Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Αιγαίο: Οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αμερικανικό Κογκρέσο


Της Ελένης Παναγιώτου 

Εκστρατεία ενημέρωσης μελών της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ, όπως και συνεργατών τους, για την κατάσταση στο Αιγαίο και το Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council - HALC).

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Υποδιοικητού EUCOM στην Ελλάδα


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Υποδιοικητή της Διοίκησης των Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (Deputy Commander of United States European Command-DCOM EUCOM), USAF Lt. General Timothy M. Ray, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 9 έως τις 10 Μαρτίου 2017.


Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 112ΠΜ


Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών η «ΕΛΠΙΣ» εθελοντική αιμοδοσία στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε περισσότερα

Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ 114ΠΜ και 251ΓΝΑ


Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Σχηματαρίου, αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της 114 Πτέρυγας Μάχης (114ΠΜ) και του 251 Γενικού Νοσοκομείο Αεροπορίας  (251ΓΝΑ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 359ΜΑΕΔΥ


Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (359ΜΑΕΔΥ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Μιχαήλ Φίνο στον Ταξίαρχο (Ι) Γρηγόριο Παρασκευά, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Τέταρτο αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ A-50U για τη ρωσική Αεροπορία


Η ρωσική United Aircraft Corporation που συνενώνει τις προσπάθειες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στον τομέα της αεροναυπηγικής, ανακοίνωσε την παράδοση του τέταρτου αναβαθμισμένου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου τύπου A-50U της Beriev.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/3/2017


Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


"Αφιέρωμα στο Douglas C-47 Skytrain (Dakota)"


Dakota λοιπόν! Ο γνωστός χαρακτηρισμός αυτού του αεροπλάνου.
Το "Dakota" υπήρξε αδιαμφισβήτητα το πιο ιστορικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και το πιο διάσημο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος όλου του κόσμου

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΟΒΑ: Τυπώθηκε το ΦΕΚ για τις προσλήψεις – Πόσο θα πληρώνονται(ΑΠΟΦΑΣΗ)


Ολοταχώς προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη των ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνολικά θα προσληφθούν 1000 άτομα ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

Δείτε περισσότερα

ΒΙΤΣΑΣ : Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αντέχουμε το κόστος των F-35


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα periodico.gr και στους δημοσιογράφους Ιάσονα Πιπίνη και Αμαλία Κολονέλου, ανέφερε τα παρακάτω:


Έλληνες πιλότοι: Ποιοι προτείνουν αλλαγές στην εκπαίδευση τους;

Οι Έλληνες πιλότοι είναι απο τους καλύτερους στον κόσμο όμως η Πολεμική Αεροπορία δεν σταματά να συζητά τρόπους για να αναβαθμίσει και άλλο την εκπαίδευση τους.

Οι Έλληνες πιλότοι αποδεικνύουν συνεχώς πώς δεν είναι τυχαίο οτι θεωρούνται απο τους καλύτερους του κόσμου.

Δείτε περισσότερα

Ο στόχος των 80 εκατ. δολ. για το F-35 και το kill ratio 20:1…


Η τιμή του μαχητικού αεροσκάφους F-35A Lightning (Κεραυνός) II με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) της Lockheed Martin μπορεί να φτάσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αν παραγγελθεί σε παρτίδες που θα παραδοθούν σε διάστημα πολλών ετών, λέει ο κατασκευαστής, υποστηρίζοντας έτσι υπό όρους το αίτημα του επικεφαλής του προγράμματος του Πενταγώνου για χαμηλότερες τιμές.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/3/2017


Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ του Ηνωμένου Βασιλείου


Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Captain Richard Blackwell, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.


Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Το F-35 “άνοιξε την όρεξη” και στους Ευρωπαίους που “επιστρέφουν” στην Αθήνα!


Ο Νίκος Φίλης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κι αρκετοί άλλοι, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, κάνουν λόγο περίπου για σίγουρη παραγγελία αεροσκαφών F-35. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αν και είναι γεγονός ότι η Ελλάδα, εξετάζει την περίπτωση του αμερικανικού αεροσκάφους 5ης γενιάς τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2015!

Δείτε περισσότερα

Τακτικές Ναυτικής Κρούσης με το AM-39 Exocet της Πολεμικής Αεροπορίας


Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) προμηθεύτηκε 39 βλήματα αέρος – επιφανείας τύπου AM-39 Block II Exocet για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών Mirage 2000EGM/BGM. Η συγκεκριμένη προμήθεια προσέδωσε στην ΠΑ πρωτόγνωρες δυνατότητες ναυτικής κρούσης, ακόμα και εναντίον των πλέον σύγχρονων μονάδων επιφανείας του Τουρκικού Ναυτικού (TDK).


Τα CN-235 του τουρκικού Ναυτικού «επιστρατεύονται» για παραβιάσεις του ΕΕΧ


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Η τακτική της Άγκυρας να χρησιμοποιεί Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας στις παραβιάσεις στο Αιγαίο φαίνεται ότι έχει λάβει νέο χαρακτήρα εκτός από τον παραδοσιακό ρόλο θαλάσσιας επιτήρησης, την ώρα που η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) δυσκολεύεται να παρουσιάσει αξιόλογη πτητική δραστηριότητα.

Δείτε περισσότερα

Μεταφορά Μοσχευμάτων με Αεροσκάφος της ΠΑ


Το Σαββάτο 4 Μαρτίου 2017, αεροσκάφος C- 27J της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μοσχεύματα, από την  113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.


Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Η "Αρετή και Τόλμη" στην 120 ΠΤΕ συναντά την Ανθυποσμηναγό (Ι) Θεοδώρα Δούρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Η αποστολή της 120 ΠΤΕ στην Καλαμάτα είναι η ακαδημαϊκή αλλά κυρίως η πτητική εκπαίδευση τον νέον Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Η εκπομπή Με αρετή και τόλμη συνάντησε την Ανθυποσμηναγό (Ι) Θεοδώρα Δούρου.


Την 21η Φεβρουαρίου 16 μαχητικά αεροσκάφη “φορτώθηκαν” με οπλισμό...

“Νύχτες πολέμου” στο Αιγαίο, αλλά και στην Αθήνα! Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις απέχουν ένα βήμα από την κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει σε “θερμή στρατιωτική αντιπαράθεση”. Κι αυτό το βήμα κάποιες νύχτες λίγο έλειψε να γίνει! Η Real News αποκαλύπτει το πιο σοβαρό από τα επεισόδια που κινητοποίησαν την Αθήνα σε διπλωματικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο στο οποίο ενεπλάκη και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.


Οι ΗΠΑ να παγώσουν την παράδοση των F-35 στην Τουρκία


Οι κομματικές αντιπαραθέσεις σήμερα αποτελούν επικίνδυνη πολυτέλεια. Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης να ψάξουν και να βρουν αμέσως ένα modus vivendi και modus operandi πριν είναι αργά για τη χώρα. Σημείο αναφοράς τους το απολύτως αδιαπραγμάτευτο της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της πατρίδος μας και η διασφάλιση της εθνικής και κοινωνικής μας συνοχής.

Δείτε περισσότερα

Επιπλέον Αρχάγγελοι …ιδιαίτερα φονικοί, για τα ΗΑΕ (vid.)


Την παραγγελία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επιπλέον αεροσκαφών αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων Archangel μετά την επιτυχή επιχειρησιακή ανάπτυξη τους στην Υεμένη και σε άλλα σημεία συρράξεων, αναμένει η κατασκευάστρια, αμερικανική IOMAX.

Δείτε περισσότερα