Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 114ΠΜ


Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 114ΠΜ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Αθανάσιο Γκανά στον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Κυριάκου.


Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ


Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, συμμετείχε στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium – NACS), που έλαβε χώρα στο Ramstein, της Ο.Δ. της Γερμανίας.


Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Άλλο ένα έκθεμα θα προστεθεί σύντομα στο Μουσείο της ΠΑ


Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της, εμπλουτίζει την συλλογή των εκθεμάτων του Μουσείου της που βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, όπως τα επετειακά αεροσκάφη Α-7E «Όλυμπος» και «Τίγρης», ενώ αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η μεταφορά αεροσκάφους RF-4E.


Απονομή Πτυχίων 1ης ΕΣ Σμηνιτών του ΣΠΥΠΑ έτους 2017


Την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, η εκπαίδευση της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς(ΕΣ) 2017 των Σμηνιτών Πυροσβεστών του Σχολείου Πυρασφάλειας Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΥΠΑ).


Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της 123ΣΤΕ και της 135ΣΜ


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, διεξήχθη, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Ικάρων,  αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ) και της 135 Σμηναρχίας Μάχης (135ΣΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/3/2017


Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


CL-215 υπέστη βλάβη στο σύστημα των θυρίδων δεξαμενών νερού


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, αεροσκάφος CL-215 της 112ΠΜ/355ΜΤΜ, το οποίο εκτελούσε  εκπαιδευτική πτήση και κατά τη φάση της υδροληψίας στην περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού, παρουσίασε βλάβη στο σύστημα των θυρίδων δεξαμενών νερού, με συνέπεια την παραμονή του στην επιφάνεια της θάλασσας.


Ινδία: Μαύρη μέρα, απώλεια Su-30MKI και ελικοπτέρου Chetak


Δύο ατυχήματα σε μια μέρα δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει εύκολα απαρατήρητο. Η ινδική Αεροπορία έχασε σε μια μέρα ένα μαχητικό αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Sukhoi Su-30MKI και ένα ελικόπτερο τύπου Chetak.

Δείτε περισσότερα

Απόφαση αύξησης του στόλου των α/φ F-16 για τη Ρουμανία…


Το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της αμερικανικής Lockheed Martin κατά 20, καθώς επίσης και να προχωρήσει στην προμήθεια 8×8 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού για τις χερσαίες δυνάμεις.

Δείτε φωτογραφίες

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 133ΣΜ


Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 133 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Καστελίου, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 133ΣΜ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Παναγιώτη Δημόπουλο στον Σμήναρχο (Ι) Απόστολο Δουκέλλη.


Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της ΣTYA (ΒΙΝΤΕΟ)


Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Σεβαστάτο στον Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ


Εν όψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου η Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές διελεύσεις πάνω από τον Αττικό ουρανό. 

Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στην ΠΑ : Εγκρίθηκε...

Σας γνωρίζουμε ότι εγκρίθηκε για το έτος 2017 η ανακατάταξη ή επανακατάταξη διακοσίων (200) οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία για βραχεία περίοδο ενός (1) μέχρι τριών (3) ετών.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/3/2017


Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Έκτακτη προσγείωση Typhoon με άγκιστρο ανάσχεσης! (vid.)


Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με μια μη συμβατική προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους τύπου EF-2000 Typhoon της βρετανικής βασιλική Αεροπορίας της 29ης Μοίρας στην αεροπορική βάση Koningsby, ανήρτησε στο «youtube» το «Airshowvision».

Δείτε περισσότερα

Πρώτη πτήση για το QF-16… υπηρεσίες εναέριου στόχου


Την επιτυχή εκτέλεση της παρθενικής πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους QF-16 από την αεροπορική βάση Holloman, ανακοίνωσε η Αεροπορία των ΗΠΑ. Η παρθενική πτήση, στην οποία επέβαινε πιλότος, ήταν η πρώτη του QF-16 από την αεροπορική βάση Holloman μετά τον παροπλισμό του QF-4 Phantom to 2016.

Δείτε περισσότερα

Έξω η Ελλάδα από τις προτάσεις για α/φη F-16 στη Βουλγαρία


Διχάζονται οι απόψεις για το αν η απουσία της Ελλάδας από την υποβολή προτάσεων στη Βουλγαρία για τη απόκτηση δυτικής προέλευσης μαχητικών με στόχο την αντικατάσταση των γερασμένων MiG-29 της βουλγαρικής Αεροπορίας, είναι σωστή ή λανθασμένη απόφαση, με τις δυο πλευρές να διαθέτουν σοβαρά επιχειρήματα, επιχειρησιακά και οικονομικά.

Δείτε περισσότερα

Πάει τώρα για το πιο σύγχρονο F-15 στον κόσμο το Ισραήλ…


Νέο σίριαλ αναμένεται στη διεθνή αγορά εξοπλισμών, καθώς η ισραηλινή Αεροπορία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση μιας μοίρας των πέμπτης γενιάς F-35 Adir της Lockheed Martin, φαίνεται πως ετοιμάζεται να τοποθετήσει παραγγελία για μία ή ακόμα και δύο μοίρες της πιο προηγμένης έκδοσης του μαχητικού F-15 της Boeing, εξοπλισμένης με ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA: active electronically scanned array)…

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 251ΓΝΑ


Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), από τον Ταξίαρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου στον Ταξίαρχο (ΥΙ) Αντώνιο Κοτσιράκη.


Δ. ΒΙΤΣΑΣ : Τι είπε για τα F-35 και τον εκσυγχρονισμό των F-16...


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και στους δημοσιογράφους Γιώργο Γαβαλά και Κέλλυ Κοντογεώργη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων ανέφερε:


Καμμένος στην Bild : «Οι πιλότοι μου στα μαχητικά παίρνουν 1200 ευρώ, για να προστατεύουν τα Ευρωπαικά σύνορα»


Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη - Ο Σόιμπλε κάνει κάθε μέρα δηλώσεις και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών - Να μην κάνει πλακα με εμάς - Τι λέει για την επιστροφή στη δραχμή - «Οι πιλότοι μου στα μαχητικά παίρνουν 1200 ευρώ» - Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953»

Δείτε περισσότερα

Σε "χαμηλούς ρυθμούς" σήμερα το F.I.R Αθηνών !!


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16  του ενός σχηματισμού και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τρεις  παραβάσεις  του F.I.R Αθηνών.


Στιγμές ιστορίας : Η Πολεμική Αεροπορία στη Μέση Ανατολή (ΒΙΝΤΕΟ)


Από τις πρώτες ημέρες της εχθρικής κατοχής στην Ελλάδα, η Πολεμική μας Αεροπορία αρχίζει να ανασυγκροτείτε στη Μέση Ανατολή με πέντε αεροσκάφη Avro Anson που είχαν διαφύγει με τα πληρώματα τους μετά την κατάρρευση του μετώπου.


Αυτό είναι το ιστορικό Douglas C-47 Skytrain! ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Το Douglas C-47 Skytrain ή Dakota είναι ένα ιστορικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, που προέρχεται από το πολιτικό Douglas DC-3. Στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα C-47 και τροποποιημένα DC-3 χρησιμοποιήθηκαν από τις αεροπορικές δυνάμεις πολλών χωρών για την μεταφορά στρατιωτών, φορτίου και τραυματιών. Συνολικά κατασκευάστηκαν περισσότερα από 10.000 αεροσκάφη.

Δείτε περισότερα

Ένας σύγχρονος ΤΑΛΩΣ από ελληνικά χέρια …η άλλη Ελλάδα


Ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία από την παρούσα, όπου οι μεγαλοστομίες για την ανάπτυξη και την ανάγκη στροφής στην παραγωγή ως της μοναδικής ασφαλούς διεξόδου από την κρίση παραμένουν, δυστυχώς, γενικά κενές περιεχομένου, για την παρουσίαση της πρώτης πολιτικής μη επανδρωμένης πλατφόρμας εναέριας επιτήρησης, σχεδιασμένης και κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια.

Δείτε περισσότερα

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί της Λάρισας στον ΑΤΑ


Τρέχοντας στους ρυθμούς του 10ου Πανελλ. Συνεδρίου Εφέδρων Αξ/κών, ο Αντιπρόεδρος της Οργ.Επιτροπής και Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απ. Βερέμης μαζί με τον Γραμματέα κ. Νικ. Κουφοδήμο και το μέλος του Δ.Σ.  κ. Μιχ. Φωκά , επισκέφθηκαν την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 13/3/2017


Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Δεν έχουν πληρώματα μαχητικών και προκαλούν με CN - 235 !!


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού και δύο CN-235 (ηλεκτρονικού πολέμου) εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :  Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις και είκοσι παραβιάσεις του F.I.R Αθηνών.


Ώρα του ακροατηρίου πλέον για ένα ακόμα εξοπλιστικό…


Τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης για άλλη μια υπόθεση που αφορά στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα που προωθήθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Σημίτη μετά την κρίση στα Ίμια, με πρωταγωνιστές τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο και τον «κύκλο» των συνεργατών του.

Δείτε περισσότερα

Οι Ίκαροι της Π.Α σε ετοιμότητα


Το ακριτικό νησί της Λήμνου, σχεδόν απέναντι από την είσοδο των Στενών των Δαρδανελλίων, έχει διαχρονικός σπουδαία γεωστρατηγική θέση και σημασία. Στην εποχή μας, η αξία του είναι στρατιωτική και διπλωματική, καθώς αποτελεί το ένα από τα τρία σημεία-στηρίγματα της ελληνικής αεραμύνης, όντας «υπεύθυνο» για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Αντιστοίχως, οι αεροπορικές βάσεις της Σκύρου και του Καστελλίου Ηρακλείου Κρήτης είναι «υπεύθυνες» για το Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο.

Δείτε περισσότερα

Επιχειρησιακό το α/φ J-20 των Κινέζων και με κρίσιμο ρόλο…


Πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, οι Κινέζοι φέρονται να κήρυξαν επιχειρησιακό το μαχητικό πέμπτης γενιάς τύπου J-20, το οποίο και ενσωματώνουν στον αμυντικό τους σχεδιασμό με έμφαση την περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, όπου επικεντρώνεται η σύγκρουση με το αμερικανικό Ναυτικό, με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του οποίου, επιχειρούν να «κλείσουν την ψαλίδα» το ταχύτερο δυνατόν.

Δείτε περισσότερα

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 1ης/2017 ΕΣ του ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης/17 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε).


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΕΚΑΕ


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΕΚΑΕ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Παναγιώτη Νάνη στον Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Τσαλαμιδά.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Μαρίνο Λούκο στον Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Παντελή, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.