Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Τα σενάρια για τον εκσυγχρονισμό των F-16!


Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει μια αναγκαία αλλά και δύσκολη απόφαση. Αναγκαία, γιατί η επιχειρησιακή κατάσταση των ΕΔ και ειδικά της ΠΑ πρέπει να αναβαθμιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δύσκολη, γιατί χρήματα δεν υπάρχουν όχι μόνο για την Εθνική Άμυνα, αλλά κυρίως για τους πολίτες.


Με την αυγή του νέου χρόνου ξεκινούν οι δοκιμές του MiG-35


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίρτρι Ρογκόζιν προχώρησε σε μια σημαντική επιβεβαίωση είδησης που κυκλοφορούσε τις τελευταίες εβδομάδες και αφορά το φιλόδοξο πρόγραμμα του μαχητικού τέταρτης γενιάς, σύμφωνα με τους Ρώσους, του MiG-35.

Δείτε φωτογραφίες

USAF: Επιτέλους και εξέδωσε το RfP για τα εκπαιδευτικά α/φη!


Οι εταιρίες που θα συγκρουστούν για το χρυσοφόρο συμβόλαιο του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) έχουν πλέον στα χέρια του το Αίτημα Υποβολής Προτάσεων (RFP: Request for Proposals) για το πρόγραμμα «T-X», το οποίο προορίζεται για να αντικαταστήσει τν στόλο των εκπαιδευτικών τύπου T-38.

Δείτε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή στο Α/Απ Ακτίου

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (Α/Απ Ακτίου), χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά του προσωπικού της Μονάδας.


Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας


Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, αντάλλαξε ευχές με τους Διοικητές των Μονάδων περιοχής Λάρισας, καθώς επίσης με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου, ενόψει του εορτασμού του Νέου Έτους.


Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων και την Μπάντα της ΠΑ στον Αρχηγό ΓΕΑ


Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, η μικτή χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), έψαλλαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μελωδίες, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και στην Ηγεσία του Επιτελείου.

Δείτε φωτογραφίες

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Σημαντική βοήθεια της 110 ΠΜ στο Δήμο Λαρισαίων και τους πολίτες

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκε ο Διοικητής της 110 πτέρυγας μάχης Σμήναρχος Καραμεσίνης Κων/νος προσφέροντας σημαντική ποσότητα τροφίμων.Τ ον Δ/κτή υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν για την λειτουργία  του κοινωνικού παντοπωλείου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Δεληγιάννης Δημήτρης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ.Αναστασίου Μιχάλης.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/12/2016


Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Ισραήλ, F-16 Netz: Τέλος εποχής για τα πρώτα «Γεράκια»


Μετά από 36 χρόνια υπηρεσίας, ήρθε η ώρα της «αποστρατείας». Ο λόγος για τον παροπλισμό των αρχικών εκδόσεων του F-16 και ειδικότερα των F-16A/-B που σε ισραηλινή υπηρεσία έφεραν το προσωνύμιο «Netz» («Γεράκι»), τον οποίο ανακοίνωσε η Αεροπορία του Ισραήλ.

Δείτε περισσότερα

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2017 Α’ ΕΣΣΟ

Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) με την 2017 Α΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:


Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της Εκπαιδευτικής Σειράς ΗΡΜΑ έτους 2016


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Ανθρώπινης Απόδοσης στην Πολεμική Αεροπορία έτους 2016, στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 135ΣΜ, στην 7ηΜΣΕΠ και στην 22ηΜΚΒ

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης (135ΣΜ), την 7η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) και την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΜΚΒ), στη νήσο Σκύρο.


Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/12/2016

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αεροσκάφος φάντασμα στο βυθό του Αντιρρίου !!

Στους κύκλους των αυτοδυτών της Πάτρας υπήρχε η φήμη ότι στο βυθό του Αντιρρίου στους πρόποδες του βουνού Παλιοβούνα βρίσκεται βυθισμένο ένα αεροπλάνο.

Η δική μου έρευνα είχε ήδη ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και η πρώτη αναγνωριστική κατάδυση πραγματοποιήθηκε από την ξηρά στη θέση Ρίζα μπροστά στις παιδικές κατασκηνώσεις . Η έρευνα στη θάλασσα δεν απέδωσε η ιστορική έρευνα όμως έδειξε ότι όντως ένα αεροπλάνο είχε πέσει φλεγόμενο στην περιοχή του Αντιρρίου

To Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου προσέφερε αγάπη !!!


Την 27 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 αντιπροσωπεία του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου, της Ελληνικής Αεροπορίας, επισκέφθηκε τα γραφεία της Μητροπόλεως και προσέφερε τρόφιμα προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως, ενόψει και των εορτών Χριστουγέννων και Νέου Έτους.


Αφγανιστάν: ΔΕΝ αντέχει την πρώτη πιλότο… Μεσαίωνας


Πριν από τρία χρόνια, η Νίλοφαρ Ραχμάνι, έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος στην πολεμική αεροπορία του Αφγανιστάν. Ωστόσο, η διεθνής φήμη της και η ανάδειξή της σε σύμβολο για τις γυναίκες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους διεθνώς της κόστισε την παραμονή της στην πατρίδα της, σύμφωνα με το CNN.

Δείτε περισσότερα

Περισσότερα μαχητικά τύπου Su-30SM για το Καζακστάν


Οι αεροπορικές δυνάμεις του Καζακστάν παρέλαβαν από τη Ρωσία δυο καινούργια διθέσια μαχητικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-30SM, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση για την άρτια αξιοποίηση του οπλικού συστήματος από τους πιλότους της Αεροπορίας της.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Κάθε μέρα οπλισμένοι οι Τούρκοι...

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών, τα αεροσκάφη ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τρεις παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Ο Άγιος Βασίλης της 110 ΠΜ ήρθε...

Σήμερα, Τετάρτη, ο Άγιος Βασίλης, κατέφθασε από τον… ουρανό στη Λάρισα και προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης, με ένα μαχητικό αεροσκάφος Phantom αλλά και με τη συνοδεία ενός F-16.


Εορταστική Εκδήλωση για το Ορφανοτροφείο Βόλου στην 111ΠΜ

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου.


Το’ πε και το’ κανε, η Ρωσία παρέδωσε τα πρώτα κινέζικα Su-35

Χριστουγεννιάτικο μποναμά επιφύλασσε στους Κινέζους η Ρωσία, καθώς ανήμερα της μεγάλης εορτής της χριστιανοσύνης, προχώρησε στην παράδοση στην κινεζική Αεροπορία των πρώτων τεσσάρων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-35 Flanker-E, το πλέον σύγχρονο «εν ενεργεία» μαχητικό αεροσκάφος στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Δείτε περισσότερα