Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Τούρκικες παραβιάσεις σήμερα...


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού και ένα CN-235 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :

Τα αεροσκάφη προέβησαν σε τρεις παραβάσεις και μια παραβίαση του F.I.R Αθηνών.


Ομιλία Αρχηγού ΓΕΑ στη ΣΕΘΑ


Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 117ΠΜ


Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 117ΠΜ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Δελήμπαση στον Ταξίαρχο (Ι) Νικόλαο Κωσταβάρα.


Νοσηλευτική Ημερίδα στο 251ΓΝΑ


Τη Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ), Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα «Ιχνηλατώντας Μορφές Λειτουργικής Ευελιξίας στο Σύγχρονο Νοσοκομείο».


Άρχισαν τα “όργανα” για την Τουρκία με επίκεντρο… το F-35


Η παρανοϊκή συμπεριφορά της ηγεσίας της Τουρκίας, για την ακρίβεια του Ερντογάν προσωπικά αρχίζει να έχει επιπτώσεις οι οποίες επικεντρώνονται και στην περίπτωση του προγράμματος του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightnng II της αμερικανικής Lockheed Martin, καθώς ως εκ των βασικών αρχικών επενδυτών του προγράμματος, θα εγκατασταθεί στην Τουρκία περιφερειακό κέντρο όπου οι χρήστες του μαχητικού θα προστρέχουν για τις προγραμματισμένες συντηρήσεις π.χ. του κινητήρα του μαχητικού.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/4/2017


Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Μεταφορά Αποσυρμένου Επετειακού Αεροσκάφους RF-4 από την 114ΠΜ στο Μουσείο (ΒΙΝΤΕΟ)


Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με Αντιπροσωπεία του ΣΑΣΙ


Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχτηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ).


Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Νέος διοικητής στην 110 ΠΜ ο Απ. Χόρτης


Σαρωτικές θεωρούνται οι αλλαγές στις διοικήσεις των Πτερύγων Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς αντικαθίστανται οι σημερινοί διοικητές με πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου της Πολεμικής Αεροπορίας.


Παραβιάσεις από F-16 και S-70


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16  του ενός σχηματισμού και ένα S-70 εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα :


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/4/2017


Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη Διοικητή USAFE, AFAFRICA και Αρχηγού ΓΕΑ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας στο πλαίσιο του «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017»


Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχτηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, τον Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, General Tod D. Wolters.


Ετήσια Σύσκεψη Τ-Α στη ΔΑΥ


Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε, η ετήσια σύσκεψη Τυποποίησης – Αξιολόγησης (Τ-Α) της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) την έναρξη των εργασιών της οποίας κήρυξε ο Διοικητής της ΔΑΥ, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.


Ορκωμοσία Β’ ΕΣΣΟ 2017


Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της Β΄ ΕΣΣΟ 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.


Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Επίσκεψη της ΣΔΙΕΠ/ΠΝ στο ΕΚΑΕ


Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕ/ΠΝ) επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.


Η μεταφορά του επετειακού RF-4E στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά του μαχητικού αεροσκάφους RF-4E από την 114 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο του Τατοίου μέσω της εθνικής όδου Αθηνών – Λαμίας.

Οι διελέυσεις των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα (Φωτογραφίες)


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/4/2017


Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ της 124ΠΒΕ και της 112ΠΜ


Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, διεξήχθη αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ) και της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας 2017.


Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ 114ΠΜ και 133ΣΜ


Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, διεξήχθη αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της 114 Πτέρυγας Μάχης (114ΠΜ) και της 133 Σμηναρχίας Μάχης (133ΣΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/4/2017


Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


USAF: Δε «μιλάνε» μεταξύ τους τα F-35 με τα F-22 Raptor;


Σε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα, το γνωστό Flight Global υποστηρίζει, ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας ανάμεσα στα δυο μαχητικά πέμπτης γενιάς της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), καθώς φέρεται να υπάρχει πρόβλημα ανταλλαγής στοιχείων ανάμεσα στα F-35A Lightning II και τα F-22A Raptor, αμφότερα κατασκευής Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Η 110 ΠΜ μένει με μια μοίρα - Τα ενδεχόμενα σενάρια...

Η εξοικονόμηση πόρων είναι στόχος καθημερινός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Πολεμική Αεροπορία όχι απλά δεν εξαιρείται,αλλά πρωταγωνιστεί στον “αγώνα”.


Απονομή Πτυχίων 125ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 125ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ’ Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι και της 125ηςΣΕΑΑ εξ’ αποστάσεως, στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ).


Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 3ης/2017 ΕΣ του ΚΕΕΠ


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενόργανης Πτήσης (ΚΕΕΠ), στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 3ης/17 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Πτήσης Δι’ Οργάνων.

Δείτε φωτογραφίες

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ο "ΗΝΙΟΧΟΣ" πάνω από τον Αττικό ουρανό !!!


Για άλλη μια φορά όπως και πέρυσι στα πλαίσια της πολυεθνικής άσκησης "ΗΝΙΟΧΟΣ 2017", τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και των άλλων τεσσάρων χορών που συμμετάσχουν στην άσκηση, θα πραγματοποιήσουν πτήση σε σχηματισμό πάνω από τον Αττικό ουρανό.


Rafale vs. Su-30MKI: Γιατί η επιλογή ήταν γαλλικό α/φ; (vid.)


Πολλοί έχουν αναρωτηθεί ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Ινδία στην επιλογή του Rafale παρόλη τη μεγάλη διαφορά τιμής με το Su-30MKI που είναι εξαιρετικό αεροσκάφος αεροπορικής υπεροχής εξοπλισμένο με Ισραηλινά και Γαλλικά υποσυστήματα.

Δείτε περισσότερα

EF-2000 Typhoon vs. Rafale: Καθρέφτη καθρεφτάκι μου! (vid.)


Πολύ μελάνι έχει χυθεί διεθνώς ποιο είναι καλύτερο και ποιο ολοκληρωμένο μαχητικό, το Eurofighter ή το Rafale! Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει το ακόλουθο βίντεο το οποίο με εμπεριστατωμένο τρόπο προβάλει τα συν και τα πλην των δύο κυριάρχων ευρωπαϊκών μαχητικών.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/4/2017


Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Καθαρισμός της αρχαίας Εγνατίας Οδού από το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης (φωτογραφίες)


Μια διαφορετική αποστολή είχαν την Κυριακή 2 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

110 ΠΜ: Το τέλος της 348 ΜΤΑ και των RF-4E


Στην 110 ΠΜ απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη της Π.Α. θα αποχαιρετήσουν ένα αεροσκάφος που πρόσφερε πολλά. Τo RF-4E.Ο ΣΑΣΥΔΑ θα είναι παρών.


Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΑΚΕ


Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδας (ΑΑΚΕ).


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη ΔΑΥ


Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.


Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Επικεφαλής και Αντιπροσωπεία του ODC


Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχθηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής του Office of Defense Cooperation (ODC) στην Ελλάδα, Colonel Jay Gardner, ο οποίος συνοδευόταν από τον  Lt. Colonel Sean Leaman (Air Force Programs) και τον κ. Παναγιώτη Χαλικιόπουλο (Air Force Logistics Manager), στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας.


Eκδήλωση προς Τιμήν Αποχωρούντων Ανωτάτων Αξιωματικών


Tην Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ),  Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, προς τιμήν των Αξιωματικών μελών του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου, οι οποίοι κρίθηκαν κατά τις Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας και τις Τακτικές Ετήσιες Κρίσεις 2017-18, ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους.


Προμήθεια Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών κατηγορίας MALE από την ΠΑ


Εξελίξεις καταγράφονται στο ζήτημα της προμήθειας αριθμού Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) κατηγορίας Μέσου Ύψους Μεγάλης Αυτονομίας (MALE) από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η e-Amyna από τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το υποπρόγραμμα συγκροτήθηκε σήμερα η Επιτροπή Επιτελικής Επεξεργασίας και Τροποποίησης Όρων από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων, μια ένδειξη ότι βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ΓΕΕΘΑ καθώς πλησιάζει κι η ημερομηνία παροπλισμού των αναγνωριστικών αεροσκαφών RF-4E της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης.

Δείτε περισσότερα

Τέλος εποχής για τη γραμμή παραγωγής F-16 στο Φορτ Γουόρθ!


Είναι πασίγνωστη στην Ελλάδα, καθώς εκεί παρήχθησαν τα μαχητικά F-16 διαφόρων τύπων που εξοπλίζουν σήμερα την Πολεμική Αεροπορία και προστατεύουν το Αιγαίο. Ο λόγος για τη Lockheed Martin και τη γραμμή παραγωγής στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, η οποία ολοκλήρωσε την πορεία της στο πέρασμα τεσσάρων δεκαετιών, με την εταιρία να έχει αποφασίσει να την κλείσει.

Δείτε περισσότερα