Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Προσδοκίες & σχέδια ρωσικής Αεροπορίας για το MiG-35


Μεγάλη μέρα για το ολοκαίνουργιο MiG-35 (κωδικός NATO: “Fulcrum Foxtrot”) η προχθεσινή, καθώς το σχεδιαστικό γραφείο Mikoyan-Gurevich που αποτελεί πλέον θυγατρική της United Aircraft Corporation (UAC) προχώρησε στην επίδειξη του νέου μαχητικού, στην πολιτική ηγεσία της Ρωσίας. Μια μέρα αργότερα, ακολούθησε η επίδειξη σε αντιπροσωπείες χωρών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαγωγικούς πελάτες.

Δείτε περισσότερα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας στην 110ΠΜ


Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, μαθητές του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας, επισκέφθηκαν την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.


Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΑΥ


Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), από τον Διοικητή της Διοίκησης, Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, παρουσία του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού της, καθώς και των Διοικητών των Μονάδων της Αεροπορικής Βάσης Ελευσίνας.

Δείτε φωτογραφίες

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΣΑΣΥΔΑ – Βράβευση πρωτευσάντων ανά ειδικότητα Σμηνιών 52ας σειράς


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΕΑΑΑ και σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΑΣΥΔΑ.


Ενημέρωση του ΓΕΑ για τον "γρίζο λύκο" στην Πολεμική Αεροπορία...

Ο εν λόγω Σμηνίτης παρουσιάστηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ)/Αεροπορική Βάση Τρίπολης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 και στη συνέχεια μετατέθηκε στην 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ) στα Άνω Λιόσια όπου και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία (Εννέα μήνες). Απολύθηκε στις 6 Ιουνίου 2014, από τη 206 ΠΑΥ. Η ειδικότητά του ήταν Διοικητικής Μέριμνας και υπηρέτησε στο Σμήνος Εξυπηρέτησης Επιτελείου.


Τελετή Απονομής Επαίνων και Διακριτικών σε Πρωτεύσαντες Ίκαρους


Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Νικόλαος Σιαλμάς», η τελετή απονομής επαίνων και διακριτικών στους πρωτεύσαντες Ίκαρους ανά έτος και κατεύθυνση, καθώς και στους τομείς της Ακαδημαϊκής, Πτητικής και Στρατιωτικής εκπαίδευσης, Στρατιωτικής Αγωγής και πρωταθλητή σε Αθλητικούς Αγώνες.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/1/2017


Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Εκπαιδευτική Επίσκεψη της 18ης ΕΣ Βασικού Σχολείου Πεζοναυτών Αξιωματικών στην 110ΠΜ


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, εκπαιδευόμενοι της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Βασικού Σχολείου Πεζοναυτών Αξιωματικών, της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτές, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης.


Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ των ΗΑΕ


Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα, Colonel N. Saeed Al Zahmi.


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Παράδοση - Παραλαβή Α/ΤΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τη στρατιωτική ηγεσία, παρέστη:

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, που πραγματοποιήθηκε στην 110 ΠΜ.


Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Κοινωνική Προσφορά της 111ΠΜ στη Νήσο Σκόπελο


Από τη  Τετάρτη 11 έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, ομάδα στελεχών της 111 Πτέρυγας Μάχης, μετέβη στη νήσο Σκόπελο με σκοπό τη συνδρομή στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.


Κώστας Περρίκος: Ο ήρωας Αεροπόρος με την αντιστασιακή δράση


Στην έκδοση του διεθνούς περιοδικού Spectator που κυκλοφόρησε σήμερα, υπάρχει άρθρο με θέμα τον ήρωα της Αντίστασης, αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Περρίκο, και τη σημερινή Ευρώπη. Εκεί γίνεται και αναφορά στο βιβλίο που γράφει ο ιστορικός Κ.Λαγός μαζί  με τον Σμήναρχο (Ι) κ. Παντελή Βατάκη με θέμα τη ζωή του Κώστα Περρίκου.

Δείτε περισσότερα

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»; Lockheed Martin: Ο επόμενος που θα παραγγείλει F-35 θα τα πάρει κάτω από 100 εκατ. $ τη μονάδα


Η συμφωνια για την 10η παρτίδα παραγωγής θα δώσει στην αμερικανική Αεροπορία το F-35 σε τιμή μικρότερη  των 100 εκατ. $ ανά μονάδα για πρώτη φορά στην ιστορία του προγράμματος δήλωσε ο CEO της Lockheed Martin λέγοντας ακόμη πως στόχος είναι η τιμή του αεροσκάφους να κυμανθεί στα 85 εκατ. $ το 2019.


Το πρόβλημα με τα σενάρια μελλοντικής αερομαχίας των ΗΠΑ


Το κομμάτι για τα σενάρια του μελλοντικού αεροπορικού αγώνα κατά τους Αμερικανούς στηρίζονται μεν στην τεχνολογική ανωτερότητα των ΗΠΑ και παρουσιάζουν σενάρια που έχουν τη λογική τους, αλλά όλα πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα…

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/1/2017

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Η 555th FS της USAFE στη Σούδα (ΒΙΝΤΕΟ)


Από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 555th Fighter Squadron της USAFE (United States Air Forces in Europe), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Aviano στην Ιταλία, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.


Μαρόκο: Συστήματα αυτοπροστασίας, για τα μαχητικά F-16

Την ανάθεση σύμβασης από την Αεροπορία του Μαρόκο για την προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας ανακοίνωσε η αμερικανική Harris Corporation.


Όταν η Σχολή Ικάρων λειτούργησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείου του Άργους στον πόλεμο του 1940 (βίντεο)


Η Σχολή Αεροπορίας ιδρύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1931 στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας. Οι πρώτοι (11) 'Ικαροι εισήλθαν στη Σχολή στις 2/12/1931. Η εκπαίδευση στη Σχολή ήταν κοινή για την Στρατιωτική και Ναυτική Αεροπορία. Στη Σχολή μπορούσαν να φοιτήσουν απόφοιτοι Γυμνασίου η δε διάρκεια της φοιτήσεως ήταν 3 χρόνια.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 555th FS της USAFE

Από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 555th Fighter Squadron της USAFE (United States Air Forces in Europe), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Aviano στην Ιταλία, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.


ΕΠΟΠ: Έρχονται προσλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία


Προσλήψεις ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία αναμένονται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα. Δείτε τις λεπτομέρειες στο ArmyNow.Net


Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των F-16!


Ο κύβος ερρίφθη! Η είδηση που προκύπτει από τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του ΓΕΑ, είναι ότι πολύ σύντομα -ίσως και την επόμενη εβδομάδα- ξεκινά και τυπικά η διαδικασία για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης των F-16 της Ελληνικής ΠΑ. Δεν ήταν τυχαία τα όσα είπε ο πρώην πλέον Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης στην τελευταία του ημερήσια διαταγή:

Δείτε περιοσσότερα

Τουρκία: Αρχίζουν οι καθυστερήσεις για τα α/φη F-35…


Το 2019 και όχι το 2018 όπως αρχικά ήταν γνωστό πρόκειται να παραδοθούν τα πρώτα δύο F-35 στην Τουρκική Αεροπορία σύμφωνα με δήλωση του Διευθυντή του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας Ismail Demir.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Γεωστρατηγικές εξελίξεις "εν όψει"... Απάντηση ΥΕΘΑ στον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ


Τα «καρφιά» του πτέραρχου ε.α. Χρήστου Βαΐτση δεν άφησαν αδιάφορο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ πήρε απάντηση για την αποστρατεία του.


"Απασφάλισε και πυροβόλησε" ο απερχόμενος Α/ΓΕΑ Χ. Βαΐτσης

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος ε.α. Χ. Βαΐτσης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής. Το ArmyNow.net και η Ι. Ηλιάδη είναι εκεί με συνεχή ροή ειδήσεων.

Με βομβαρδισμό αποχωρεί απο την Πολεμική Αεροπορία ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Βαΐτσης.


Σίριαλ δίχως τέλος για το νέο μαχητικό α/φος της Ινδονησίας!


Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει οι Ινδονήσιοι ποια θα είναι η επιλογή τους για νέο μαχητικό, έχοντας «βάλει στην άκρη» συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα οποία θέλουν να προμηθευτούν 16 μαχητικά.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/1/2017

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Διαφαινόμενη τάση στην USAF που ίσως ενδιέφερε την ΠΑ

Η αμερικανική Αεροπορία (USAF) εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας ενός έτοιμου ελαφρού μαχητικού αεροσκάφους για να εντάξει στον στόλο της, με την απόφαση να επίκειται την ερχόμενη άνοιξη. Όλα δείχνουν, ότι η σκέψη αυτή έχει ξεκινήσει μετά την ανάπτυξη και κατασκευή του υποηχητικού Scorpion ης Textron, η φιλοσοφία επιχειρησιακής αξιοποίησης του οποίου, όπως την προωθεί η εταιρία, φαίνεται να έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών πτεράρχων.

Δείτε περισσότερα