Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Οι αφανείς ήρωες της Λήμνου στο ENA Channel της Καβάλας (video)


Τη βάση του Super Puma στην 130 Σμηναρχία Μάχης επισκέφτηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού ENA της Καβάλας, όπου συνάντησε τους αφανείς ήρωες της Λήμνου. Είναι εκείνοι που προστατεύουν το Αιγαίο, πραγματοποιούν διασώσεις και αεροδιακομιδές και είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού στην 111ΠΜ


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ),  στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.


Επίσκεψη της ΣΣΑΣ στο ΑΤΑ και στην 110ΠΜ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.


Συμμετοχή της 341M και της 347Μ στην Άσκηση «Viper Valley 2016»

Από την Κυριακή 4 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η 341 και η 347 Μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης, συμμετείχαν στην άσκηση «Viper Valley 2016», η οποία διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση «Ramat David», στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας 2016 των δύο (2) χωρών.


Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Δύο F-16 σήμερα Βόρεια της Λέσβου


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16  εισχώρησαν σήμερα Βόρεια της Λέσβου, τα αεροσκάφη δεν ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε μια παραβίαση και δύο παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Ξεκίνησε η παράδοση των σαουδαραβικών μαχητικών α/φ F-15SA


Στην αεροπορική βάση «Βασιλιάς Χαλίντ» στα νοτιοδυτικά της χώρας, αφίχθηκαν τα πρώτα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15SA, εκ των πιο προηγμένων εκδόσεων των αεροσκαφών του τύπου, σε μια παραγγελία συνολικά 152 μαχητικών, εκ των οποίων τα 84 ολοκαίνουργια, ενώ τα υπόλοιπα θα αναβαθμιστούν από τα υπάρχοντα στο αεροπορικό οπλοστάσιο της χώρας.

Δείτε περισσότερα

ΠΑ : Follow On Support Mirage 2000/MK2, Exocet AM39 block II και εναλλακτικό βλήμα ναυτικής κρούσης


Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε αναφορές που κάνουν λόγο για τον κίνδυνο της επιχειρησιακής απαξίωσης του στόλου των Mirage 2000/MK2 της ΠΑ, ένεκα χαμηλών διαθεσιμοτήτων και μεγάλης καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης Follow On Support (FOS). Ανάλογα ισχύουν και για το μοναδικό αεροεκτοξευόμενο βλήμα ναυτικής κρούσης  της ΠΑ, το Exocet AM39 block II, που φέρεται από τα μη εκσυγχρονισμένα Mirage 2000EGM/BGM.

Δείτε περισσότερα

Έτοιμη μια μοίρα ρωσικών μαχητικών Su-30SM στην Κριμαία


Ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός μια μοίρας 12 μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi Su-30SM από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τον περασμένο Οκτώβριο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την άφιξη εννέα μαχητικών του τύπου, ενώ στις αρχές της εβδομάδας έφτασαν άλλα τρία.

Δείτε περισσότερα

Οι Ιταλοί «έφαγαν» την πρωτιά από τους Ισραηλινούς!


Κι ενώ τα μάτια όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στην παράδοση των δυο πρώτων F-35I “Adir” στο Ισραήλ, έρχεται ο έγκυρος «Aviationist» να μας ενημερώσει, ότι λίγες ώρες πριν ήταν η ιταλική Αεροπορία που είχε παραλάβει τα δύο πρώτα επιχειρησιακά μαχητικά του τύπου (AL-5 και AL-6) τα οποία ήρθαν στην Ιταλία μαζί με τα ισραηλινά, με τη διαφορά ότι τα ιταλικά πέταξαν με Ιταλούς στα πιλοτήριά τους, ενώ τα ισραηλινά τα πετούσαν για να τα παραδώσουν, Αμερικανοί!

Δείτε περισσότερα

Ο τζίτζικας (Ελλάδα) ο μέρμηγκας (Δανία), LM, F-35… και ο Ερντογάν

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η πραγματική επιχειρησιακή αξία ενός μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς όπως είναι το αμερικανικό F-35 Lightning II της Lockheed Martin, αφού οι γνώμες είναι πολλές και εξ ορισμού υποκειμενικές.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/12/2016

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Τα δίλιτρα της 331 Μοίρας "γράπωσαν" τούρκικο F-16

Μεγάλη κινητικότητα σήμερα στο Αιγαίο με πολλούς οπλισμένους Τούρκους κάτι που το βλέπουμε έντονα τον τελευταίο καιρό. Δέκα μαχητικά αεροσκάφη σήκωσε σήμερα η Άγκυρα για να μας θυμίσει πόσο φίλοι και σύμμαχοι είναι...


Η Κροατία παρέλαβε όλα τα ελικόπτερα Kiowa Warrior (vid.)


Την παραλαβή από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ των υπολοίπων 11 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Κροατίας.

Δείτε περισσότερα

Ελβετία: Αναβάθμιση εξομοιωτών των ε/π AS532 Super Puma

Τη λήψη ειδοποίησης από την armasuisse, την υπηρεσία αμυντικών προμηθειών της Ελβετίας, για την αναβάθμιση του πλήρων δυνατοτήτων εξομοιωτή πτήσης (FFMS: Full Flight Mission Simulator) του μεταφορικού ελικοπτέρου AS532 Super Puma, ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος Thales.

Δείτε περισσότερα

Η Σαουδική Αραβία παραλαμβάνει τα 4 πρώτα F15 SA


Στις 13 Δεκεμβρίου έφτασαν τα πρώτα 4 F15 SA της Σαουδικής Αραβίας στην βάση του King Khalid .Η άφιξη των 4 αεροσκαφών σηματοδοτεί την έναρξη των παραδόσεων 84 νέων F15 SA και 70 ανακατασκευασμένων στο ίδιο επίπεδο.

Δείτε περισσότερα

Ισραήλ: Πρώτη πτήση του F-35I Adir και ο νέος στόχος (vid.)


Μόλις 16 ώρες πέρασαν από την έλευσή του στο Ισραήλ και το F-35I «Adir» έπιασε δουλειά, πραγματοποιώντας την πρώτη του πτήση πάνω από τη χώρα, έχοντας στο χειριστήριο (cockpit) τον αντισμήναρχο Γιοτάμ, επικεφαλής της πρώτης μοίρας που θα σχηματιστεί με τα μαχητικά αεροσκάφη του τύπου, η οποία θα ονομάζεται «Χρυσός Αετός» (Golden Eagle) και τον αναπληρωτή του.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/12/2016

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Ημερίδα στην ΕΜΥ με θέμα «Ολοκλήρωση του πρώτου ψηφιακού κλιματικού άτλαντα της Ελλάδας, για την τριακονταετία 1971 έως 2000»

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Αθανασίου, Ημερίδα με θέμα «Ολοκλήρωση του πρώτου ψηφιακού κλιματικού άτλαντα της Ελλάδας, για την τριακονταετία 1971 έως 2000», ο οποίος εκπονήθηκε από την ΕΜΥ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.


Χριστούγεννα στο Πολεμικό Μουσείο

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11:00 έως τις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, εορταστικό πρόγραμμα για παιδιά Προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Τρεις εμπλοκές με οπλισμένους Τούρκους σήμερα


Δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16 και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε δύο παραβάσεις και είκοσι  παραβιάσεις (οι περισσότερες από το CN-235) του FIR Αθηνών.


Η περιγραφή του χρονικού του δυστυχήματος Ηλιάκη από την τότε Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη (Ηχητικό)

Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης που παραχώρησε στον Γιώργο Τράγκα και τον Real fm, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έζησε ως Υπουργός Εξωτερικών  στο χρονικό του δυστυχήματος του ήρωα Ηλιάκη.


Χειμερινή Διαβίωση ΣI

Από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, η Σχολή Ικάρων (ΣΙ), πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των Ικάρων, εκπαίδευση χειμερινής διαβίωσης στην Πάρνηθα (Κατσιμίδι), όπου οι μαθητές εκτέλεσαν νυκτερινή πορεία και ενημερώθηκαν από στελέχη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης για θέματα προσανατολισμού – ναυτιλίας, πρώτων βοηθειών, τακτικών όπλων, καθώς και απαραίτητων ζωτικών διαδικασιών για την επιβίωση σε μη φίλιο έδαφος και κάτω από αντίξοες περιβαλλοντικές και καιρικές συνθήκες.

Δείτε φωτογραφίες

Τέλος στην πώληση F-16 Block 30 της ΠΑ στη Βουλγαρία;

Δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα στις πηγές δυνητικών προμηθευτών μαχητικών αεροσκαφών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά στο θέμα, αυτή του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ενδεχομένως λόγω των ενστάσεων που έχουν διατυπωθεί στην Πολεμική Αεροπορία, για την πώληση των F-16 Block 30 με στόχο τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των υπολοίπων F-16…

Δείτε περισσότερα

Πηγές ΓΕΑ: «Μυθεύματα» τα περί αποστολής ΕΜΒ-145 της ΠΑ για τον εντοπισμό των ισραηλινών F-35I


Ως «μυθεύματα» χαρακτήρισε πηγή του ΓΕΑ τα σενάρια περί υποτιθέμενης συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ για την δυνατότητα αναγνώρισης του F-35 από τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης EMB-145H.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 13/12/2016

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τιμήθηκε μέλος του πληρώματος των Νοράτλας που συνετρίβη στο όρος Πάστρα


Μόλις οκτώ ημέρες πριν από την 19η επέτειο της ξαφνικής απώλειάς του, σε διατεταγμένη υπηρεσία ως μέλος του πληρώματος του μοιραίου C-130 που συνετρίβη στο όρος Πάστρα Αττικής στις 20 Δεκεμβρίου 1997, η Πολιτεία τον τίμησε για τη συμμετοχή του ως πλήρωμα ενός από τα αεροσκάφη Νοράτλας που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Αποστολή ΝΙΚΗ» της μεταφοράς ενισχύσεων από την Κρήτη στην Κύπρο, το μοιραίο για τον Ελληνισμό Ιούλιο του 1974.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Απονομή Πτυχίων της 2ης/2016 ΕΣ του Σχολείου Τεχνικών Διακριβωτών

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Διακλαδική Υπηρεσία Διακρίβωσης (ΥΠΗΔ,) η απονομή των πτυχίων αποφοίτησης της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Διακριβωτών, για το έτος 2016.


Βράβευση Αριστούχων Μαθητών Σχολικού Έτους 2015-16 και Πρωτευσάντων στις Παραγωγικές Σχολές της ΠΑ

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών της Β’ και Γ’ Τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2015 – 16, οι οποίοι είναι τέκνα εν αποστρατεία προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Επίσης, βραβεύτηκαν οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι των Παραγωγικών Σχολών της ΠΑ (ΣΙ, ΣΤΥΑ και ΣΥΔ).


O πύραυλος IRIS-T (εξοπλίζει και τα ελληνικά F16 block 52+) σε νέο ρόλο

Έγινε γνωστό ότι η λειτουργικότητα του πυραύλου αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς IRIS-T επεκτάθηκε με την προσθήκη ικανότητας κρούσης στόχων εδάφους,όπως σκάφη,πλοία,μικρά κτίρια και οχήματα.

Έτσι,μετά και την ενσωμάτωση του IRIS-T σαν βλήμα εδάφους – αέρος στο αντιεροπορικό σύστημα IRIS-SL αποδεσμεύτηκε και η ικανότητα κρούσης αέρος - εδάφους ύστερα από δοκιμαστική εκτόξευση κατά στόχου εδάφους από Νορβηγικό F16 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε περισσότερα

Ένα ζεύγος τούρκικων F-16 σήμερα στο Αιγαίο με εμπλοκές

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο Αιγαίο, τα αεροσκάφη ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε δυο παραβάσεις και μια παραβίαση του FIR Αθηνών.


Το νέο μαχητικό MiG-35 στη βάση Ζουκόφσκι-Μόσχα!

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων της Ρωσίας τύπου Mikoyan MiG-35 (Fulcrum-F), εντοπίστηκε στην αεροπορική βάση Ζουκόφσκι έξω από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόκειται για βελτιωμένη εκδοχή του αεροσκάφους που επιχειρούσε ως MiG-29M2 το οποίο είχε αναπτυχθεί ως μοντέλο επίδειξης τεχνολογίσας, έως ότου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η ανάπτυξή του και οι πτητικές δοκιμές.

Δείτε περισσότερα

Ποιοι θα χάσουν το πτητικό επίδομα...;


Ακούγονται διάφορα για το πτητικό, το καταδυτικό κλπ. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη μας ότι όσοι πετάνε, όσοι καταδύονται και οι αλεξιπτωτιστές δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα χιλιοστό των επιδομάτων αυτών. Θα υπάρξει μια μείωση στα επιδόματα, όχι αυτών όμως που είναι οι μάχιμοι, αλλά κάποιων άλλων που χωρίς ουσιαστικά να πετάνε, να καταδύονται ή να πέφτουν με αλεξίπτωτα, έπαιρναν φουλ τα επιδόματα αυτά, πολλοί δε εξ αυτών, ερχόμενοι από την αποστρατεία και περισσότερο μέσω πολιτικών εξυπηρετήσεων.

Δείτε περισσότερα

Ο Βραζιλιάνος Λούλα «ατζέντης» του α/φ Gripen στη Βραζιλία;

Οι Βραζιλιάνοι εισαγγελείς δεν αφήνουν σε ησυχία τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Ιγκνάθιο «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει και νέες κατηγορίες που παραπέμπουν σε διαφθορά, καθώς φέρεται να ήταν πίσω από την προσπάθεια της σουηδικής Saab για να αποσπάσει την προμήθεια των 36 – καταρχήν – μαχητικών αεροσκαφών για την Αεροπορία της Βραζιλίας…

Δείτε περισσότερα

Ερωτήματα για τις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το F-35

Συγκλονίζεται ο παγκόσμιο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας από την τουλάχιστον άκομψη για Αμερικανό αναφορά στο πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, τύπου F-35 Lightning II, το οποίο ανέφερε ξεκάθαρα ως στόχο μεγάλων εξοικονομήσεων κονδυλίων τα οποία θα πρέπει να εξευρεθούν από τον αμυντικό προϋπολογισμό και ενδεχομένως να αλλάξουν οι προτεραιότητες, αφού το επιτελείο του στο οποίο έχουν ειδικό βάρος οι στρατιωτικοί, συνεννοηθεί με τη γραφειοκρατία του Πενταγώνου.

Δείτε περισσότερα

Παραδόθηκαν τα α/φ F-35I “Adir” στην ισραηλινή Αεροπορία

Μετά την καθυστέρηση εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και της έντονης ομίχλης στην Ιταλία, τα δύο F-35I Adir έφτασαν τελικά στον προορισμό τους στις 20:16 το βράδυ στη βάση Νεβατίμ του νότιου Ισραήλ, όπου είχαν μαζευτεί κάθε λογής επίσημοι, από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, πέραν των εμπλεκομένων στον τομέα της άμυνας της χώρας, μέχρι τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Άστον Κάρτερ.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Συντριβή τουρκικού μαχητικού σε εδάφη κουρδικά, πύραυλος;


Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) κατέπεσε και συνετρίβη στις κουρδικές περιοχές, στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, όπως μετέδωσε προ ολίγου στο Twitter η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Δείτε περισσότερα

Οι παραβιάσεις - παραβάσεις σήμερα από τους Τούρκους.

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο Αιγαίο, τα αεροσκάφη δεν ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τρεις παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Απονομή Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο σε Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο το 1974

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής σε Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο το 1974.


Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Πρωταθλήματος Τοξοβολίας ΕΔ – ΣΑ Έτους 2016

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας, οι αγώνες πρωταθλήματος Τοξοβολίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) έτους 2016.


Τελετή αποφοίτησης στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ και της ΥΠΑ, που εκπαιδεύτηκαν σε διαδικασίες χειρισμού ΜΕΑ

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή αποφοίτησης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που ολοκλήρωσαν τη θεωρητική εκπαίδευση σε διαδικασίες χειρισμού μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ).


Εορταστική Συναυλία της Μπάντας της ΠΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή του Γεώργιου Γιαννίμπα, υπό τη διεύθυνση του Σμηναγού (ΜΣ) Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου.


Σύσκεψη Διοικητών Μονάδων ΑΤΑ

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία του Αρχηγού ΤΑ (A/TA), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η ετήσια σύσκεψη των Διοικητών των Μονάδων του Αρχηγείου.


Παράδοση συστήματος εκπαίδευσης GBTS του M-346 Lavi


Την ολοκλήρωση της παράδοσης του επίγειου συστήματος εκπαίδευσης (GBTS: Ground Based Training System) για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346 Lavi ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Elbit Systems.

Δείτε περισσότερα

Προληπτικά μέτρα από το Ιράν… συμβόλαιο 80 α/φ στη Boeing


Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πανίσχυρους συμμάχους στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν ικανοποιείται από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ στις ΗΠΑ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει ανοικτά ότι θα προτείνει στον νέο πρόεδρο, τρόπους εγκατάλειψης της συμφωνίας…

Δείτε περισσότερα

ΚΙΝΑ: Επιβεβαίωση, για νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό α/φ


Καθημερινή εφημερίδα της Κίνας με εξειδίκευση στα θέματα επιστημών και τεχνολογίας (Science and Technology Daily) δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο ο αρχηγός της κινεζικής Αεροπορίας φέρεται να επιβεβαιώνει, ότι στη διαδικασία της ανάπτυξης βρίσκεται νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/12/2016

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: