Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

T-50 PAK FA: Όλη η πρόοδος στο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς


Με τόσα γεγονότα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας αυτή την εποχή (IDEX 2017, αεροπορικό σόου στην Ινδία, κ.λπ.) δεν θα ήταν ωραίο να μην κυκλοφορήσει κάποια σημαντική είδηση για το τόσο διαφημισμένο και φιλόδοξο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς T-50 (PAK FA) που αναπτύσσει η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/2/2017


Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της ΔΑΥ/Α6 και του ΚΕΑ


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθη, στο κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Δασκαλάκης στην Ελευσίνα, αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Τυποποίησης –Αξιολόγησης της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ/Α6) και του  Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην Καλαμάτα για πτήση με T-6A (Φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων μονάδων των ΕΔ και προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.


Ετήσια Ενημέρωση Διοικητών Μονάδων ΔΑΚ


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη  Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ), παρουσία του Διοικητή της, Σμηνάρχου (Ε) Νικολάου Δ. Παπαδή, η ετήσια ενημέρωση Διοικητών Μονάδων Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας της ΔΑΚ.


Συμμετοχή της 130ΣΜ στον οδοντιατρικό έλεγχο των μαθητών της Λήμνου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, η κινητή οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε τη Λήμνο με σκοπό τη δωρεάν οδοντιατρική εξέταση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της 110ΠΜ και της 112ΠΜ


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθη, στη Λάρισα, αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της 112ΠΜ, στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2017 Β’ ΕΣΣΟ


Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) με την 2017 Β΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην ΠΑ και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:


Πτήση με T-6 Texan o Α/ΓΕΕΘΑ


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ Νάυαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Η επίσκεψη του γίνεται στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με εκπαιδευτικό αεροσκάφος βασικού-σταδίου T-6A Texan II της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) προκειμένου να έχει από πρώτο χέρι την εμπειρία των δυνατοτήτων πτητικής εκπαίδευσης που προσφέρει το σύγχρονο αυτό αεροσκάφος στους ιπτάμενους της ΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Στρατιωτικοί ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ: Τι αλλάζει στο δικαίωμα ασφάλισης μελών οικογένειας


Στρατιωτικοί ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ: Δείτε τις κύριες αλλαγές και τα εισοδηματικά κριτήρια για το δικαίωμα ασφάλισης μελών οικογένειας.

Οι ασφαλισμένοι του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ πρέπει να προχωρήσουν στην απαραίτητη θεώρηση για το έτος 2017 των Ατομικών Βιβλιαρίων Νοσηλείας των υπόχρεων θεώρησης. Η θεώρηση πραγματοποιείται από τα Τμήματα Στρατιωτικού Προσωπικού των Μονάδων.

Δείτε περισσότερα

Τι έγινε το βράδυ στα Ίμια και προκάλεσε συναγερμό και το μήνυμα Κοτζιά στην Τουρκία


Η Τουρκία δείχνει να αναζητά την κρίση στο Αιγαίο με μανία. Κάτι που δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας. Ο εκνευρισμός της μεγαλώνει όσο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα αντιδρά με τρόπο που δεν της δίνει την ευκαιρία που θέλει,αλλά και αποφασιστικά.Το μήνυμα ότι η Αθήνα “δεν σηκώνει άλλα Ίμια” ,φθάνει στην απέναντι πλευρά.

Δείτε περισσότερα

Τραμπ, όχι Gripen το μέγα εμπόδιο για F-16/LM στην Ινδία


Σε συνομιλίες έχουν εμπλακεί οι κυβερνήσεις Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών για την προοπτική ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-16, στην πλέον εξελιγμένη τους έκδοση στην Ινδία, καθώς το πρόγραμμα απόκτησης μεγάλου αριθμού (τουλάχιστον 200, ίσως 250) μονοκινητήριων μαχητικών για την κάλυψη των εξαιρετικά πιεστικών αναγκών της ινδικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Υπηρεσιακό όχημα της 117 ΠΜ συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα


Ένας 29χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στο δρόμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στη Διασπορά, μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας με υπηρεσιακό όχημα της 117 ΠΜ.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/2/2017


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Κοινωνική Προσφορά από το ΚΕΝΑ


Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, το προσωπικό του Κέντρου Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσέφεραν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, τρόφιμα και είδη ένδυσης.

Αποκριάτικη Εκδήλωση της 116ΠΜ


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Λέσχη Αξιωματικών της 116 Πτέρυγας Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, αποκριάτικο παιδικό πάρτι, για τα παιδιά των στελεχών της Μονάδας, καθώς και των παιδιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δειτέ φωτογραφίες

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 1ης/2017 ΕΣ του ΚΕΑΤ/ΣΗΠ


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης/17 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Υπαξιωματικών του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ).


26ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο στο 251ΓΝΑ


Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), το 26ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο.


Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Πληροφορίες για κινητικότητα αυτή την στιγμή γύρω από τα Ίμια - Σε αυξημένη επιφυλακή η ΠΑ

Σε επιφυλακή μέσα στη νύχτα Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Ο λόγος μια περίεργη νυχτερινή κινητικότητα των Τούρκων πέριξ της περιοχής των Ιμίων. Σκάφη της τουρκικής ακτογυλακής ,μεταξύ των οποίων κι ένα φουσκωτό πλέουν στη περιοχή. Άπαντες παρακολουθούνται από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού.Προσλήψεις ΟΒΑ στην ΠΑ


Υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 1000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Οι 600 θα ενσωματωθούν στο Στρατό Ξηράς ,200 στο ΠΝ και 200 στην ΠΑ.


Θεώρηση Ατομικών Βιβλιαρίων Νοσηλείας για το Έτος 2017


Σας ενημερώνουμε ότι για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ είναι απαραίτητη η θεώρηση για το έτος 2017 των Ατομικών Βιβλιαρίων Νοσηλείας των υπόχρεων θεώρησης σύμφωνα με συνημμένη διαταγή.

Δείτε περισσότερα

Δ. Βιτσας : Η Πολεμική Αεροπορία αναγκάζεται να πετάει υπερβολικά πολύ


Προκαλεί σίγουρα το ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Δ. Βίτσα για την Πολεμική Αεροπορία. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας λέει γιατί η Πολεμική Αεροπορία έπρεπε να πετάει λιγότερο.

Την άποψη πως η Πολεμική Αεροπορία αναγκάζεται να πετάει υπερβολικά πολύ, κάτι που έχει κόστος αλλά και επικινδυνότητα, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας εξέφρασε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.

Δείτε περισσότερα

Παρθενική πτήση για το δεύτερο T-50A του προγράμματος T-X


Την επιτυχή ολοκλήρωση της παρθενικής πτήσης του δεύτερου αεροσκάφους παραγωγής T-50A, που αποτελεί τη συμμετοχή της στη διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-X, ανακοίνωσε η Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση-Παραλαβή Δκτη ΚΕΔΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ


Στις 20-2-2017, παρουσία του υπαρχηγού του ΑΤΑ, Απτχου (Ι) Συμεών -Χαράλαμπου Ψιμούλη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής διοίκησης του ΚΕΔΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ από το Σμχο (Ι) Δημήτριο Μπουτσέλη στο Σμχο (Ι) Γεώργιο Φιλιππίδη. Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.

Δείτε φωτογραφίες

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για ακραίες πυρκαγιές - Ποιες οι δυνατότητες της ΠΑ


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Με περισσότερες ακραίες πυρκαγιές τις επόμενες δεκαετίες απειλείται η Μεσόγειος, συνέπεια των κλιματικών αλλαγών. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από νέα διεθνή επιστημονική μελέτη η οποίο προμηνύει ότι η Ελλάδα μαζί με άλλες μεσογειακές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, ή Ιταλία ακόμη και η Τουρκία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές.

Δείτε περισσότερα


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/2/2017


Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Day-Run Έτους 2017 και 63οι Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου ΠΑ


Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθησαν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), οι αντίστοιχοι αγώνες των Στρατιωτικών Σχολών, ο 63ος Ανώμαλος Δρόμος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), και οι αγώνες βετεράνων αθλητών και αθλητριών των ΕΔ και ΣΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day – Run 2017).


Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Διάσωση Τραυματία από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2017, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό τον εντοπισμό και τη μεταφορά τραυματία, από χαράδρα, στην περιοχή Κακό Καστέλι, του νομού Χανίων.