Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Έλληνας κυβερνήτης της 383 ΜΕΕΔ: Είμαστε φίλοι σας, και είμαστε πάντα εδώ για το Ισραήλ

Ένας από τους Έλληνες κυβερνήτες που πέταξαν πάνω από ισραηλινό ουρανό για την κατάσβεση  των πυρκαγιών του Ισραήλ μίλησε μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στο  Hazor IDF απόγευμα της Παρασκευής.


Το θαυμάσιο Block 50 της 341 Μοίρας σε RC

Ένα F-16C Block 50 της 341 Μοίρας μαγεύει το πλήθος, μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για ένα αεροσκάφος υπό κλίμακα.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε στην συνέχεια είναι πραγματικά εντυπωσιακό... Το αεροσκάφος (RC) θα λέγαμε ότι είναι κατά 99% όμοιο με το πραγματικό, ο κάτοχος έχει δώσει όλη την μαεστρία του στο βάψιμο, καθώς και στο ρεαλιστικό της εποχής <<φθορά>>. Τα πτητικά του χαρακτηριστικά στον αέρα σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν διαφέρει από ένα πραγματικό.


Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Με αμείωτο ρυθμό οι παραβιάσεις

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενός σχηματισμού, τρία CN-235 και οχτώ ελικόπτερα προέβησαν δώδεκα παραβάσεις και μία παραβίαση του FIR Αθηνών σήμερα Παρασκευή. Οι παραβάσεις έγιναν στην περιοχή  Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικού  Αιγαίου.Αυτός είναι ο εξομοιωτής του F-16V !!!

Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για την αναβάθμιση  που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια των Ελληνικών F-16 σε επίπεδο (V) Victor.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας καλείται να δώσει άμεση λύση στην πιο κρίσιμη στιγμή εν όψει της παραλαβής από την Τούρκική πολεμική αεροπορία των F-35.

Ημερίδα στην 110 ΠΜ «Ισλάμ και Δύση»

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, ημερίδα με θέμα «Ισλάμ και Δύση», όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής της 110ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης.

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ

Με την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση δεκαεννέα (19) σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/11/2016

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Με το Demo Team ΖΕΥΣ πριν το πτητικό του πρόγραμμα στην 110 ΠΜ

Το <<polemikiaeroporiahaf>> είχε την χαρά να ενημερωθεί για τις πολύ ενδιαφέρουσες "λεπτομέρειες" της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 πριν από κάθε πτητική επίδειξη  που πραγματοποιεί. Ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης ήρθε στην 110 Πτέρυγα Μάχης για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου και θα εκτελούσε την πτητική του επιδείξη.

H 383 MEEA στο Ισραήλ (Φωτογραφίες)

Τα τρία αεροσκάφη CL-415 Canadair που εδρεύουν στην 383 ΜΕΕΑ της 113 Πτέρυγας Μάχης έφτασαν στο Ισραήλ και έχουν ριχτεί στις μάχη με τις φλόγες, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μας απέστειλε εντυπωσιακές φωτογραφίες μέσα από τα cocpit των αεροσκαφών.

Καθυστερεί η πρώτη πτήση του νέου α/φ Gripen E της Saab

Η σουηδική εταιρία Saab επέλεξε να καθυστερήσει την παρθενική πτήση της τελευταίας έκδοσης του μαχητικού Gripen E κατά έξι μήνες με στόχο να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του λογισμικού του νέου αεροσκάφους, αν και ο στόχος έναρξης παράδοσης του μαχητικού στις αεροπορικές δυνάμεις της Σουηδίας και της Βραζιλίας το 2019 δεν αλλάζει.

Δείτε περισσότερα

Αεροσκάφος C-27 μετέφερε τα δύο άτομα από την Μυτιλήνη

Μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που συνέβησαν στο hotspot του Μόρια Μυτιλήνης που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο προσφύγων, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε ένα C-27J για την αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Ανάβει επικίνδυνα η κατάσταση στο Αιγαίο 23 παραβιάσεις - 4 οπλισμένοι

Ανάβει επικίνδυνα η κατάσταση στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες καθώς το τελευταίο 48ωρο οι Τούρκοι κυριολεκτικά αρχίζουν και ανεβάζουν την  ένταση κατακόρυφα. Πιο συγκεκριμένα σήμερα η Τούρκικη Πολεμική Αεροπορία προέβη στις παρακάτω παραβιάσεις - παραβάσεις :


Μεταφορά Μοσχεύματος με Αεροσκάφος της ΠΑ

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα, στην 113 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/11/2016

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τo ξεχασμένο “ΧΡΥΣΟ ΣΜΗΝΟΣ” της Πολεμικής Αεροπορίας μας

Και “ραλίστες” των αιθέρων και δεινοί σκοπευτές. Και ξιφομάχοι και κολυμβητές. και μπασκετμπολίστες και “λοκατζήδες”. Όλα αυτά μαζί ήταν οι πέντες χειριστές – αεροπενταθλητές του επονομαζόμενου και ως “Χρυσού Σμήνους” της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Μισό αιώνα μετά, ρίχνουμε φως στον ξεχασμένο από τη λήθη θρίαμβο πέντε Ελλήνων άσσων αεροπόρων, οι οποίοι την περίοδο 1957-64 με τις απίστευτες επιδόσεις τους στο Αεροπορικό Πένταθλο είχαν αφήσει άφωνους όλους τους Ευρωπαίους…

Δείτε περισσότερα

Ισραηλινή συμμετοχή στο α/φ V-280 Valor κλινόντων στροφείων

Την εμπλοκή δύο επιχειρηματικών μονάδων της Israel Aerospace Industries, των Golan Industries και Lahav divisions στην παραγωγή εξαρτημάτων για το αεροσκάφος κλινόντων στροφείων V-280 Valor, ανακοίνωσε η Textron, ο μητρικός όμιλος της κατασκευάστριας Bell Helicopter.

Δείτε περισσότερα

Οι Ιρανοί ανοίγουν θέμα προμήθειας… νέων μαχητικών!

Εν όψει αναταράξεων εξαιτίας της εκλογής Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος δεν έδειχνε ποτέ κάποια ιδιαίτερη «συμπάθεια» στους Ιρανούς, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σπεύδει να ανοίξει θέμα προμήθειας νέου μαχητικού αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα

Μάλλον ξεκαθαρίζει τι συνέβη στο MiG-29K του «Κουζνέτσοφ»

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στην απώλεια του ενός από τα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29K που επιχειρούσαν από το κατάστρωμα του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους».

Δείτε περισσότερα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κοντά στα πληρώματα των CL-415 πριν την αναχώρηση τους για Ισραήλ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε εκτάκτως την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη και επιλήφθηκε προσωπικά του συντονισμού των ενεργειών αποστολής αεροσκαφών CL-415 και C-130 και προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ,


Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Τα CL-415 εκτάκτως στο Ισραήλ

Η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο κράτος του Ισραήλ και στην προσπάθειά τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει, αποστέλλει τρία (3) Αεροσκάφη CL-415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης και ένα Αεροσκάφος C-130 με επιπλέον Ιπτάμενο και Τεχνικό Προσωπικό.


Επέστρεψαν οπλισμένοι...

Επέστρεψαν οπλισμένοι οι Τούρκοι στο Αιγαίο μετά από αρκετες ημέρες ησυχίας.

Πιο συγκεκριμένα : Σήμερα ένας σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών αεροσκάφών, δύο αεροσκαφών CN-235 και έξι ελικοπτέρων, προέβησαν σε δώδεκα παραβάσεις και δεκάεφτά παραβιάσεις του FIR Αθηνών.  Οι παραβάσεις έγιναν στην περιοχή Βορειοανατολικού , Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.


Τι δουλειά είχε ένα ρωσικό Sukhoi Su-35 νότια της Βρετανίας;

Μια λίγο περίεργη υπόθεση μεταδίδεται από ρωσικά μέσα που αναπαράγουν δημοσίευμα ισπανικού ιστοχώρου, καθώς μαχητικό τύπου Suhkoi Su-35 φέρεται να πετούσε νοτίως της Βρετανίας μέχρι το ακρωτήριο του Αγίου Βικεντίου (Cape St.Vincent) νοτιοδυτικά της Πορτογαλίας.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του Υπεύθυνου του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών στη ΣΙ

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), Υποπτέραρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου, υποδέχτηκε στη Σχολή, τον ομότιμο Καθηγητή κ. Βασίλειο Μακιό,  υπεύθυνο του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster Corallia)  που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,


Βύρων Σαχαρίδης: Η Οδύσσεια ενός αεροπόρου του Β΄ΠΠ

Ο 96χρονος σήμερα βετεράνος πιλότος, έγραψε στα νιάτα του με συναρπαστικές πολεμικές λεπτομέρειες, Στη μάχη της Κρήτης κατέρριψε από το έδαφος με αεροπολυβόλο, γερμανικό αεροσκάφος. Δύο φορές τον έπιασαν αιχμάλωτο οι Γερμανοί και τις δύο φορές κατάφερε και απέδρασε, ενώ ως δραπέτης είχε κρησφύγετο του ένα… κοτέτσι. Με μια βάρκα πέρασε από τα Ψαρρά στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και από εκεί συνέχισε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και το Βορειοαφρικανικό μέτωπο. Είναι ένας από τους τελευταίους εν ζωή βετεράνους πιλότους της εποχής του Β΄ΠΠ και έχει πολλά να μας αφηγηθεί…

Δείτε περισσότερα

Ελβετία: Ενδιάμεση λύση για τα F-18 προ του νέου μαχητικού

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα νέου μαχητικού για την ελβετική Αεροπορία, αφού ο υπουργός Άμυνας σχεδιάζει μια πιο προσεκτική προσέγγιση στο θέμα αποφεύγοντας να καταλήξει σε μια βεβιασμένη απόφαση και αντιμετωπίσει ξανά θέμα δημοψηφίσματος, όπως το 2014, όταν οι Ελβετοί πολίτες απέρριψαν την απόφαση προμήθειας 22 μαχητικών JAS-39 Gripen από τη σουηδική Saab.

Δείτε περισσότερα


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/11/2016

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πτήση Παρατήρησης “OPEN SKIES”

Από 14 έως 18 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε προετοιμασία και πτήση παρατήρησης εντός της ελληνικής επικράτειας, από ομάδα Ρώσων αξιολογητών, στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης “Open Skies” του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).


Ο Καναδάς αποφασίζει αν θα αγοράσει 20 F/A-18 Super Hornet!

Ενώ το καλοκαίρι είχε δοθεί η εντύπωση ότι η καναδέζικη κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει την ιδέα για ενδιάμεση προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18 Super Hornet ως φυσιολογική συνέχεια λόγω της παρουσίας των CF-18 Hornet της αμερικανικής Boeing στο οπλοστάσιο της καναδικής Αεροπορίας, πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση επανέρχεται στο προσκήνιο, με στόχο να μετατεθεί η απόφαση διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για νέο μαχητικό περί το 2030!

Δείτε περισσότερα

Άρχισε «πανηγύρι» για το νέο μαχητικό της Φινλανδίας!

Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι προμηθευτές σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών ανασκουμπώνονται και δημιουργούν τις κατάλληλες συμμαχίες στρατολογώντας εταιρίες δημοσίων σχέσεων, συντονιζόμενοι με στελέχη πρεσβειών ενδιαφερομένων χωρών και πρώην αξιωματούχους, στρατιωτικούς και μη, εν όψει της έναρξης της διαδικασίας για την επιλογή νέου μαχητικού αεροσκάφους για την Αεροπορία της Φινλανδίας!

Δείτε περισσότερα

Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας Έτους 2016

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, διεξήχθησαν οι ετήσιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας.


Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Πετοσφαίρισης ΕΔ και ΣΑ Έτους 2016

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο «Παύλος Μπακογιάννης» του Δήμου Κερατσινίου, οι αγώνες Πετοσφαίρισης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), έτους 2016.


Ετήσια Ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΕ

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), παρουσία του Διοικητή της, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η ετήσια ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΕ.


Επέτειος 70 Χρόνων της 124ΠΒΕ

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 70 χρόνων λειτουργίας, η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ) διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση, στο αμφιθέατρο της Μονάδας, παρουσία Ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.


Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Αεροπρόσκοποι στην 110 Π.Μ.


Επίσκεψη στον Διοικητή της 110 Π.Μ. Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Καραμεσίνη πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Κορδάς συνοδευόμενος από τον Έφορο κλάδου Αεροπροσκόπων της Γενικής Εφορείας Προσκόπων Αντώνη Ευαγγέλου και τον αναπληρωτή Περιφερειακό Έφορο κ. Δημήτριο Λιακόπουλο .

Δείτε περισσότερα


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/11/2016

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Ολοκλήρωση πυραύλων A-Darter στα Gripen της Βραζιλίας

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διά του υπουργείου Άμυνας, ανέθεσε συμβόλαιο στη νοτιοαφρικανική εταιρία Denel για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση (integration) του υπέρυθρου πυραύλου αέρος – αέρος A-Darter στα νέα μαχητικά της βραζιλιάνικης Αεροπορίας τύπου Gripen E/F της σουηδικής Saab.

Δείτε περισσότερα

Τούμπαρε στο τέλος του διαδρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα από τα πιο περίεργα αεροπορικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα: Ένα μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης Su-34 της ρωσικής Αεροπορίας, από αυτά που εδώ και ένα χρόνο "σαρώνουν" τους ισλαμιστές στην Συρία, ανατράπηκε στον διάδρομο προσγείωσης σε ένα εξαιρετικά σπάνιο ατύχημα.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Μαχητικά Su-33 με βόμβες FAB-500M-52 στη Συρία (vid.)

Οι επιχειρήσεις της ρωσικής μοίρας που βρίσκεται στις συριακές ακτές συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Όπως αποδεικνύει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό RT στις επιχειρήσεις, από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου «Admiral Kuznetsov» συμμετείχαν και μαχητικά υπεροχής Su-33 σε αποστολές κρούσης (!) μεταφέροντας βόμβες FAB-500M-52, πάντα σύμφωνα με τους Ρώσους.

Δείτε περισσότερα

Οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της 124 ΠΒΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης διοργανώνει επετειακό αφιέρωμα για τα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας του κέντρου και κατάταξης νεοσυλλέκτων στην Πολεμική Αεροπορία, η ιστορία του οποίου ξεκινάει το 1946 στο στρατόπεδο Δεκελείας.

Επίσκεψη Ειδικής Γραμματέως Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 115ΠΜ

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου την υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας.