Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ Π.Α ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ


Προβληματισμός επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με την εξέλιξη ανανέωσης και ενίσχυσης του στόλου μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές που καλείται να αντιμετωπίσει, προκειμένου να προασπίσει τα εναέρια σύνορα της χώρας.


Έπειτα από μια δεκαετία αδιαμφισβήτητης ποιοτικής υπεροχής απέναντι στην Τουρκική Αεροπορία σε εκπαίδευση και μέσα (που αποκτήθηκε με πολύ κόπο αλλά και οικονομικό κόστος), η κατάσταση σταδιακά ανατρέπεται. Η απειλή εξελίσσεται ραγδαία και ο διαθέσιμος χρόνος εξαντλείται γοργά καθώς σύντομα θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση – ως χώρα – να υστερούμε δραματικά στο ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος με προφανείς και επικίνδυνες επιπτώσεις στην Εθνική Ασφάλεια.

Δείτε περισσότερα

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό άρθρο.
    Δυο επισημάνσεις :
    1/ Η απόκτηση των F16 Blk52+adv έγινε κυρίως για αναπλήρωση απωλειών αλλά μας στοίχισε αρκετά περισσότερα λόγω των μεθοδεύσεων που ακολούθησαν από συγκεκριμένους φορείς.
    2/ Τα EUrofighters αποτέλεσαν επιλογή της κυβέρνησης Σημίτη και μάλιστα για πρώτη φορά αναφερόταν ο συγκεκριμένος τύπος α/φ σε απόφαση ΚΥΣΕΑ για τη ΔΔ της ΠΑ!! Ευτυχώς υπήρξαν κάποιοι επιτελείς που φρόντισαν δεόντως. Αλλιώς θα φορτωνόμασταν όσα δεν ήθελε η Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή