Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Δοκιμές εναέριου ανεφοδιασμού για το α/φος A400M (vid.)

Την επέκταση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του A400M ως αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού μέσω της πραγματοποίησης πολλαπλών εναέριων ανεφοδιασμών με έτερο αεροσκάφος A400M ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Airbus Defence & Space.

Δείτε περισσότερα

F-35B Lightning II επιχειρούν από το USS America (vid.)

Καθώς το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC: United States Marine Corps) προετοιμάζεται για την επιχειρησιακή ανάπτυξη του F-35B Lightning II, τον Ιανουάριο του 2017, στην αεροπορική βάση Iwakumi, στην Ιαπωνία, μία ευρείας έκταση δοκιμή σε ναυτικό περιβάλλον, επί του πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων USS America LHA 6, έλαβε χώρα το τριήμερο 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016.

Δείτε περισσότερα

Τα C-130H της USAF, με αναβαθμισμένους κινητήρες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση μεταφορικού σκάφους τύπου C-130H της αμερικανικής Αεροπορίας το οποίο έφερε αναβαθμισμένο κινητήρα Rolls-Royce T56 Series, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά σε μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους.

Δείτε περισσότερα

Απονομή Πτυχίων 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς Σχολείου Επιτελών Πυρασφάλειας και Προϊσταμένων Πυροσβεστικών Σταθμών ΠΑ έτους 2016

Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, η εκπαίδευση της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιτελών Πυρασφάλειας και Προϊσταμένων Πυροσβεστικών Σταθμών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΥΠΑ).


Ετήσια Ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΥ

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), παρουσία του Διοικητή της, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η ετήσια ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΥ.


Τα 50 Χρόνια από τη Θεμελίωση του 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη θεμελίωσή του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Εκσυγχρονισμός των Τσέχικων JAS - 39 Gripen στο προσκήνιο

H Δημοκρατία της Τσεχίας αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τα 14 μαχητικά πολλαπλού ρόλου JAS-39 Gripen που χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία της Τσεχίας σε καθεστώς ενοικίασης.Ο οργανισμός FMV (Σουηδική Διοίκηση Αμυντικού Υλικού) θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του σχετικού έργου.

Δείτε φωτογραφίες

Προσγειώθηκε στη βάση “Luke” το πρώτο ιαπωνικό F-35A

Την επίτευξη ενός σημαντικού ορόσημου στο πρόγραμμα του F-35 Lightning II σηματοδότησε η προσγείωση στην αεροπορική βάση Luke, στην Αριζόνα του πρώτου F-35A των Ιαπωνικών Αεροπορικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας που ταυτόχρονα αποτελεί και το πρώτο μαχητικό του τύπου, που η προμήθεια του έγινε μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS: Foreign Military Sales).

Δείτε περισσότερα

Α/ΓΕΑ : Απαντάμε καθημερινά στις τουρκικές προκλήσεις


Δίνουμε καθημερινή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε από την Τρίπολη ο Αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2016 Στ' ΕΣΣΟ στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/12/2016

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Δύο τούρκικα F-16 μπήκαν σήμερα και τα δύο οπλισμένα...


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο Αιγαίο, τα δύο F-16 ήτανε οπλισμένα, πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε δύο παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές.


F-4E: Ο θρύλος της USAF πραγματοποίησε την τελευταία του αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ

Την τελευταία του αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ πραγματοποίησε ο θρύλος της USAF QF-4E το οποίο είναι το τελευταίο Phantom της αμερικανικής Αεροπορίας που βρίσκεται σε πτητική κατάσταση. Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου σε αεροπορικό show στην Αβ Nellis μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

Δείτε το βίντεο

Ορκωμοσία ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2016

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.


Τελετή Αποφοίτησης της 2ης/2016 Μικτής Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΟΤ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης απένειμε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες της 2ης/2016 Μικτής Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), σε τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της 117 Πτέρυγας Μάχης (117ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.


Εκπαιδεύσεις και σεμινάρια υψηλού επιπέδου από την ΕΑΒ !!!

Για όσους δεν γνωρίζουν η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πέρα από το έργο συντήρησης - υποστήριξης και το κατασκευαστικό έργο,  για τις ανάγκες του προσωπικού και τους πελάτες τις διαθέτει εγκαταστάσεις εκπαιδευτικού κέντρου για να παρέχει μεγάλο αριθμό εκπαιδεύσεων - σεμιναρίων υψηλού επιπέδου.

Εβρίτης αεροπόρος συνομιλεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ θερμό ήταν το κλίμα κατά την τελετή που διοργάνωσε το Ισραηλινό κράτος, για να ευχαριστεί τους αεροπόρους που συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε πολύ συνομιλία με τον Εβρίτη αεροπόρο Στέλιο Κουκουρίδη.

Δείτε το βίντεο

Αεροπόρος – μοναχός στον Ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ

Ένας Έλληνας Αεροπόρος είναι σήμερα φύλακας του Ιερού Ναού του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ!

Απίστευτο και όμως αληθινό και όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεγάλη έκπληξη των μελών της ελληνικής αποστολής της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ) που βρίσκονται στο Ισραήλ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών, όταν επισκέφτηκαν τον Ναό του Παναγίου Τάφου και εκεί του υποδέχτηκε χαμογελαστός ο Πατέρας Πολύκαρπος Κυριακόπουλος, μέχρι προ τριετίας…συνάδελφός τους!

Δείτε περισσότερα

Προσγειώθηκε το πρώτο Ιαπωνικό F-35 στην βάση Luke της Αριζόνα

Ένα σημαντικό ορόσημο για το διεθνή εκπαιδευτικό πρόγραμμα F-35 συντελέστηκε με την άφιξη στις 28 Νοεμβρίου του πρώτου Ιαπωνικού F-35 FMS (στρατιωτικές πωλήσεις εξωτερικού) στην αεροπορική βάση Luke,στην Αριζόνα.

Δείτε περισσότερα

Το αναβαθμισμένο Ινδικό Jaguar DARIN ΙΙΙ προς απόκτηση IOC

Στις 23 Νοεμβρίου πέταξε το αναβαθμισμένο διθέσιο Jaguar DARIN ΙΙΙ  στο αεροδρόμιο Hindust της Ινδίας,κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (IOC).

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με Εκπρόσωπους της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχτηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, τον Πρόεδρο της Εταιρίας Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε), κ. Σταύρο Στεφόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γεώργιο Θωμόπουλο και την Τομεάρχη Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης, κα. Βεατρίκη Αρχιμανδρίτη.

https://www.haf.gr

Τακτικές που παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο...

Ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 σήμερα Τετάρτη ήταν αυτό που συνέχισε τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι κινούνται στον Ελληνικό εναέριο χώρο με διαφορετικές τακτικές...


Επίσκεψη από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην 123ΣΤΕ

Την  Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2016, ομάδα παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στο Γενικό  Νοσοκομείο  Παίδων «Η Αγία Σοφία», και οι συνοδοί τους, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Αλέξανδρος Μαρίνος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.


Αποστολή Αεροσκαφών CL-415 της 383 ΜΕΕΑ στο Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ζητήθηκε η συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Ισραήλ. Η αποστολή ανατέθηκε στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), η οποία συμμετείχε με τρία (3) αεροσκάφη CL-415. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, στην Αεροπορική Βάση Hatzor, στο Ισραήλ, ενώ αεροσκάφος C-130 μετέφερε 18 Ιπταμένους (εφεδρικά πληρώματα), 14 Τεχνικούς και υλικά υποστήριξης των αεροσκαφών στο Ισραήλ.


Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας Ακόλουθων Άμυνας στην ΕΑΒ

Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα πραγματοποίησαν σήμερα Ακόλουθοι Άμυνας ξένων πρεσβειών στη χώρα μας. Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν ήταν: Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Κίνα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία.


Η Νορβηγία πολύ κοντά στην παραγγελία 5 P-8A Poseidon

Το Υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει πέντε αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας P-8A Poseidon από την Boeing.

Η νορβηγική κυβέρνηση σχεδιάζει να αφιερώσει περίπου 1.147 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αγοράς και να συμπεριλάβει και νέα ανθυποβρυχιακά όπλα ως μέρος της αγοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Φυσικά το συμβόλαιο εκτός των όπλων θα περιλαμβάνει αισθητήρες, συστήματα παρακολούθησης,και τα συναφή συστήματα υποστήριξης.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/11/2016

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Η Μιανμάρ αγοράζει ένα κινεζικό μέσο μεταφορικό Y-9E

Η Αεροπορία της Μιανμάρ ανακοίνωσε την πρόθεση να προχωρήσει στην αγορά ενός αεροσκάφους μέσης μεταφορικής ικανότητας τύπου Y-9E κινεζικής κατασκευής στην πρώτη εξαγωγική επιτυχία του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος αυτό είναι υποψήφιο και για τις αεροπορικές δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Βενεζουέλας, αλλά και μη προσδιορισμένους υποψήφιους πελάτες στην Αφρική.

Δείτε περισσότερα

Η άγνωστη αερομαχία του 1995 στη Λίνδο της Ρόδου μεταξύ ελληνικών F-1CG και τουρκικών F-16C

Ρόδος, 8 Φεβρουαρίου 1995: Σχηματισμός 4 τουρκικών F-16 εισέρχεται στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης, κατά την πάγια τουρκική τακτική.

Το ΕΚΑΕ δίνει άμεσα εντολή στα αεροσκάφη ετοιμότητας να απογειωθούν. Σύντομα η παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας εξελισεται σε παραβίαση του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του Συλλόγου «Lions-Ολυμπία» στην 113ΠΜ

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, ο σύλλογος «Lions-Ολυμπία» Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης, με σκοπό τη βράβευση της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ) και της Μοίρας Συντήρησης Αεροσκαφών (ΜΣΑ), για την κοινωνική τους προσφορά.


57η Πανελλήνια Ειδική Εκπαίδευση Βαθμοφόρων Αεροπροσκόπων στην 110ΠΜ

Από την Πέμπτη 24 μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η 57η Πανελλήνια Ειδική Εκπαίδευση Βαθμοφόρων Αεροπροσκόπων (ΠΕΕΒΑ).


Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ρήγας Τσίτας : Οι κίνδυνοι της ανισορροπίας στο Αιγαίο και τι σημαίνει Παράβαση - Παραβίαση... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο "μιραζιέρης" όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και πρώην συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας,   ήταν ένας από τους πρώτους που εκπαιδεύτηκαν στη Γαλλία στα νεοεισελθέντα τότε αεροσκάφη Mirage 2000, αλλά και ένας από αυτούς που συμμετείχε στην αποστολή παραλαβής των συγκεκριμένων αεροσκαφών από την Γαλλία.


Σύστημα αποφυγής σύγκρουση στον αέρα από την IAI

Το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης (CWS: Collision Warning System) που επιτρέπει σε στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη να ίπτανται με υψηλό βαθμό ασφάλειας σε εναέριο χώρο αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας παρουσίασε η ισραηλινή Israel Aerospace Industries (IAI). Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη, στρατιωτικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Δείτε περισσότερα

Προμήθεια μαχητικών JF-17 Thunder από το Αζερμπαϊτζάν;

Μια μεγάλη εξαγωγική επιτυχία επωάζεται για το κινεζικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων τύπου JF-17 Thunder της κινεζικής Chengdu Aircraft Corporation (CAC), που κατασκευάζεται από κοινού με την πακιστανική εταιρία Pakistan Aeronautical Complex (PAC), καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν συζητά σοβαρά την προμήθειά του.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/11/2016

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συνετρίβη F-18 στον Καναδά νεκρός ο χειριστής

Νεκρός ανασύρθηκε πιλότος μαχητικού τύπου CF-18 στον Καναδά, μετά την πτώση του αεροσκάφους του κοντά στην Cold Lake, στην Άλτα.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Καναδά, ανάμεσα στην Αλμπέρτα και στο Σασκατσεβάν.


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Τούρκικα ελικόπτερα με μπαράζ παραβάσεων..

Η "ημέρα των ελικοπτέρων" σήμερα στο Αιγαίο !! Πέντε ελικόπτερα σήμερα, προέβησαν σε πέντε παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών σήμερα Δευτέρα. Οι παραβάσεις έγιναν στην περιοχή του  Νοτιοανατολικού  Αιγαίου.


Άλλα 17 F-35 παραγγέλνει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Άλλα 17 μαχητικά F-35 θα παραγγείλει ακόμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες το Ισραήλ σύμφωνα με ανακοίνωση απο το Γραφείο του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, καθώς το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ψήφισε ομόφωνα για την αγορά τους


Επέτειος 50 Χρόνων από τη Θεμελίωση του 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη θεμελίωσή του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.


Θερμές ευχαριστίες από τον Ρεουβέν Ριβλίν στον ΠΤΔ για την αποστολή της ΠΑ

Τις θερμές ευχαριστίες του ισραηλινού λαού για την άμεση και αποτελεσματική συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.


F-35B Lightning II: Πρώτη αλλαγή κινητήρα εν πλω

Ένα σημαντικό ορόσημο στην τρίτη και τελική φάση επιχειρησιακών δοκιμών (DT-III: Developmental Test Phase) επέτυχε το F-35B Lightning II με την εν πλω αλλαγή του κινητήρα και συστήματος ισχύος σε υπόστεγο του πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων USS America LHA 6.

Δείτε περισσότερα

Νέο μαχητικό επόμενης γενεάς για τη USAF από τη Boeing

Την καλλιτεχνική απεικόνιση ενός νέου, επόμενης γενεάς μαχητικού για την Αεροπορία των ΗΠΑ, αποδέσμευε η Boeing στην αμερικανική αεροδιαστημική επιθεώρηση Aviation Week & Space Technology (AWST).

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 27/11/2016

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Νέο αεροσκάφος Η.Π. τύπου Il-22PP για τις ρωσικές Ε.Δ.

Την επικείμενη παράδοση, στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τριών αεροσκαφών Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) Il-22PP εξοπλισμένων με το προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης Porubshchik, ανακοίνωσε ο Alexander Gorbunov, γενικός διευθυντής του κατασκευαστή Experimental Machine-Building Plant.

Δείτε περισσότερα