Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Το μέλλον είναι εδώ …πρώτη παρουσίαση V-247 Vigilant!

Η ονομασία αυτού V-247 Vigilant και το παρουσίασε η Bell Helicopter. Συνδυάζει τη δυνατότητα κάθετης ανύψωσης ενός ελικοπτέρου με την ταχύτητα και την εμβέλεια ενός συμβατικού αεροσκάφους και είναι ένα νέο μη επανδρωμένο αερόχημα κλινότων στροφείων (tilt-rotor)!

Δείτε περισσότερα

Το προσωπικό της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης νονοί για άλλη μια φορά !!! (βίντεο)

Μέσα σε ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι στα τέλη του Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια της επείγουσας αερομεταφοράς της μητέρας του.

«Οι ευχαριστίες δεν ανήκουν σε μένα και στο πλήρωμά μου, αλλά σε όλο το προσωπικό της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης για το κοινωνικό έργο που επιτελείται από όλους μας για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του ελληνικού λαού», λέει ο σμηναγός Κώστας Χρήστου, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, εντός του οποίου κατά την πτήση της μεταφοράς μιας εγκύου από τη Σίφνο στην Αθήνα γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΤΑ

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εθελοντική αιμοδοσία στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με συμμετοχή του προσωπικού του.

Σεμινάριο Οικονομικών

Από την Τετάρτη 12 έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, Σεμινάριο Οικονομικών με τη συμμετοχή προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών των Μονάδων – Υπηρεσιών, καθώς και στελεχών των Διευθύνσεων Οικονομικού Σχηματισμών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).


Επίσκεψη του ΑΚΑΜ της Γαλλίας στην 114ΠΜ

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Colonel Richard Coleman, επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς.

Επίσκεψη Ειδικής Γραμματέως Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 111ΠΜ

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, όπου την υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.


Ορκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 54ης Σειράς ΣΥΔ

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των είκοσι τριών (23) πρωτοετών Δοκίμων της 54ης Σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.


Οι τίγρεις της 335 Μοίρας γιόρτασαν τα 75 χρόνια τους

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, παρουσία του Υπαρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών-Χαράλαμπου Ψιμούλη, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση της 335 Μοίρας (335Μ), στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου.


Ορκίστηκαν οι νέοι Ίκαροι

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής Ικάρων.


Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη ΔΑΥ και σε Μονάδες της

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε, τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής της, Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης, την 112 Πτέρυγα Μάχης, το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών και το 201 Κέντρο Εφοδιασμού Αεροπορίας.


Η Βουλγαρία μπαίνει σε πρόγραμμα μαχητικού

Έτοιμες είναι οι απαιτήσεις για το διαγωνισμό προμήθειας νέου μαχητικού αεροσκάφους για την βουλγαρική Αεροπορία και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από το αμυντικό συμβούλιο της χώρας πριν αυτές αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους προμηθευτές.

Δείτε περισότερα

Τα Α-7 φεύγουνε για το μουσείο της ΠΑ στο Τατόι

Το A7 Corsair ,Aμερικάνικης κατασκευής, μονοθέσιο, μονοκινητήριο, μαχητικό αεροσκάφος κρούσης, μεγάλης εμβέλειας  εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της Π.Α. το 1975.

Το A-7 πέταξε την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή του το 1966 και παρέμεινε εν υπηρεσία στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, μέχρι τον Μάιο του 1991.

Δείτε περισσότερα

Πτητικές δοκιμές των α/φ Su-34 στο όριο της στρατόσφαιρας!

Τα πληρώματα των νέων ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34 της Ανατολικής Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης, πραγματοποίησαν υπερηχητικές πτήσεις στο ύψος της στρατόσφαιρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 13/10/2016

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο ΑΚΕ

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του «Κουτλιμπάνειου & Τριανταφύλλειου» Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1ο ΑΚΕ), με τη συμμετοχή του προσωπικού του.

B-52H Stratofortress: Γερόλυκος επιστρέφει σε υπηρεσία (ΦΩΤΟ)

Σε υπηρεσία επανέφερε η Αεροπορία των ΗΠΑ ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H Stratofortress το οποίο για περίπου έξι χρόνια βρισκόταν παροπλισμένο στο «νεκροταφείο» της αεροπορικής βάσης Davis-Monthan στην Αριζόνα.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Αρχηγό της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Αρχηγό της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Lt. General Enzo Vecciareli.


Επίσκεψη Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών στο ΑΤΑ και την 110ΠΜ

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, η ΚΒ΄ Εκπαιδευτική Σειρά Ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας, του Υπουργείου Εξωτερικών επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.


Επίσκεψη Ειδικής Γραμματέως Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ΑΤΑ και την 110ΠΜ

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας , Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου υποδέχθηκε την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, η οποία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).


Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2016, 22χρονη γυναίκα ασθενής διεκομίσθη, με αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας στο αεροδρόμιο «Ciampino» της Ρώμης, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.


Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με τους Προέδρους των Συλλόγων Αποφοίτων των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της ΠΑ


Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχτηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣΤΥΑ) καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΑΣΥΔΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους.

Η Saab πάει και στις Φιλιππίνες!

Την αγορα της Νοτιοανατολικής Ασίας φαίνεται να έχουν βάλει στο μάτι οι Σουηδοι μετά την ολοκλήρωση της πώλησης 12 μαχητικών Gripen C/D που παραγγέλθηκαν σε δύο φάσεις από την Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης, το 2008 και το 2010 και παραδόθηκαν στη χώρα το 2013.

Δείτε περισσότερα

Τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΔΑ Τυμπακίου

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΔΑ Τυμπακίου, από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Δημήτριο Βίζο στον Αντισμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Καραπουλάκη, παρουσία του εκπροσώπου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ταξιάρχου (ΜΑ) Ιωάννη Αρνέλλου.

Δείτε περισσότερα

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή συγκέντρωση F-22 Raptor της USAF

Ένα ακόμα περιστατικό με την αναγκαστική μετακίνηση υπερσύγχρονων αεροσκαφών της αμερικανικής Αεροπορίας με στόχο να ξεφύγουν από επερχόμενη θεομηνία (τυφώνας Μάθιου εν προκειμένω), καταγράφηκε σε φωτογραφία που αποδέσμευσε η αμερικανική Αεροπορία (USAF).

Δείτε περισσότερα

Η Ιαπωνία συζητά με ένταση την απόφαση για το νέο μαχητικό

Ο χρόνος πιέζει και οι απειλές είναι σαφείς και επιδεινούμενες, με αποτέλεσμα οι Ιάπωνες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει περιθώριο και εντείνουν τις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε μια απόφαση για το μελλοντικό τους μαχητικό αεροσκάφος…

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/10/2016

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Ο “εφτάψυχος” βετεράνος της 335 Μοίρας που γιορτάζει 75 χρόνια ιστορίας

Η 335 Μοίρα γιορτάζει φέτος 75 χρόνια ιστορίας και δράσης στους αιθέρες,μαζί με τον μοναδικό εν ζωή βετεράνο πιλότο της πρώτης ελληνικής πολεμικής μοίρας της ερήμου στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Τον Γιώργο Πλειώνη.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/10/2016

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Αυτή είναι η πρώτη πιστοποιημένη Ελληνίδα των C-27J !!

Η τότε ανθυποσμηναγός (Ι) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Αικατερίνη Κουσκοβίτη είχε ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο εκπαίδευσης στον εξομοιωτή πτήσης του C-27J που βρίσκεται στο Ειδικό Κέντρο εκπαίδευσης της Alenia Aeronautica στην Ιταλία. Εκεί έλαβε την πιστοποίηση για το νέο μεταγωγικό αεροσκάφος.

Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Ποδηλασίας ΕΔ και ΣΑ Έτους 2016

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων οι αγώνες Ποδηλασίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2016.


Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 4ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΕ/ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, η τελετή απονομής των πτυχίων της 4ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους (ΣΕΕ), της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Φιλανδική Αεροπορία: Έτσι εκπαιδεύεται για την επιβίωση… (vid.)

Εντυπωσιακά είναι τα στιγμιότυπα στο βίντεο που αποδέσμευσαν οι φιλανδικές ένοπλες δυ6νάμεις από άσκηση στην οποία λαμβάνουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη F-18 που αξιοποιεί επιχειρησιακά ο κλάδος, στην προσπάθεια να είναι σε θέση να υπερασπίσει την εδαφική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας από κάθε απειλή.

Δείτε περισσότερα

Κι άλλα στοιχεία για το έλλειμμα ιπταμένων της τουρκικής Αεροπορίας

Σε μία αγωνιώδη προσπάθεια κάλυψης των κενών στους ιπτάμενους αλλά και γενικότερα στους αξιωματικούς, λόγω του μεγάλου αριθμού συλλήψεων – αποτάξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, έχει αποδυθεί η Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας (THK: Turk Hava Kommutanligi).

Δείτε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 445η ΕΠΕΤΕΙΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 445ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπακτου (Lepanto) που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 με την επιμνημόσυνη δέηση και τη ρίψη στεφάνων στα νερά του λιμανιού της Ναυπάκτου, προς τιμήν των πεσόντων συμμετεχόντων στη ναυμαχία Χριστιανών παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ ο Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Ταξίαρχος Παν. Γεωργόπουλος.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/10/2016

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Πιθανή παράδοση 60 ε/π OH-58 Kiowa από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα;

Σημαντική για την προσπάθεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας να αποκτήσει συνέργειες στις διεθνείς αγορές θεωρείται από πολλούς στρατιωτικούς και διπλωματικούς παράγοντες η τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, κ. Δ. Βίτσα. Αφού εγκαινίασε, μαζί με τον υποστράτηγο κ. Γ. Καμπά, το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2016, ο κ. Βίτσας είχε εκτεταμένες επαφές με στελέχη από ξένες αμυντικές εταιρείες.

Δείτε περισσότερα

Η ΕΑΒ άνοιξε την πόρτα των θέσεων εργασίας : 130 προσλήψεις πενταετούς διάρκειας

Στο πλαίσιο υλοποίησης συμβάσεων έργου διάρκειας έως πέντε (5) ετών που συνάπτονται μεταξύ της εταιρείας και αλλοδαπών εταιρειών ή φορέων συνδεδεμένων με την εθνική άμυνα και ασφάλεια του κράτους.

Βίντεο της ΠΑ από την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016

Η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η άσκηση ξεκίνησε από της 3/10 έως και 7/10, η τελική της φάση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Αετός και στη νήσο Χίο όπου αφορούσε ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια.


Αεροπορικές εκδηλώσεις "AFW 2016" και Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Αιχμή Του Δόρατος - ΕΚΠΟΜΠΉ)

Η  "Αιχμή Του Δόρατος" βρέθηκε στις αεροπορικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης του Athens Flying Week 2016 που πραγματοποιήθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Στο φετινό airshow συμμετείχαν αρκετές ξένες συμμετοχές και φυσικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/10/2016

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: