Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (A/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, αντάλλαξε ευχές με τους Διοικητές των Μονάδων περιοχής Λάρισας καθώς επίσης με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.


Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από την Μπάντα της ΠΑ και τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων στον Αρχηγό ΓΕΑ

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), καθώς και η μικτή χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και στην Ηγεσία του Επιτελείου.

Δείτε φωτογραφίες

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Ένας σχηματισμός σήμερα στο Αιγαίο

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών, τα αεροσκάφη δεν ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε μια παράβαση και δύο παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Οι Ισραηλινοί υποκλίθηκαν στη ελληνική Πολεμική Αεροπορία (φωτο)

Σε μια κίνηση μεγάλης τιμής αλλά και συμβολισμών σε πολλαπλά επίπεδα, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ απέδειξε και έμπρακτα τη βαθιά εκτίμηση που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες ιπταμένους και τις επιχειρησιακές ικανότητες του Κλάδου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εν γένει, φιλοξενώντας αριθμό ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών σε αεροπορική βάση που δεν είχε πατήσει «ξένο πόδι» από το 1956, τη χρονιά της Κρίσης στο Σουέζ, όταν είχαν υποδεχθεί μαχητικά αεροσκάφη Mystere της Dassault, της γαλλικής Αεροπορίας!

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/12/2016

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τελετή Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Ακαδημία, στo Pozzuoli (Νάπολη), με σκοπό την απονομή ξιφιδίων στους πρωτοετείς Ικάρους, διακριτικών Ιπταμένου σε Ικάρους που περάτωσαν επιτυχώς την αρχική πτητική εκπαίδευση, καθώς και τη βράβευση διακριθέντων στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.


Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου και Αρχηγού ΓΕΑ σε Μονάδες της ΠΑ


Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ), όπου τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης. Στην επίσκεψη ήταν παρών ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την 7η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης καθώς και την 22η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ),όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου, Ταξίαρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου και αντάλλαξε ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με το προσωπικό του νοσοκομείου και τους ασθενείς.

Δείτε φωτογραφίες

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Δύο F-16 οπλισμένα και μία εμπλοκή

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών, τα αεροσκάφη δεν ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε δύο παραβάσεις και δεκαεννέα παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Ο Αρχηγός ΤΑ με F-16 στην 133ΣΜ

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας(ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ), στο Καστέλι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Δημόπουλος.


Η ΕΑΒ μας εύχεται χρόνια πολλά


Η ΕΣΠΕΛ μας εύχεται χρόνια πολλά


Ισραήλ: Ραντάρ AESA Raytheon για τα μαχητικά F-15 Ra’am


Η ισραηλινή Αεροπορία κατέληξε στην απόφαση για το νέο ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA: active electronically scanned array), στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-15I Ra’am.

Δείτε περισσότερα

Παρθενική πτήση του αεροσκάφους T-X της Boeing (ΒΙΝΤΕΟ)

Την επιτυχή ολοκλήρωση της παρθενικής πτήσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-X που έχει σχεδιαστεί για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) ανακοίνωσαν οι Boeing και Saab.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/12/2016

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συντριβή μαχητικού Su-27 της Αεροπορίας του Καζακστάν

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-27 της Αεροπορίας Καζακστάν, κατέπεσε και συνετρίβη σε περιοχή δίπλα σε αεροδρόμιο, με τον πιλότο να κάνει με επιτυχία χρήση του συστήματος εγκατάλειψης με αποτέλεσμα να διασωθεί και μάλιστα χωρίς τραυματισμό.

Δείτε περισσότερα

Η 111 Πτέρυγα Μάχης εύχεται σε όλους χρόνια πολλά


Η 111 Πτέρυγα μάχης εύχεται σε όλους χρόνια πολλά,. Εμείς ευχόμαστε σε όλα τα στελέχη της 111 να έχουν υγεία, χαρά και ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους.

ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΏΣΕΙΣ !!!

Ανταλλαγή Ευχών Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Προσωπικό Μονάδων ΕΔ

Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο, και τον Διευθυντή Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε την 130η Σμηναρχία Μάχης   και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της μονάδος.

Φιλανθρωπική Εκδήλωση από την 116ΠΜ

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, η 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), συνδιοργάνωσε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ειδικής Αγωγής Πάτρας φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πατρών.


Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην 135 Σμηναρχία ΜάχηςΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ  και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης, την 22 Μοίρα ΜΚΒ, την 7η ΜΙΣΕΠ στη Σκύρο και τη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/12/2016

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου


Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αεροπορικό Απόσπασμα, στο Άκτιο

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τις Χορωδίες της ΣΙ και της ΣΤΥΑ στον Αρχηγό ΓΕΑ

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, οι χορωδίες της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), έψαλλαν ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και στην Ηγεσία του Επιτελείου.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη Γάλλου ΑΚΑΜ στο ΑΤΑ και την 110ΠΜ

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (TA), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Γαλλίας στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Richard Coleman, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση στην 112ΠΜ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, μουσική εκδήλωση με συμμετοχή του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες στελεχών από τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης, την 112ΠΜ, το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, το 201 Κέντρο Ανεφοδιασμού Αεροπορίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.


Ευχές από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, μετά από μια εποικοδομητική χρονιά γι αυτό, εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. 

To τούρκικο CN-235 "έγλειψε" το ελληνικό έδαφος...

Σε πρωτοφανή πρόκληση προέβη πριν από λίγη ώρα η Άγκυρα, όταν ένα αεροσκάφος της πέταξε σε ύψος μόλις 100 ποδών (περίπου 30 μέτρα!!!) από τη νησίδα Παναγιά, στην οποία ας σημειωθεί υπάρχει επιτηρητικό φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού!

Δείτε περισσότερα


Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση στην 120ΠΕΑ

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, μουσική εκδήλωση με μελωδίες από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή.


Επανέναρξη πτήσεων MV-22 Osprey στην Ιαπωνία, με γκρίνια…


Διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της περιοχής προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης των δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών στην Ιαπωνία, για την επανέναρξη των πτήσεων των αεροσκαφών κλινόντων στροφείων τύπου Bell Boeing MV-22 από την αεροπορική βάση της Οκινάουα, με τις τοπικές αρχές να θέτουν θέμα ασφαλείας, ιδιαίτερα μετά την τελευταία συντριβή αεροσκάφους του τύπου σε αβαθή θαλάσσια περιοχή.

Δείτε περισσότερα

Νέα όπλα για τα F-16 της Ν. Κορέας με το βλέμμα στον Βορρά


Η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να εξοπλίσει τον στόλο των μαχητικών τύπου F-16 και είναι η ραχοκοκαλιά των αεροπορικών της δυνάμεων με νέα όπλα, ώστε να μπορεί να πλήττει με αποτελεσματικότητα υπόγειες οχυρωμένες εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη της από αποστάσεις ασφαλείας, πριν καν προλάβουν να τα εντοπίσουν οι αντίπαλοι στα ραντάρ τους…

Δείτε περισσότερα

Προαγωγές Kατωτέρων Αξιωματικών Π.Α.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/12/2016

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Καλή εβδομάδα με εφτά υπερπτήσεις...

Καλή εβδομάδα με εφτά υπερπτήσεις σήμερα από τους Τούρκους χειριστές !!! Τεταμένο το κλίμα σήμερα στο Αιγαίο καθώς η Τούρκικη αεροπορία θέλησε να δείξει τα δόντια της κάνοντας υπερπτήσεις επάνω από το Μακρονήσι,  Ανθρωποφάγους στα 3.000 πόδια.

Δείτε πιο αναλυτικά :


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/12/2016

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Κοινωνική Προσφορά από την 112ΠΜ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, το προσωπικό της 112 Πτέρυγας Μάχης (112 ΠΜ) και οι οικογένειές τους συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παρέδωσαν στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά». Επιπλέον προσέφεραν είδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια.

Δείτε φωτογραφίες

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 114ΠΜ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» εθελοντική αιμοδοσία στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

https://www.haf.gr

Εορταστική Εκδήλωση για τον Σύλλογο «Φλόγα»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), οργανώθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας , εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».


Ολοκλήρωση 1ου Σχολείου SERE-CAC της 31ΜΕΕΔ

Από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε από την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) το 1o Σχολείο Survival, Evasion, Resistance and Extraction – Conduct After Capture (SERE-CAC).

Στο σχολείο συμμετείχαν συνολικά οκτώ (8) Ιπτάμενοι, εκ των οποίων δύο (2) από τα Ηνωμένα