Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Μετωπική «επίθεση» για νέες αγορές, από το F-35 και την LM


Η αμερικανική Lockheed Martin κατασκευάστρια του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου της στο πλαίσιο του αεροπορικού σόου του Avalon στην Αυστραλία, ότι συζητά με τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Ισπανίας και της Ελβετίας το ενδεχόμενο πώλησης αριθμού μαχητικών του τύπου.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη της Διακλαδική Σχολή Επιτελών Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, η Διακλαδική Σχολή Επιτελών Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.


Εκπαιδευτική Επίσκεψη Προσωπικού της 110ΠΜ στο ΕΚΑΕ και το 1οΑΚΕ


Την Παρασκευή 3 Μαρτίου  2017, προσωπικό της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ) πραγματοποίησε εκπαιδευτική  επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και στο 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1οΑΚΕ).


Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων 2017


Σύμφωνα με το ΦΕΚ 193/3-3-17 τεύχος Γ’, το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις έκτακτες κρίσεις έτους 2017, έκρινε τους παρακάτω Σμήναρχους, ως εξής:


"Σούπα" το κάναμε το θέμα με τα F-35 !! Καταλήξτε τι θέλετε...


Δεν εξετάζεται η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό SKAI, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Διευκρίνισε ότι ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ. «Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος (συντήρηση, υποδομές)…έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του ΣΑΙ στο ΑΤΑ, στην 110ΠΜ και στην 111ΠΜ


Την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, οι εκπαιδευόμενοι της 49ης Σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής (Σ.Α.Ι.), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) και την 111ΠΜ, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδίου.


Βίντεο: Εναέριος ανεφοδιασμός F-15J με ένα KC-767


Κατά την διάρκεια της άσκησης «Cope North 2017» οι ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν μαζί με τις ΗΠΑ επιχείρηση εναέριου ανεφοδιασμού των μαχητικών F-15J μέσω ενός KC-767J από την αεροπορική βάση του Komaki στην Ιαπωνία.

Δείτε το βίντεο

Παραβιάσεις: Εμπλοκή μαχητικών της ΠΑ εχθές με τουρκικά F-16


Συνεχίζει να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά, η τουρκική Αεροπορία και εχθές καθώς έστειλε ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών F-16, τα οποία πραγματοποίησαν 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ και εν συνεχεία ακολούθησε η αναχαίτιση τους από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της 114ΠΜ και της 111ΠΜ


Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, διεξήχθη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της 114 Πτέρυγας Μάχης (114ΠΜ) και της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο


Σε συνέχεια των ετήσιων Τακτικών και Έκτακτων Κρίσεων Ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, η νέα σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:


Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη Διοικητή ΔΑΥ στο ΚΕΑ


Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος  (Ι) Θεμιστοκλής  Μπουρολιάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Εργοστασίου, Σμήναρχος (ΜΑ) Γεώργιος  Καραδήμας.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/3/2017


Την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πάει πίσω το εκπαιδευτικό αεροσκάφος


Απο καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει η Πολεμική Αεροπορία. Οι μέρες τρέχουν και ο σημαντικός διαγωνισμός για το νέο ΝΑΣΕ πήρε νέα παράταση.

Το σημαντικό πρόγραμμα του νέου ΝΑΣΕ (ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ) που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί απο το 2016 σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες απο την Πολεμική Αεροπορία πάει πάλι πίσω.

Δείτε περισσότερα

Κρίσεις Ταξιάρχων στην ΠΑ


Οι αποφάσεις του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου για τις κρίσεις των ταξιάρχων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και όχι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ είναι  οι ακόλουθες:


PAK DA νέο ρωσικό βομβαρδιστικό… με πολλές υποσχέσεις!


Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει να αναφέρουν ότι η αμυντική – αεροναυπηγική βιομηχανία της χώρας προχωρά συνεχώς με το πρόγραμμα ανάπτυξης νέου βομβαρδιστικού για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και ότι η πρώτη πτήση του νέου αεροσκάφους αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2021.

Δείτε περισσότερα

Αντεπίθεση, Lockheed Martin vs. Πεντάγωνο για το F-35…


Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής έως ότου ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η ηγεσία της Lockheed Martin δείχνει να αλλάζει τη στάση της παθητικής παρατήρησης των εξελίξεων και βγαίνει μπροστά υποστηρίζοντας το μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II από την κριτική που ασκείται στο εσωτερικό, καθώς αυτή υπονομεύει τις προσπάθειες προώθησής του στο εξωτερικό ακόμα και στους πιο πιστούς συμμάχους…

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ : Κρίσεις


Στην Πολεμική Αεροπορία

α. "Διατηρητέους" τους:

         

Ανθ/γος (Ι) Θεοδώρα Δούρου στα T-6A Texan II

Η "Αρετή και Τόλμη" ξανά στους τηλεοπτικούς δέκτες από την ερχόμενη Κυριακή στην ΕΡΤ 1. Η <<νέα έκδοση>> της εκπομπής θα χωρίζεται σε τρία μέρη. Η πρώτη ενότητα θα αναφέρεται σε δύο μονάδες των ΕΔ, η δεύτερη ενότητα θα παρουσιάζεται η ζωή ενός από τα στελέχη των ΕΔ και το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκπομπής θα αναφέρεται σε δράσεις του ΥΠΕΘΑ


Με Αρετή και Τόλμη... Έρχεται την Κυριακή (ΒΙΝΤΕΟ)


Η "Αρετή και Τόλμη" ξανά στους τηλεοπτικούς δέκτες από την ερχόμενη Κυριακή στην ΕΡΤ 1. Η <<νέα έκδοση>> της εκπομπής θα χωρίζεται σε τρία μέρη. Η πρώτη ενότητα θα αναφέρεται σε δύο μονάδες των ΕΔ, η δεύτερη ενότητα θα παρουσιάζεται η ζωή ενός από τα στελέχη των ΕΔ και το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκπομπής θα αναφέρεται σε δράσεις του ΥΠΕΘΑ


Κρίσεις : Αποστρατείες στην Πολεμική Αεροπορία


Τα προγνωστικά για “βαθύτατες κρίσεις” τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό δεν επαληθεύονται μέχρι στιγμής.

Στο ΓΕΣ αποστρατεύθηκαν οι υποστράτηγοι Δημητρης Κυργιάκος,  ο Νικόλας Ράμμος και ο Διευθυντής Ειδικών Βασίλης Κουκουλομάτης.

Δείτε περισσότερα

Οι παραβιάσεις συνεχίζονται...


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε μια παράβαση και τέσσερις παραβιάσεις του F.I.R Αθηνών.


Τα F-16C Block 52 πάνω από την Ρόδο


Χαμηλός “χαιρετισμός” πάνω από τη Ρόδο για δύο F-16. Όχι ΔΕΝ είναι είδηση ότι τα ελληνικά φτερά πετάνε πάνω από το σμαραγδένιο νησί,όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που τράβηξε και υπογράφει φίλος από τη Ρόδο.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/2/2017


Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Εθελοντική Αιμοδοσία στη 2η ΜΣΕΠ


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» εθελοντική αιμοδοσία στη 2η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου & Προειδοποίησης (2η ΜΣΕΠ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. στην 110ΠΜ


Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, ο νέος Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, επισκέφτηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης.


Συμμετοχή της 336 Μοίρας στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2017


Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, η 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 116ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ advance και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.


Δεκαεφτά παραβιάσεις σήμερα από την τούρκικη αεροπορία

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού και δύο CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις και δεκαεφτά παραβιάσεις του F.I.R Αθηνών.


Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της 123ΣΤΕ και της Μ.ΓΕΑ


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθη, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Ικάρων,  αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ) και της Μοίρας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Μ.ΓΕΑ), στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του 1ου ΚΕΠ


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (1ο ΚΕΠ), στον Χορτιάτη, παρουσία του Διοικητή του 1ου Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου, Ταξίαρχου (ΕΑ) Παναγιώτης Καραδημητρίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του 1ου ΚΕΠ, από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Νικόλαο Δερμίκη στον Σμήναρχο (ΕΑ) Πέτρο Γκανάλα.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 27/2/2017


Την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


133 Σμηναρχία Μάχης: Οι ήρωες του Αιγαίου μιλάνε στην κάμερα (ΒΙΝΤΕΟ)


Είναι αυτοί που συνήθως δεν μιλούν, αλλά πράττουν. Οι πιλότοι, τεχνικοί και υπόλογοι της 133 Σμηναρχίας Μάχης, είναι έτοιμοι να απογειωθούν σε πέντε ή και σε δυο λεπτά, όταν παραβιάζονται τα εναέρια σύνορά μας.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στην 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Κρήτης όπου βρίσκονται συνέχεια οπλισμένα και σε ετοιμότητα μαχητικά F-16C Block 52+ Fighting Falcon.

Δείτε περισσότερα

ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ: Αυτός είναι ο διαγωνισμός για την έκδοσή της!

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας κάνει διαγωνισμό για την έκδοση της εφημερίδας της ΕΑΑΑ με τίτλο «ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ».

Αντικείμενο του διαγωνισμού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήθεί είναι  η δημοσιογραφική επιμέλεια και η εκτύπωση της εφημερίδας  «ΗΧΩ των ΑΙΘΕΡΩΝ» (Η.τ.Α.) που εκδίδεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της ΔΑΥ/Α6 και του ΚΕΑ


Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθη, στο κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Δασκαλάκης στην Ελευσίνα, αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Τυποποίησης –Αξιολόγησης της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ/Α6) και του  Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της ΥΠΗΔ και της 128ΣΕΤΗ


Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, διεξήχθη, στο γήπεδο του Κλειστού Γυμναστηρίου «Τάκης Παπαγεωργίου» του Δήμου Βύρωνα Αττικής, αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της Υπηρεσίας Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ) και της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών- Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ), στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Ενημέρωση επί Θεμάτων Α’ Βοηθειών στο ΓΕΑ


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο  Αεροπορίας (ΓΕΑ) στην αίθουσα  «Αντισμήναρχος (Ι) Μαρίνος Μητραλέξης», διάλεξη, στο πλαίσιο της εξάμηνης εκστρατείας Α’ Βοηθειών που διεξάγεται από το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους, από Ιατρό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.


Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΑ στην ΕΑΒ


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και επιτελείς του ΓΕΑ και της ΔΑΥ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ, κ. Ζαχαρίας Γκίκας και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.