Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Δήμαρχος Σύμης : Πρόβλημα οι συνεχείς παραβιάσεις για τον τουρισμό...


Επιχειρηματίες αλλά και τοπικοί φορείς των ακριτικών νησιών του Αιγαίου υποστηρίζουν ότι το πλήγμα από τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τα Τουρκικά F16, αλλά και τις αερομαχίες που ακολουθούν με τα ελληνικά μαχητικά να αναχαιτίζουν τα τουρκικά αναμένεται να έχει βαρύ πλήγμα στον ελληνικό αλλά και τουρκικό τουρισμό.


«Οι εικόνες αυτές που μέσω των διεθνών δικτύων ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν τους τουρίστες να αισθάνονται ανασφάλεια και να επιλέγουν άλλους προορισμούς», λέει ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

«Οι Τουρκικές παραβιάσεις και η αρνητική δημοσιότητα που τις ακολουθεί θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τον Τουρισμό των νησιών μας. Θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να κάνει αυτό που πρέπει. Να μην επιτρέπει τις παραβιάσεις, αλλά να μην δίνεται και δημοσιότητα σε αυτές γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τη Σύμη αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, από άκρη σε άκρη. Έχουμε το προσφυγικό, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, το πρόσφατο πραξικόπημα και τώρα τις παραβιάσεις. Ποιος θα πάρει την οικογένεια του και θα έρθει διακοπές το Αιγαίο με όλα αυτά. Με το που έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία, για περίπου ένα μήνα “νέκρωσε” το νησί», συμπληρώνει.Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας πρόσφατα δέχθηκε επίσημη πρόσκληση για να αδελφοποιηθεί ή Σύμη με το Κορδελιό (Καρσιγιάκα) της Σμύρνης, αλλά διακριτικά αρνήθηκε λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην Τουρκική Hurriyet, όταν ερωτήθηκε για την κατάργηση της άμεσης Βίζας στα Ελληνικά νησιά, απάντησε ότι αυτό το πρόβλημα φαντάζει πολύ μικρό σε σχέση με τις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από Τούρκικα μαχητικά, οι οποίες πλήττουν τις σχέσεις των δύο χωρών και δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον Τουρισμό σε Ελλάδα και Τουρκία. Αξίζει να επισημάνουμε ότι μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, προσφέρουν στους πελάτες τους ταξιδιωτικά πακέτα που συμπεριλαμβάνουν διακοπές και στις δύο χώρες.

http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου