Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Όποιος αγωνιούσε για πτητική επίδειξη του F-35… ιδού! (vid.)


Το αεροπορικό σόου «Planes of Fame» στο Τσίνο της Καλιφόρνια (6-7 Μαΐου) επεφύλασσε μια σημαντική έκπληξη, αφού όπως προδίδει το βίντεο που ακολουθεί, το μαχητικό πέμπτης γενιάς της Lockheed Martin, F-35 Lightning II, πραγματοποίησε την πρώτη του πτητική επίδειξη, δίνοντας την εντύπωση ότι το μεγαλύτερο μέρος του «φακέλου πτήσης» έχει πλέον εγκριθεί και αποδεσμευθεί.

Δείτε περισσότερα

Γερμανία: Σκόπιμο το ενδιαφέρον για το α/φ F-35 της LM…


Γραπτό αίτημα για τη διαβίβαση διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με το σύστημα αισθητήρων, τη διαχείριση τακτικών πληροφοριών και τις επιχειρησιακές επιδόσεις του μαχητικού F-35 Lightning II, υπέβαλε η Γερμανία σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης 1ης/2017ΕΣ Ελικοφόρων Αεροσκαφών ΣΕΘΕ


Από τη Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Ελικοφόρων Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), για το έτος 2017.


Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης 2ης/2017ΕΣ Ελικοφόρων Αεροσκαφών ΣΕΘΕΑπό τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Ελικοφόρων Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), για το έτος 2017.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 130ΣΜ


Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη νήσο Λήμνο, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 130ΣΜ, από τον Σμήναρχο (Ι) Παναγιώτη Βάλσαμο στον Σμήναρχο (Ι) Ευάγγελο Παναγιώτου.


Ενημέρωση επί Θεμάτων Α’ Βοηθειών στο ΓΕΑ


Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο  Αεροπορίας (ΓΕΑ) στην αίθουσα  «Αντισμήναρχος (Ι) Μαρίνος Μητραλέξης», διάλεξη, στο πλαίσιο της εξάμηνης εκστρατείας Α’ Βοηθειών που διεξάγεται από το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους, από Ιατρό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.


Τα ηλεκτρονικού πολέμου και τα ελικόπτερα πήρανε την σκυτάλη με 57 παραβιάσεις


Μετά το χθεσινό ξέφρενο μπαράζ παραβιάσεων από τούρκικα μαχητικά, σήμερα πήρανε την σκυτάλη τα CN-235 και τα ελικόπτερα. Η Τουρκία συνεχίζει να είναι προκλητική απέναντι σε μια σύμμαχο χώρα και αυτο πρέπει να το καταλάβουν καλά στα ευρωπαϊκά έδρανα...


Εντός χρονοδιαγράμματος η παράδοση του πρώτου P-3B Orion από την ΕΑΒ


Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να είναι το πρώτο Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος.  

Δείτε περισσότερα

Εθελοντική Αιμοδοσία στο 3οΚΕΠ


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από κινητό συνεργείο του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (3οΚΕΠ) με συμμετοχή του προσωπικού του.

Δείτε φωτογραφίες

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/5/2017


Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αγώνας Πετοσφαίρισης μεταξύ της 117ΠΜ και του 251ΓΝΑ


Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, διεξήχθη αγώνας πετοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της 117 Πτέρυγας Μάχης (117ΠΜ) και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


"Ολόκληρη" τούρκικη μοίρα πετούσε πάνω από το Αιγαίο σήμερα


"Σφαγή" σήμερα πάνω από το Αιγαίο καθώς εισήλθαν ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν μια τούρκικη μοίρα F-16. Εφτά σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών έκαναν δεκαέξι παραβιάσεις κάνοντας την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να δείξει για άλλη μια φορά τα δόντια της!!


Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος της (ΕΣΠΕΛ) Θωμάς Ντιντιός μιλά στην "Αιχμή Του Δόρατος"...


Σήμερα στην διαδικτυακή εκπομπή "Αιχμή Του Δόρατος" του δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλειάδη φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της (ΕΣΠΕΛ) Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Θωμάς Ντιντιός.


Αγώνας Πετοσφαίρισης μεταξύ του 251ΓΝΑ και της 128ΣΕΤΗ


Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, διεξήχθη αγώνας πετοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) και της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών- Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ της 206ΠΑΥ και της 115ΠΜ


Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, διεξήχθη αγώνας Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ) και της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/5/2017


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΠΑ


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Δημήτριο Διακουμάκο στον Σμήναρχο (ΕΑ) Ελευθέριο Πρέκα.


Αεροδιακομιδή Ασθενούς από το Εξωτερικό


Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ασθενής (κορίτσι) 2 ετών, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Embraer EMB-135LR της Πολεμικής Αεροπορίας, από την πόλη Lille της Γαλλίας, στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, μετά από εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.


Καμμένος: Σε περίπτωση παραβίασης εθνικού εδάφους θα υπάρξει "άμεση εμπλοκή"


H Ελλάδα αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα με σωφροσύνη, σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων του Κράτους του Κατάρ σε Μονάδες της ΠΑ


Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ο Διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων του Κράτους του Κατάρ, Major General Mubarak Mohammed Al-Khayarin, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, τη Σχολή Ικάρων και το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας και την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας,  όπου τους υποδέχθηκαν οι Διοικητές τους.


Παναεροπορική Εθελοντική Αιμοδοσία


Από την Παρασκευή 19 έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, διοργανώνεται Παναεροπορική Εθελοντική Αιμοδοσία σε όλες τις Μονάδες και τις Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά αίματος αποτελεί ουσιαστικά έμπρακτη προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπο.


Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Προς κατάργηση η 339 Μοίρα της Π.Α με παράλληλη ενοποίηση Μοιρών των F-4E Phantom


Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις η 339 Μοίρα που εδρεύει μαζί με την 338 Μοίρα στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας βαίνει προς κατάργηση και ενοποίηση με την 338 Μοίρα. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες. Σε πρόσφατη επίσκεψη μας, στην 117 Πτέρυγα Μάχης ενημερωθήκαμε πως το σύνολο των αεροσκαφών F-4E Phantom θα αναλάβουν εφεξής αποστολές βομβαρδισμού με δευτεύρον έργο αποστολές αέρος.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/5/2017


Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 140ΣΕΠΗΠ


Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (140ΣΕΠΗΠ) από τον Σμήναρχο (Ι) Ευάγγελο Οικονόμου στον Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Πανταζή.


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Α/Απ Ρόδου Νέα ΠΑ17/05/2017


Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου (Α/Απ Ρόδου), από τον Ταξίαρχο (Ι) Πέτρο Σκουτζούρη στον Σμήναρχο (Ι) Λεωνίδα Τσαΐρη.


Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ημιτελικός Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ του 1ουΚΕΠ και της 115ΠΜ


Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, διεξήχθη ο ημιτελικός αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων του 1ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (1ο ΚΕΠ) και της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Συμμετοχή του Πολεμικού Μουσείου στη 2η Αναβίωση της Μαχης των Οχυρών

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Σιντικής, διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών με επίκεντρο το θρυλικό ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ στο Σιδηρόκαστρο με την συμμετοχή αναβιωτών και Συλλόγων Ιστορικών Οχημάτων.


Επίσκεψη του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων του Κράτους του Κατάρ


Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχθηκε, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων  του Κράτους του Κατάρ, Major General Mubarak Mohammed Al-Khayarin.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/5/2017


Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 123ΣΤΕ


Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), από τον Σμήναρχο (Ι) Αλέξανδρο Μαρίνο στον Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Μπούζο.