Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

6 ολόκληρα χρόνια για την επισκευή ενός Raptor


«Μόλις» έξι χρόνια χρειάστηκαν για να επισκευαστεί ένα F-22 Raptor της USAF, που είχε υποστεί ζημίες όταν σύρθηκε χωρίς να έχουν εκταθεί τα σκέλη προσγείωσης στον διάδρομο. Μετά από εκτεταμένες επισκευές, είναι σχεδόν έτοιμο να επανέλθει σε υπηρεσία το προσεχές διάστημα.


Το Raptor υπέστη ζημιές στις 31 Μαΐου 2012, όταν ένας ασκούμενος πιλότος πραγματοποιούσε προσγείωση στην Tyndall Air Force Base της Φλόριντα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συμβουλίου διερεύνησης ατυχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πιλότος απέτυχε να επιταχύνει επαρκώς το αεροσκάφος και ανέσυρε πρόωρα τα σκέλη προσγείωσης, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συρθεί για σχεδόν 900 μέτρα στο διάδρομο προσγείωσης.

Η Πολεμική Αεροπορία επέλεξε να επισκευάσει το αεροσκάφος, έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων διότι, αφενός καινούργιο κοστίζει 142 εκατ. δολάρια και αφετέρου, η γραμμή παραγωγής έκλεισε το 2012 και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί.

Το εν λόγω Raptor, θα επιστρέψει σε μη μάχιμη υπηρεσία (διότι ανήκει στο παλιό Block 10 που υπολείπεται κατά πολύ των δυνατοτήτων των επιχειρησιακών Block 30/35) τον Μάρτιο του 2018.

https://www.ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου