Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/10/2016

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συμμετοχή Αντιπροσωπειών της Σχολής Ικάρων σε Διεθνείς Διοργανώσεις

Από την Κυριακή 16 έως και το Σάββατο 22 και από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, αντιπροσωπείες Ικάρων της IVης Τάξης της Σχολής συμμετείχαν στο «Air Force Tactics International Course», στο University Of Defense, στο Brno της Τσεχικής Δημοκρατίας και στην «3η Ολυμπιάδα Κοινής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας» (3rd CSDP Olympiad), στη Στρατιωτική Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Σλοβακίας (Armed Forces Academy of General Milan Rastislav Štefánik), στην πόλη Liptovský Mikuláš, αντίστοιχα.

Επίσκεψη του Αρχηγού του Διακλαδικού Στρατηγείου του Ηνωμένου Βασιλείου στην 115ΠΜ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός του Διακλαδικού Στρατηγείου του Ηνωμένου Βασιλείου (Permanent Joint Headquarters/UK), Lt General John Lorimer, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας του Ηνωμένου Βασίλειου, Captain Richard Blackwell, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με την ευκαιρία της παρουσίας  του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), μαζί με τις μπάντες του Στρατού Ξηράς (Γ′ Σώματος Στρατού) και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τη Διμοιρία Επιδείξεων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλη της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη του Υπαρχηγού ΓΕΑ και Αντιπροσωπείας Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας του Κράτους του Κουβέιτ στην 114ΠΜ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, αντιπροσωπεία Ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας του Κράτους του Κουβέιτ, συνοδευόμενοι από τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Αθανασίου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην 114ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς.


Ο Αρχηγός ΤΑ με F-16 στην 135ΣΜ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο κλιμάκιο των Αεροσκαφών Ετοιμότητας (Readiness) της 135 Σμηναρχίας Μάχης (135ΣΜ), στην Αεροπορική Βάση Σκύρου, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Δημαντώνης.


Πτέραρχος-USAF φωνάζει: Τερματίστε την εξάρτηση από την Τουρκία!

Η βάση του Ιντσιρλίκ υποστηρίζει τις πιο ζωτικές αμερικανικές στρατηγικές ανάγκες εδώ και 50 χρόνια, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τώρα κατά των τζιχαντιστών. Τώρα όμως, καθώς η Τουρκία καθίσταται πιο ασταθής και λιγότερο φιλική προς τις ΗΠΑ θα ήταν σκόπιμο οι Αμερικανοί να προετοιμαστούν να κάνουν και χωρίς το Ιντσιρλίκ.

Δείτε περισσότερα

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης 21ης ΕΣ Ελικοφόρων Αεροσκαφών ΣΕΘΕ

Από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 21ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Ελικοφόρων Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ).

Συμμετοχή της 124ΠΒΕ στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηνωμένων Εθνών

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ) συμμετείχε με άγημα απόδοσης τιμών στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην Τρίπολη, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηνωμένων Εθνών.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 25/10/2016

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συμμετοχή της 335 Μοίρας στην Διακλαδική Άσκηση του ΝΑΤΟ «X-Servicing 2016»

Από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, η 335 Μοίρα (335M), της 116 Πτέρυγας Μάχης συμμετείχε στην Διακλαδική Άσκηση του ΝΑΤΟ «X-Servicing 2016», η οποία διεξήχθη στις Αεροπορικές Βάσεις Volkel της Ολλανδίας και Kleine Brogel του Βελγίου.


Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΏΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΑΒ


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επιστέψεων υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίες στην Τανάγρα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 τους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) με επικεφαλής το Διοικητή της Σχολής, Αντιναύαρχο ΠΝ κ. Νικόλαο Τσούνη και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 τους σπουδαστές της 20ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας με επικεφαλής το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο.


Ένα Mi-28N Havoc φτιαγμένο από τον… μαστρο-Μήτσο; (vid.)

Οι Ρώσοι παρουσίασαν το αναβαθμισμένο Mi-28N Havoc ή Night Hunter. Η αναβάθμιση αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με νέο ραντάρ επιτήρησης επί του ιστού, νέο ηλεκτρονικό σύστημα μάχης, αναβαθμισμένους αντιαρματικούς πυραύλους με μεγαλύτερο βεληνεκές κ.λπ. Η νέα και αναβαθμισμένη έκδοση δηλώθηκε ότι θα ενταχθεί επιχειρησιακά στον ρωσικό στρατό το αργότερο το 2018.

Δείτε περισσότερα

Έγιναν οι εκλογές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Μετά τις πρώτες αρχαιρεσίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.), οι οποίες διεξήχθησαν στη Λάρισα την Κυριακή 23-10-16 με απόλυτη επιτυχία,με πρωτοβουλία του πλειοψηφήσαντος για το Διοικητικό Συμβούλιο κ. Θωμά Ντιντιού (άρθρο 18 του καταστατικού), συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη που εξελέγησαν και μετά από μυστική ψηφοφορία το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείτε σε σώμα (άρθρα 17,18 του καταστατικού) και με απόλυτη πλειοψηφία έκαστος εξ αυτών εκλέγεται στις κάτωθι θέσεις:

Εθελοντική Αιμοδοσία από την 124ΠΒΕ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπαιδευόμενοι Σμηνίτες της Μοίρας Εκπαίδευσης Τοπικής Άμυνας, της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ), συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε από κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Τρίπολη.


Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ Πεσόντων Αεροπόρων, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη του Δήμου Αθηναίων.

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην 31η ΜΕΕΔ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, Αντιπροσωπεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πραγματοποίησε επίσκεψη στην 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31ΜΕΕΔ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών.


Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Ταξίαρχο (Ι) Γαβριήλ Δημητρίου.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/10/2016

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσημη Επίσκεψη του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του Κράτους του Κουβέιτ στο ΓΕΑ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, υποδέχθηκε στο Επιτελείο, τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του Κράτους του Κουβέιτ, Major General (P) Abdullah Al-Foudari, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΑ.


Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων-Εδάφους & Οδικής Ασφάλειας 2016

Από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στις Μονάδες του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) και της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ).


Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Μια “αρκούδα” Tu-95 πιάνει και πάλι φωτιά …στο έδαφος (vid.)

Ένα νέο – από τα πολλαπλά τα τελευταία χρόνια – περιστατικό με στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Tu-95 Bear της ρωσικής Αεροπορίας, που καταγράφηκε στις 12 Οκτωβρίου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το συγκεκριμένο βομβαρδιστικό των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, μπορεί να φέρει πυρηνικά όπλα και πυραύλους τύπου κρουζ.

Δείτε περισσότερα

Σημαντική η πρόοδος για το κινεζικό α/φ Chengdu J-20 (ΦΩΤΟ)

Νέες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω διαδικτύου οι οποίες αφορούν στο κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου Chengdu J-20, οι οποίες δίνουν πλέον την αίσθηση ενός πολύ προχωρημένου προγράμματος, παρότι ως επίσημη εκδοχή παραμένει η επιχειρησιακή του ένταξη στις τάξεις της κινεζικής Αεροπορίας (PLAAF: People’s Liberation Army Air Force) το 2018.

Δείτε περισσότερα

Ο Ζευς και ο Δαίδαλος στην παραλία του Βόλου !! (Βίντεο)

Για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την χαρά να απολαύσει τα demo της Πολεμικής Αεροπορίας στην παραλία του Βόλου. Τα δύο αεροσκάφη θα κάνουν την εμφάνιση τους στην γιορτή της αεροπορίας που φέτος θα διεξαχθεί από της 5 έως της 8 Νοεμβρίου.

Θα αργήσουμε λίγο να δούμε το T-50 PAK FA της Ρωσίας

Τελικά, οι θιασώτες του διαφημιζόμενου ως κορυφαίου μαχητικού αεροσκάφους στον πλανήτη, πριν ακόμα το δούμε, πριν ακόμα κριθεί στη διεθνή συζήτηση των ειδικών του τομέα, του ρωσικού T-50, θα πρέπει να συμβιβαστούν με μια ακόμα καθυστέρηση.

Δείτε περισσότερα