Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Επίσημη επίσκεψη στην ΕΑΒ πραγματοποίησε η Πρέσβης της Πολωνίας Anna Barbarzak


Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στον Πύργο Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα η Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα κα. Anna Barbarzak συνοδευόμενη από την Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας κα Anna Maleta, καθώς και εκπροσώπους από: Air Force Institute of Technology, Polish Space Agency, Silesian Aviation Cluster, City of Rzeszow (Aviation Valley).


Επίσκεψη Διοικητή ΑΣΔΥΣ στη ΔΑΥ


Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από επιτελείς της Διοίκησης, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.


Πόσο κοστίζει η ανέλκυση του Mirage-2000 από τα 400 μέτρα; ΕΓΓΡΑΦΟ


Το κόστος μπορεί να είναι τσουχτερό, αλλά η προσπάθεια θα γίνει για να προληφθεί επόμενο ατύχημα. Τελικά σύμφωνα με το έγγραφο το Mirage-2000 βρίσκεται σε βάθος 400 μέτρα

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες TAE KWON DO, ΕΔ και ΣΑ, έτους 2017


Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αλιβερίου, οι ετήσιοι αγώνες TAE KWON DO των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2017.


Συμμετοχή της ΣΙ στην 8η Διεθνή Εβδομάδα Στρατιωτικών Ακαδημιών


Από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, αντιπροσωπεία της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), αποτελούμενη από έναν Αξιωματικό και δύο (2) τεταρτοετείς Ίκαρους, συμμετείχε στην 8η Διεθνή Εβδομάδα (8th International Week) Στρατιωτικών Ακαδημιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας (ROKAFA).


Καλό μήνα με πλήθος παραβιάσεων...


Ο μήνας αναμένεται πολύ θερμός καθώς σήμερα τούρκικα αεροσκάφη έκαναν σουρωτήρι το Αιγαίο. Η τούρκικη προκλητικότητα συνεχίζει σε καθημερινή βάση και αυτό βάζει σε ανησυχίες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας...


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 31/5/2017


Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη SACT στην 115ΠΜ


Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής  Μετασχηματισμού (Supreme Allied Commander Transformation – SACT), General Denis Mercier, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας.


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Η 348 ΜΤΑ στο "Εχουμε θέμα" (ΕΚΠΟΜΠΗ)Στην εκπομπή "Εχουμε θέμα" με παρουσιάστρια την Βιβή Κάραλη και τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλειάδη αποτυπώθηκαν οι τελευταίες μέρες ενεργείας της 348 ΜΤΑ.


Ανταλλαγή NH-90 με Mirage 2000-9 ?


Ο εκσυγχρονισμός των F-16 βρίσκεται σε καλό δρόμο, η υπόθεση του F-35 είναι κάτι που θα απασχολήσει στο μέλλον και αυτό που μένει ως προβληματισμός είναι τι θα γίνει με το “γαλλικό κομμάτι” της ΠΑ, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω των όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω των Mirage 2000.

Δείτε περισσότερα

Όλα δείχνουν F-35 για την ΠΑ...


Η υπόθεση του F-35 έχει μάλλον αρχίσει να ξεπερνά τη φάση της “θεωρίας” για την Ελλάδα.Όχι δεν πρόκειται να αγοράσουμε…αύριο F-35, αλλά όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται πλέον σοβαρά για να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιλογή του αμερικανικού αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα

Αντιπολίτευση στο F-35, μα οι δόσεις του Καναδά… κανονικά!


Μπορεί ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, να είχε κάνει «σημαία» στον προεκλογικό του αγώνα την εγκατάλειψη του προγράμματος του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς, F-35 Joint Strike Fighter, όμως μέχρι στιγμής, παρότι έχει προβεί σε «μη φιλικές» ενέργειες με σκοπό τουλάχιστον να μην εμφανιστεί εντελώς ανακόλουθος με τις προεκλογικές του διακηρύξεις, όμως συνεχίζει «κανονικά και με τον νόμο» να καταβάλει τις δόσεις που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή του Καναδά στους κύριους εταίρους του προγράμματος!

Δείτε περισσότερα

Αιγαίο: «Καταιγίδα» από προκλήσεις της Άγκυρας που ψάχνεται


Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι στις 11:40, λίγο πριν το μεσημέρι, τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 εισήλθαν παράνομα στο FIR Αθηνών (χωρίς κατάθεση σχεδίων πτήσεως) από το σημείο μεταξύ Λήμνου – Λέσβου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν υπέρπτηση στις 11:56 πάνω από τα νησιά Καλόγηροι και σε ύψος 29.000 ποδών.

Δείτε περισσότερα

Σίριαλ δίχως τέλος… ιδού εισηγήσεις για τα ελβετικά μαχητικά!


Ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή που είχε συσταθεί στο ελβετικό υπουργείο Άμυνας, με στόχο να προβεί σε εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία, αναφορικά με την ανάγκη αντικατάστασης του στόλου των μαχητικών της Αεροπορίας της χώρας, που αποτελείται από τα γερασμένα έως απαρχαιωμένα, F/A-18C/D Hornet και τα Northrop F-5 Tiger.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/5/2017


Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


1ο Σεμινάριο Διασφάλισης Ποιότητας 2017


Από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Διασφάλισης Ποιότητας Έτους 2017, το οποίο διοργανώθηκε από τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), στις εγκαταστάσεις της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών, στο Καβούρι Αττικής.


Διάλεξη στη ΔΑΕ με θέμα «Τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»


Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, διάλεξη, από τον Ιστορικό κ. Βλάση Αγτζίδη, με θέμα «τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».


3η Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΘΕ


Από τη Δευτέρα 22 έως και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Ελικοφόρων Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), για το έτος 2017.


Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Η διάσωση του χειριστή του Mirage 2000 (ΒΙΝΤΕΟ)
Επιβεβαιώθηκε το βάθος του Μ-2000


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι δύτες της Πολεμικής Αεροπορίας για την ανέλκυση του αεροσκάφους όπου "προσθαλασσώθηκε'' εχθές μετά από μηχανική βλάβη που υπέστη κατά την διάρκεια ασκήσεως. Ο χειριστής του αεροσκάφους μετά από της διαδικασίες ανάγκης που εκτέλεσε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με απόλυτη επιτυχία.


Η "κόλαση" στο Αιγαίο συνεχίζεται...


Άλλη μια μέρα με έντονη δραστηριότητα στο Αιγαίο από την Τούρκικη αεροπορία. Συνολικά σαράντα  παραβιάσεις, έξι παραβάσεις και μια εμπλοκή έδωσαν τον τόνο στη σημερινή ημέρα. Το φαινόμενο της τούρκικης εξωτερικής πολιτικής δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει.... Ψεύτες να βγούμε!!


Το Πολεμικό Μουσείο στην ψηφιακή εποχή (ΒΙΝΤΕΟ)


Ενδιαφέροντα στοιχεία, ιδιαίτερα για τις νέες δυνατότητες που έχει αποκτήσει το Πολεμικό Μουσείο, έγιναν γνωστές μέσω ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείο, στο οποίο καθήκοντα προέδρου εκτελεί ο αντιναύαρχος (ε.α.) Αθανάσιος Παναγόπουλος.


Δείτε περισσότερα

Κοντά σε επιτυχίες Gripen σε Κροατία, Σλοβακία, Βουλγαρία


Ελπίδες για την προώθηση του μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς JAS-39 Gripen στην Κροατία το δυνατόν συντομότερο, διατύπωσε με δηλώσεις στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρίας, της σουηδικής Saab.

Δείτε περισσότερα

Με πρόσκληση της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας το Ελληνορθόδοξο Σχολείο «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» Αργυροκάστου στη Λάρισα


Μετά από πρόσκληση του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2017 εκδρομή-επίσκεψη στη Λάρισα του Ελληνορθόδοξου εννιάχρονου σχολείου «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» του Αργυροκάστου Αλβανίας.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/5/2017


Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Χάνουμε το Mirage 2000 γιατί το Λιμενικό δεν είχε σημαδούρες!

Φωτογραφία αρχείου
Το αεροσκάφος Mirage 2000 που έπεσε το μεσημέρι στη περιοχή των Σποράδων, μετακινήθηκε 10 μίλια μέσα σε μια ώρα από τα θαλάσσια ρεύματα. Στο Αιγαίο επιπλέον πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε περισσότερα


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του ΕΤΗΜ


Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών – Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), από τον Σμήναρχο (ΜΗ) Ανδρέα Αργυρίου στον Σμήναρχο (ΜΗ) Χρήστο Τελλίδη.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 135ΣΜ


Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 135 Σμηναρχίας Μάχης (135ΣΜ), από τον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Δημαντώνη στον Σμήναρχο (Ι) Αντώνιο Βασιλείου.


Εκδήλωση Μνήμης Πεσόντων Αεροπόρων 1940-41 (RAFA)


Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων 1940-41, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Royal Air Forces Association (RAFA).


Επίσημη ανακοίνωση ΓΕΑ για το Mirage 2000


Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 και ώρα 12:25, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης εναέριας μάχης από ζεύγος αεροσκαφών Μ-2000 της 114ΠΜ/332Μ ο Νο 2 του σχηματισμού εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν νότια των Σποράδων.


Πτώση Mirage 2000 : Για "κράτημα κινητήρα" μιλάνε στην ΠΑ...


Κράτημα κινητήρα ειναι η αιτία της πτώσης του Mirage 2000 νότια των Σποραδων. Ο 28 χρονος Υποσμηναγός πετούσε τη στιγμή εκείνη μεταξύ 500 και 1000 ποδων απο την επιφάνεια της θάλασσας! Κι όμως έκανε τουλάχιστον δυο προσπάθειες επανεκκίνησης του αεροσκάφους!

Δείτε περισσότερα

Ιπτάμενοι Π.Α.: Ποιοι δίνουν ραντεβού στο Ζούμπερι


Ιπτάμενοι Π.Α.: Από την πρώτη μέρα στην Σχολή Ικάρων μέχρι την ώρα της αποστρατείας αλλά και μετά οι δεσμοί των Ικάρων παραμένουν ισχυροί.


Με τιμές ήρωα η ταφή των λειψάνων του Αγρινιώτη επισμηναγού Β. Παναγόπουλου (φωτο)


Με τιμές ήρωα πραγματοποιήθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (27 Μαΐου 2017) στο νεκροταφείο Αγρινίου η ταφή των λειψάνων του επισμηναγού Βασιλείου Παναγόπουλου, κυβερνήτη του NORATLAS, το οποίο καταρρίφθηκε στην Κύπρο με τριάντα άνδρες των ΛΟΚ στις 22 Ιουλίου του 1974.

Δείτε περισσότερα

Πτώση Mirage 2000 : Όλα καλά με τον χειριστή!


Επιτυχώς εγκατέλειψε το μαχητικό αεροσκάφος του Mirage-2000 της 332 Μοίρας στις 12:18 ο πιλότος του στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητος.

Δείτε περισσότερα