Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

F-35A και F-15C/E: Πολεμάμε βέλτιστα όταν πολεμάμε μαζί


Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι πιλότοι των μαχητικών F-35A και F-15C/E της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) οι οποίοι έχουν μεταβεί στην αεροπορική βάση Lakenheath της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force), από τη συνεκπαίδευση με στόχο την «ολοκλήρωση» του ενός τύπου αεροσκάφους με τον άλλο, σε ένα ισχυρότατο και άκρως αξιόμαχο «ζεύγος».

Δείτε περισσότερα

348 MTA: Τα πρώτα αναγνωριστικά τζετ - ΦΩΤΟ

Η μακρόχρονη ιστορία της 348 ΜΤΑ είναι -πολύ ταιριαστά- ένα κολάζ φωτογραφιών... Αν και δύσκολα καταλαβαίνει κανείς πόση προσπάθεια, θυσίες και ενέργεια χρειάσθηκε για να γίνει η Μοίρα το "όπλο" που γνωρίζουμε σήμερα, η αποφασιστικότητα στο βλέμμα των αεροπόρων που ατενίζουν τον φακό στις παλιές φωτογραφίες λέει πολλά περισσότερα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/5/2017


Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Συμμετοχή της ΣΙ στην International Students Week


Από την Τρίτη 24 έως και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, αντιπροσωπεία της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), αποτελούμενη από έναν Αξιωματικό και δύο (2) τεταρτοετείς Ίκαρους, συμμετείχε στην  International Students Week στο «Nicolae Balcescu  Land Forces Academy», στη Ρουμανία.


Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΑΤΑ


Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης,  δέχθηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτριο Συλλούρη και τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντώνιο Μανδρίτη.


Αναστολή λειτουργίας της 348ΜΤΑ και Απόσυρση των Αεροσκαφών RF-4E Phantom II (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348ΜΤΑ) και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.