Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Εορτασμός του Ιερού Ναού Αναλήψεως – Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του ΚΕΑ


Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, παρουσία του Επιτελάρχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτεράρχου (Μ) Κωνσταντίνου Αράπη, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως – Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στην Αεροπορική Βάση (Α/Β) Ελευσίνας, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων


Ασφάλεια Πτήσεων & Εδάφους


Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας(ΠΑ) σε θέματα Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους (ΑΠΕ) και με σκοπό την καλλιέργεια παιδείας ΑΠΕ, καθιερώνεται η περιοδική ανάρτηση μηνυμάτων ΑΠΕ στην ιστοσελίδα της ΠΑ. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα εναλλάσσεται με σκοπό να καλύπτονται όλοι οι τομείς της ΑΠΕ.


Συμμετοχή της 30ηςΕΣ της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ σε Ημερίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ


Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, οι σπουδαστές της 30ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), συμμετείχαν σε ενημερωτική ημερίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης», στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).


Επίσκεψη ΑΚΑΜ στην 115ΠΜ


Tην Τρίτη 23 Μαΐου 2017, οι Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) στην Ελλάδα των χωρών της Αιγύπτου, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, των ΗΑΕ, των ΗΠΑ, της Ινδονησίας, του Ιράν, της Ισπανίας, της Κίνας, της Νιγηρίας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας, του Πακιστάν, Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας, επισκέφθηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), όπου τους υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης.


Σεμινάριο Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ στη ΣΙ


Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, η κοινή διδακτική ενότητα πάνω σε θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Common Module on Common Security and Defence Policy-CSDP), η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαίκού Κολλέγιου Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Common Security and Defence College – CSDC), της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European External Action Service-EEAS), με τη συμμετοχή σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελλάδας και χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Πανεπιστημίων της Ελλάδας.


7η ΕΣ του Σ.Α.Ν.ΑΔ


Από τη  Δευτέρα  15 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, η 7η  Εκπαιδευτική Σειρά (ΕΣ) του Σχολείου Αεροπορικής Νοσηλευτικής και Αεροδιακομιδών (Σ.Α.Ν.ΑΔ).


Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ηλιάκης: H εκπαίδευση του στα 9G - Aυθεντικό ΒΙΝΤΕΟ


Πριν από 3 χρόνια ο αδερφός του Κώστα Ηλιάκη δημοσίευσε ένα βίντεο στο youtube με την εκπαίδευση του στην Αμερική. Το βίντεο είναι αυθεντικό και δείχνει με πόση υπομονή ο Σμηναγός πέρασε την εκπαίδευση του ως εκπαιδευτής στα νέα F-16 Block 52+ και στα 9G. Μαζί με τη δημοσίευση του βίντεο υπάρχει και το συγκινητικό μήνυμα του αδερφού του.

Δείτε περισσότερα

Εκδόθηκε ο Οργανισμός Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)


Εκδόθηκε το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 45 (ΦΕΚ 70 Α'/19-05-2017) που αφορά στον οργανισμό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ).

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Λίγο έλλειψε να έχουμε τραγωδία με C-27


Λίγο έλειψε να έχουμε τραγωδία με ένα αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά την μεταφορά ασθενούς από την Σαντορίνη, για άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες το α/φος παρέκλινε από το διάδρομο κατά την απογείωση με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στο ακροπτέρυγιο.