Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Το α/φ M-346 Master παρουσιάστηκε τώρα στο Αζερμπαϊτζάν


Η ιταλική εταιρία Leonardo προχώρησε στην παρουσίαση του αεροσκάφους προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης τύπου M-346 στις αρχές του Αζερμπαϊτζάν. Υπενθυμίζεται, ότι το εν λόγω αεροσκάφος βγαίνει πλέον και σε έκδοση ελαφρού μαχητικού, κάτι που επίσης θα μπορούσε να ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη χώρα.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Εμπλοκές και πλήθος παραβιάσεων σήμερα από τους Τούρκους...


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 του ενός σχηματισμού, τρία   CN-235 και ένα ελικόπτερο  εισχώρησαν σήμερα στο FIR Αθηνών.


Τελετή Απονομής Επαίνων και Διακριτικών σε Ίκαρους που διακρίθηκαν στους Αγώνες των ΕΔ και των ΣΑ, έτους 2017


Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων, η τελετή απονομής επαίνων και διακριτικών στους Ίκαρους, οι οποίοι διακρίθηκαν στους Αγώνες και στα Πρωταθλήματα των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), έτους 2017.


Επίσκεψη Διοικητή ΔΑΕ στο ΚΕΦΣΚΥ


Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος  (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ).


Συσκέψεις για το πτητικό επίδομα! Ποια ανακοίνωση Καμμένου εφαρμόζεται


“Σαφάρι” για να βρεθούν και να περικοπούν τα 7 εκατομμύρια από τα “επιδόματα επικινδυνότητας” βρισκόταν σε εξέλιξη όλη τη μέρα χθες στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία.


Θέμα ύψιστης προτεραιότητας η τεχνική υποστήριξη του στόλου των Mirage


Είναι γεγονός ότι για την αντιμετώπιση της κύριας απειλής στο ΑΙΓΑΙΟ ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αποτελεί η ικανότητά μας σε επιχειρήσεις Τακτικής Αεροπορικής Υποστήριξης Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΤΑΥΝΕ/TASMO) ρόλος με τον οποίο είναι επιφορτισμένη η 332ΜΠΚ των Mirage 2000 EGM της ΠΑ τα οποία έχουν την δυνατότητα εξαπόλυσης του βλήματος ΑΜ-39 Exocet.

Δείτε περισσότερα

Και νέα επεισόδια στο σίριαλ του α/φ Airbus A400M με τη Γερμανία


Σοβαρότατος είναι ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του ευρωπαϊκού αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών τύπου Airbus A400M και την επίτευξη των επιδόσεων που περιγράφονται στις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα η γερμανική Αεροπορία (Luftwaffe), να προβληματίζεται σφόδρα… έχοντας καλό λόγο γι’ αυτό.

Δείτε περισσότερα

Αναβάθμιση F-16: Μονόδρομος η ύπαρξη ισχυρών ΕΔ


Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου*

Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι καθημερινά αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/5/2017


Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό


Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ασθενής (κορίτσι) 2 ετών, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Embraer EMB-135LR της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας στο αεροδρόμιο της Lille στη Γαλλία, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.


Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ένα TA-7C Corsair II τοποθετήθηκε στην είσοδο της 347Μ (φωτ)


Eνα TA-7C «φρουρεί» την είσοδο της 347 Μοίρας στην Νέα Αγχίαλο.

Μία ξεχωριστή στιγμή για την ιστορική 347 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στη 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όπου υπηρετεί από την ημέρα που επανασυγκροτήθηκε.

Δείτε περισσότερα

Σουηδία-Gripen: Αφού αργεί το «E» μένει σε υπηρεσία το «C»


Η σουηδική Αεροπορία μπορεί να συνεχίσει να επιχειρεί τα μαχητικά JAS 39 Gripen C πέραν του 2026 όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, λόγω της καθυστέρησης ανάπτυξης του εξελιγμένου υποδείγματος Gripen E.

Δείτε περισσοτερα

Τελευταία πτήση του Δκτη της 110ΠΜ, Σχου (Ι) Κων/νου Καραμεσίνη με RF-4E Phantom II


Την Τετάρτη 3 Μαίου 2017, ο Διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ), Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης. πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση με αεροσκάφος RF-4E Phantom II της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348ΜΤΑ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης του 201ΚΕΦΑ


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, του 201 Κέντρου Εφοδιασμού Αεροπορίας (201ΚΕΦΑ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.


Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ της 116ΠΜ και του 251ΓΝΑ


Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, διεξήχθη αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της 116 Πτέρυγας Μάχης (116ΠΜ)  και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Επίσκεψη Διοικητή ΔΑΥ στη 204ΜΓΑΠ


Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος  (Ι) Θεμιστοκλής  Μπουρολιάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στη 204 Μοίρα Γενικών Αποθηκών Πυρομαχικών (204ΜΓΑΠ).


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του ΜΙΣΠΑ


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017,  πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΙΣΠΑ), από τον Ταξίαρχο (Ι) Δημήτριο Μυωτέρη στον Σμήναρχο (Ι) Ανδρέα Ανδρεάδη.


Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Αξιωματικών της Δημοκρατίας της Κορέας στην 112ΠΜ


Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2917, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Δημοκρατίας της Κορέας επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Κυριάκος Παναγιωτόπουλος.


Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΑ στην ΕΑΒ και στην 114ΠΜ


Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ, κ. Ζαχαρία Γκίκα και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.


Aποστολές ELINT μετά την απόσυρση των RF-4E


Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) προχώρησε στις 5 Μαΐου 2017 στην αναστολή λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (ΜΤΑ) και την οριστική απόσυρση των εναπομεινάντων αεροσκαφών τύπου RF-4E Phantom. Παρότι η απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως το υψηλό κόστος λειτουργίας των RF-4E, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ορθολογική, δεν παύει να δημιουργεί κάποιους επιχειρησιακούς προβληματισμούς.

Δείτε περισσότερα

Έγινε η έκπληξη, πάει στο Παρίσι και το F-35 Lightning II


Κι ενώ ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση να μη μεταβούν τα μαχητικά F-35 Lightning II στο αεροπορικό σόου του Μπουρζέ στα προάστια του Παρισιού στη Γαλλία, εξαιτίας απουσίας επίσημης πρόσκλησης από γαλλικής πλευράς, κάτι άλλαξε μέσα σε δυο εβδομάδες και η αμερικανική Αεροπορία (USAF) ανακοίνωσε ότι το μαχητικό θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/5/2017


Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ του Α/Απ Ακτίου και της 206ΠΑΥ


Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, διεξήχθη αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου (Α/Απ Ακτίου) και της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Το τελευταίο αληθινό Top Gun για τον θρύλο F-14 Tomcat (vid.)


Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την τελευταία επίσημη πτήση ενός εμβληματικού μαχητικού του Ναυτικού των ΗΠΑ, του F-14 Tomcat αναρτήθηκε πρόσφατα στο «youtube». Το F-14 Tomcat σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παρήχθη από την Grumman Aerospace Corporation (πλέον Northrop Grumman) στo πλαίσιο του προγράμματος Naval Fighter Experimental (VFX). Από το 1969 έως το 1991 παρήχθησαν συνολικά 702 μαχητικά F-14 Tomcat.

Δείτε φωτογραφίες

Οι Κινέζοι θέλουν το J-31 νέο μαχητικό αεροπλανοφόρων


Την ανάγκη να εξοπλιστεί με νέο μαχητικό αεροσκάφος το καινούργιο αεροπλανοφόρο της Κίνας επισημαίνουν Κινέζοι αναλυτές ε την ευκαιρία της καθέλκυσης του πρώτου εγχώρια κατασκευασμένου (001A), με την πρόταση που κατατίθεται να είναι η ανάπτυξη της ναυτικής έκδοσης του μαχητικού με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth) τύπου J-31.

Δείτε περισσότερα

Η φωτογραφία του MiG - 29 που κάνει τον γύρο του διαδικτύου


Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG - 29 στην φωτογραφιά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φέρεται να ανήκει στο 100ο Σύνταγμα Αεροπορίας, το οποίο είναι μέρος της Ναυτικής Αεροπορίας του Βόρειου Στόλου και με το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Kuznetsov".

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/5/2017


Την Κυριακή 7 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη Αμερικανικού Κλιμακίου στο ΚΕΦΣΚΥ


Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2017, κλιμάκιο του αμερικανικού Στρατού, που εδρεύει στη ΝΑΤΟϊκή Βάση της  Sigonella της Ιταλίας, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών  Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ), όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (ΕΑ) Κωνσταντίνος Νταής,  στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου κατανόησης, που αφορά σε θέματα υποστήριξης Στρατιωτικών Σκύλων και Δημόσιας Υγείας.


Απονομή Πτυχίων της 1ης/2017 ΕΣ του Διακλαδικού Σεμιναρίου «DATA LINK»


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης Αεράμυνας (ΣΜΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η απονομή των πτυχίων αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του διακλαδικού σεμιναρίου «DATA LINK», για το έτος 2017.


Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας του Νοσηλευτή


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας του Νοσηλευτή.

Δείτε περισσότερα

Τελετή Αναστολής λειτουργίας της 348ΜΤΑ


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348ΜΤΑ) και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες