Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Δύο F-16 σήμερα στο Αιγαίο...


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού,  εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών, τα δύο αεροσκάφη ήτανε οπλισμένα. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε πέντε παραβάσεις και δύο παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Νεα συνεργασία : To AviationFilm και το polemikiaeroporiahaf σας παρουσιάζουν το βίντεο της 347 Μοίρας "με υπογραφή" Ηλία Κλέτσα !!!


Ένα εξαιρετικό αεροπορικό βίντεο από αυτά που προκαλούν δέος στον αεροπορικό κόσμο παρουσιάζουμε σήμερα στους αναγνώστες μας.


Τέλος εποχής για τα α/φ Su-25 που έγιναν γνωστά στα γεράματα


Η ρωσική εταιρία που συνενώνει τις προσπάθειες επιμέρους κατασκευαστών στον τομέα της αεροναυπηγικής, η United Aircraft Corporation (UAC), σταμάτησε τη μαζική παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών κρούσης τύπου Sukhoi Su-25 (κωδικός κατά ΝΑΤΟ: Frogfoot).

Δείτε περισσότερα

26ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο στο 251ΓΝΑ


Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 26ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ).


Ορκωμοσία Α’ ΕΣΣΟ 2017


Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των κληρωτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2017, στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.


Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Για το 2020 πάει το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς T-50


Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας των ετών 2018-2025 θα ενταχθεί η μαζική παραγωγή του ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς T-50 γνωστό και ως PAK FA (Prospective Airborne Complex of Frontline Aviation), με την παραλαβή του σε σημαντικούς αριθμούς από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις το νωρίτερο το 2020.

Δείτε περισσότερα

Τελικά πάλι έχουμε δρόμο για τα F-16, ιδού τι… ξέχασαν


Οι πληροφορίες που γίνονται γνωστές όσο περνάει η ώρα, μειώνουν την αρχική αισιοδοξία ταχείας έναρξης διευθέτησης ενός από τα πιο σοβαρά προβλήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό της άμεσης ανάγκης αναβάθμισης των ηλεκτρονικών και δομικής ενίσχυσης των ελληνικών F-16, της ραχοκοκαλιάς δηλαδή του ελληνικού αεροπορικού στόλου, ένα πρόβλημα που καθίσταται ολοένα και πιο πιεστικό, όσο πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Mirage 2000 δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν και η Αεροπορία θα πορευτεί με τα Mirage 2000-5 έως ότου κι αυτά μας «χαιρετίσουν».

Δείτε περισσότερα

Ολοκλήρωση της Συνεκπαίδευσης της 31ηςΜΕΕΔ με την 67th SOS


Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία ανήκει στην 352nd Special Operations Wing που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία.


Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο "Περσέας" αλλάζοντας κουστούμι !!!! (Βίντεο)Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/2/2017

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Υπογραφές FOS για τα TOR-M1, OSA-AKM και S-300PMU1


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ελληνική άμυνα έχουμε τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η υπογραφή «εν-συνεχεία υποστήριξης» (FOS: Follow On-Support) για τα ρωσικής προέλευσης συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (Α/Α) που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τριών συμβάσεων.

Δείτε περισσότερα

Οι Ρώσοι λένε πως οι ΗΠΑ θα ρίξουν στη φωτιά το F-35…


Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik μεταδίδει, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να έχουν πολύ σύντομα επιχειρησιακό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35A το οποίο θα ρίξουν στη μάχη, εναντίον του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους» στη Συρία, αλλά και στον Ειρηνικό, κάνοντας λόγο για «καμπάνια», σε μια αναφορά που δείχνει να υπαινίσσεται κλιμάκωση στο μέτωπο με την Κίνα…

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

O "Περσέας" γιόρτασε τα 40 χρόνια ζωής (Βίντεο - Φωτογραφίες)


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της 347 Μοίρας (347M), στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου.


Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών στους Αποφοίτους του 1ου Σεμιναρίου Δομικής Ακεραιότητας Αεροσκαφών F-16


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών – Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ),  η τελετή απονομής πιστοποιητικών φοίτησης στους εκπαιδευθέντες του 1ου Σεμιναρίου Δομικής Ακεραιότητας Αεροσκαφών F-16.


Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Όρους Όθρυς


Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Διευθυντή του Β΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Μαντζίαρη, ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 – 748» του Δήμου Πειραιά, για τους εξήντα τρεις (63) πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.


Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Πρόεδρο της ΕΔΑΑΠ


Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχτηκε στο γραφείο του, τον πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ), κ. Αθανάσιο Μπίνη.


Προκήρυξη Πρόσληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού με Σύμβαση της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών

H Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) προκηρύσσει την πλήρωση μίας (1) θέσης με επιλογή, Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία, για το χρονικό διάστημα από 6-3-2017 έως 30-9-2017 για το μάθημα της ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Κλασικός Αθλητισμός – Βελτίωση Φυσικής Κατάστασης).

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.