Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 251ΓΝΑ


Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ταξίαρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου.


Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Έντονη δραστηριότητα σήμερα πάνω από το Αιγαίο με δύο F-16…

Έντονη δραστηριότητα σήμερα πάνω από το Αιγαίο με δύο F-16, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.


Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΓΕΑ

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρουσία της Ηγεσίας, του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού του Επιτελείου.


Σημαντικό ορόσημο, για το πρόγραμμα του α/φ F-35 Lightning II


Η κατασκευάστρια του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II, η Lockheed Martin, παρέδωσε σε πελάτη το 200ο αεροσκάφος του τύπου, σε μια εξέλιξη ορόσημο για ένα υπερφιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, καθώς επίσης και πολιτικά εμπόδια το τελευταίο διάστημα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/1/2017

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Έρευνα – Διάσωση πολιτών από Super Puma της ΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης, με προορισμό την περιοχή Καλόγηρος της νήσου Σκοπέλου, για τον εντοπισμό και τη διάσωση πολιτών που αποκλείστηκαν λόγω καιρικών συνθηκών.


Μπαίνουμε σε συνηθισμένους ρυθμούς... Δύο οπλισμένα σήμερα


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού,  εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών, τα δύο αεροσκάφη ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις και μια παραβίαση του FIR Αθηνών.


Οι δοκιμαστές πιλότοι για την παρθενική πτήση του α/φ M-345


Την επιτυχή ολοκλήρωση της παρθενικής πτήσης του διθέσιου αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης M-345HET (High Efficiency Trainer) ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Leonardo. Η διάρκειας 30 λεπτών πτήση πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο Venegovo Superiore του Varese και το πλήρωμα αποτελούσαν οι Quirino Bucci και Giacomo Ianelli, δοκιμαστές πιλότοι της Leonardo Aircraft Division.

Δείτε περισσότερα

Η πρώτη μοίρα F-35B Lightning II των USMC στην Ιαπωνία


Ξεκίνησε η ανάπτυξη της πρώτης επιχειρησιακής μοίρας των Αμερικανών Πεζοναυτών (Marine Fighter Attack Squadron 121 της 3ης Πτέρυγας Μαχητικών του Σώματος) εξοπλισμένης με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35B Lightning II, από την Αριζόνα όπου είναι η βάση της, στην Ιαπωνία και την αεροπορική βάση Iwakuni.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/1/2017

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Παραβιάσεις από ελικόπτερα και CN-235

Δύο ελικόπτερα και ένα CN-235,  εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις και δύο παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Έρευνα - Διάσωση απο Super Puma σε ακραίες καταστάσεις


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας(ΠΑ), απογειώθηκε από τη Νήσο Χίο, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση πολιτών, από αποκλεισμένη, λόγω καιρικών συνθηκών, περιοχή της Νήσου Σκοπέλου.


Συμβολή της 206ΠΑΥ, της 133ΣΜ και του 2ου ΚΕΠ στον Εκχιονισμό Οδικών Δικτύων


Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, η Πολεμική Αεροπορία, κατόπιν αιτημάτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας,  διέθεσε στους Δήμους Αχαρνών και  Οροπεδίου Λασιθίου από την 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ) και το 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (2ο ΚΕΠ) τρία (3) εκχιονιστικά οχήματα και προσωπικό για τον εκχιονισμό των οδικών δικτύων των περιοχών αυτών.


Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΑΕ


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), παρουσία του Διοικητή της, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της Διοίκησης καθώς και των Διοικητών των Μονάδων της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας.


A-10C Thunderbolt… το παλεύουν και αναβαθμίζονται!


Μπορεί το μέλλον του ιστορικού αεροσκάφους A-10 σε ρόλο εγγύς αεροπορικής υποστήριξης της USAF, δηλαδή της αμερικανικής Αεροπορίας, να κρέμεται σε μια κλωστή, 19 αεροσκάφη του τύπου υπέστησαν αναβάθμιση, η οποία ενισχύει θεαματικά τις δυνατότητές τους και στον τομέα έρευνας και διάσωσης (SAR: Search & Rescue), καθώς η απόκτηση αυτών των δυνατοτήτων κρίθηκαν ως απόλυτης προτεραιότητας και κατεπείγουσα από τη USAF.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/1/2017

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


ΑΦΙΕΡΩΜΑ στα Mirage F1CG: Δίνει ζωή στο πιλοτήριο του μαχητικού 13 χρόνια μετά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Συνέντευξη στον Γιώργο Λαμπράκη – Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσάλτας

Μεγάλωσε στην Τανάγρα, στην Πτέρυγα των αναχαιτιστών της Πολεμικής Αεροπορίας που εδώ και δεκαετίες σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος από την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας... Άκουγε τους ήχους των κινητήρων των μαχητικών αεροσκαφών Mirage F-1CG που απογειώνονταν με κατεύθυνση τα ανατολικά και σε ένα από αυτά, ήταν πιλότος ο πατέρας του. Ώρες αγωνίας και προσμονής για έναν πιτσιρικά που είχε την τύχη να μεγαλώσει σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, σε μια ιδιαίτερη «οικογένεια» όπως αυτή της ΠΑ...

Δείτε περισσότερα

F-35C: Καταπονήσεις για τους πιλότους του κατά την απονήωση


Ειδική ομάδα φέρεται να έχει συστήσει το αμερικανικό Πεντάγωνο για να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν ανακύψει με το πρόγραμμα του μαχητικού F-35C, την έκδοση δηλαδή βραχείας από-προσνήωσης (STOL: Short Take-Off and Landing) που επιχειρεί από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, το πιο ακριβό, αλλά και φιλόδοξο, εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία.

Δείτε περισσότερα

Αργεντινή: Εξετάζει πάλι τα ισραηλινά μαχητικά Kfir Blk 60


Η Αεροπορία της Αργεντινής προχώρησε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Israel Aerospace Industries (IAI) για την προμήθεια 12-14 μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τύπου Kfir Block-60, για την αντικατάσταση των F-5E Tiger II της Northrop. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι η τιμή των μαχητικών.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/1/2017

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Ρωσία-Ινδία σε βήμα ενίσχυσης προοπτικών του μαχητικού Su-30


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που επηρέαζαν τη διαθεσιμότητα των εκατοντάδων μαχητικών (200) τύπου Su-30MKI που διαθέτει η Ινδία στο αεροπορικό της οπλοστάσιο βαίνει προς επίλυση, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι πιθανότητες επιπρόσθετης ιδικής παραγγελίας για να καλύψει τις πολύ μεγάλες ανάγκες που έχει σε μαχητικά αεροσκάφη…

Δείτε φωτογραφίες

Ο καιρός για την 9-10-11/1/2017 από το ΑΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-01-2017    08:00-24:00 Β

1. ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.
2. ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ-ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΣΧΥΡΟΙ.
3. ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ.ΑΦΙΕΡΩΜΑ στα Mirage F1CG: Συνεκπαίδευση σε ΙΕΡΑΚΑ και ΣΟΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης – Φωτογραφίες Αντώνης Μυλωνάκης

Τα χρόνια που ακολούθησαν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, η παραλαβή νέων σύγχρονων αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία οδήγησε σε εφαρμογή τακτικών και εκπαιδευτικών προτύπων που μέχρι εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν άγνωστα ή μη εφαρμόσιμα με τους τύπους των αεροσκαφών που υπήρχαν στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Δείτε περισσότερα

Ο κοινωνικός "αγώνας" της ΠΑ για την προστασία του Έλληνα πολίτη !!


Βγήκαν στους δρόμους τα εκχιονιστικά της 133ΣΜ αποδεικνύοντας πως η Πολεμική Αεροπορία είναι πανταχού παρούσα και έτοιμη να δώσει λύσεις σε κάθε πρόβλημα.


Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Σύσκεψη στο ΓΕΑ με θέμα : Εκσυγχρονισμός F-16


“Τώρα τρέχουμε”; Το ερώτημα έχει να κάνει με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, που με την έλευση του 2017 φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα φάση. Τη περασμένη εβδομάδα έγινε στο ΓΕΑ ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση,για να εξεταστούν πως μπορούν να αποφευχθούν χρονικές καθυστερήσεις από την δεδομένη γραφειοκρατική διαδικασία που υπάρχει σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Δείτε περισσότερα