφοίτησης του 6ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ), της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31ης ΜΕΕΔ).

Το AH-64DHA Apache μετά από την ανέλκυση (Φωτογραφίες)

Άσχημη η εικόνα του AH-64DHA Apache μετά την ανέλκυσή του από τα νερά του κόλπου Ορφανού. Την τρίτη 20 Σεπτεμβρίου το ελικόπτερο κατά την άσκηση "ΣΑΡΙΣΑ 2016" που διεξάγονταν στον κόλπο ορφανού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε ύψως και προσθαλασσώθηκε στα πρώτα μέτρα της ακτής.


Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»

Από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.


E-8 JSTARS με σοβαρά προβλήματα καθήλωσε η USAF

Τέσσερα αεροσκάφη επίγειας επιτήρησης E-8 JSTARS καθήλωσε η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) σύμφωνα με τον ψηφιακό βραχίονα της αμερικανικής επιθεώρησης «Defense News». Υπενθυμίζεται, ότι η USAF επιχειρεί 16 επιχειρησιακά αεροσκάφη E-8 JSTARS και ένα εκπαιδευτικό και ότι η αντικατάσταση τους από μία νέα πλατφόρμα βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες υπό συζήτηση.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/10/2016

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 2ης/2016 Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΝΑΟ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 2ης/2016 Εκπαιδευτικής Σειράς, του Σχολείου Επιμόρφωσης Νέων Ανθυποσμηναγών Οικονομικού (ΣΕΝΑΟ), στο αμφιθέατρο της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών, στο Καβούρι Αττικής.


Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

"Εισβολή" κινήματος στις ΕΔ...; Στρατεύσιμοι από την 116 ΠΜ δεν επιθυμούν ΗΝΙΟΧΟ

Διαμαρτυρίες τύπου όπως αυτές που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ θυμίζει το θέμα με στρατεύσιμους που αντιδρούν στην διεξαγωγή της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Αυτό διαβάσαμε σήμερα στην ηλεκτρονική εφημερίδα patrastimes.gr.  Θα είναι λάθος κατά την άποψη μας να επηρεάζεται  από το ΥΠΕΘΑ να εκκολαφθούν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και μάλιστα σε μείζονος σημασίας θέματα όπως αυτό που αφορά επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΠΑ.


"Θηρεύς" εναντίον ενός φαντάσματος...!! (Βίντεο)

Ο «Θηρεύς» είναι το μονοθέσιο αυτοκίνητο που κατασκεύασαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί το τρίτο κατά σειρά που δημιούργησε η ομάδα Κένταυρος μετά το «Χείρων» και τον «Nessus» πρόκειται για ένα νέο μονοθέσιο με εξελιγμένη τεχνολογία που αποτελεί το καμάρι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δικό του αντίγραφο του RQ-170 Sentinel έφτιαξε το Ιράν;

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC / Pasdaran) παρουσίασαν ένα καινούργιο μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης (UCAV: Unmanned Combat Aeral Vehicle) με την κωδική ονομασία «Saeqeh» με τη δυνατότητα να φέρει τέσσερα κατευθυνόμενα βλήματα, αν και στη φωτογραφία δεν φαίνεται να έχουν αναρτηθεί στο αερόχημα, αλλά σα να τα έχουν… κολλήσει. Την είδηση μετέδωσε το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Press TV».

Δείτε περισσότερα

Ένα CF-104D Starfighter ξανά στους ουρανούς

Δείτε την πολύ καλή δουλειά των Νορβηγών που σκέφτηκαν να επαναφέρουν σε πτητική κατάσταση ένα από τα πρώην καναδικά CF-104D Starfighter, που απέκτησε η νορβηγική Αεροπορία και χρησιμοποίησε μεταξύ 1973 και 1983.