Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/6/2017


Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Θερινή Διαβίωση Δοκίμων της ΣΥΔ


Από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης, η Άσκηση Θερινής Διαβίωσης των Δοκίμων της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών(ΣΥΔ).


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο ΑΤΑ


Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα, όπου τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.


Ορκωμοσία Γ’ ΕΣΣΟ 2017


Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των κληρωτών της Γ΄ ΕΣΣΟ 2017, στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, όπου παραβρέθηκε  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.


Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ Π.Α ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ


Προβληματισμός επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με την εξέλιξη ανανέωσης και ενίσχυσης του στόλου μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές που καλείται να αντιμετωπίσει, προκειμένου να προασπίσει τα εναέρια σύνορα της χώρας.


Τι θα τώρα γίνει με τα F-15QA του Κατάρ μετά την κρίση;


Αβεβαιότητα επικρατεί για το μέλλον της μεγάλης εξοπλιστικής προμήθειας ύψους 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Κατάρ που υπέγραψε σχετικό συμβόλαιο για την απόκτηση 72 μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τύπου F-15QA της Boeing, κρατώντας επί της ουσίας ανοιχτή τη γραμμή παραγωγής του μαχητικού για μερικά ακόμη χρόνια…

Δείτε περισσότερα

Τα κατάφεραν τελικά με το Su-35 στην Ινδονησία οι Ρώσοι!


Σημαντική επιτυχία για τη ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία αποτελεί η επιτυχημένη όπως φαίνεται κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Ινδονησία για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-35, αφού σύμφωνα με τη Rostec, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στους όρους του συμβολαίου.

Δείτε περισσότερα

Πρόβλημα στη σχέση Κογκρέσου και USAF για το B-21 εν όψει


Ο ισχυρός Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ζήτησε από την αμερικανική Αεροπορία (USAF) να αποδεσμεύσει περισσότερα στοιχεία αίροντας τη μυστικοπάθεια γύρω από συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού (Long Range Strike Bomber) τύπου B-21.

Δείτε περισσότερα

Οι Έλληνες αεροπόροι που έκαναν τον πρώτο εναέριο γύρο της Μεσογείου - ΦΩΤΟ


Στις 8 Ιουνίου 1928, δύο Έλληνες αεροπόροι, ο συνταγματάρχης Αδαμίδης (διοικητής της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας) και ο υπολοχαγός αεροπόρος Παπαδάκος ξεκίνησαν ένα πρωτοποριακό και αρκετά τολμηρό για την εποχή του εγχείρημα, την πραγματοποίηση του πρώτου εναέριου γύρου της Μεσογείου.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/6/2017


Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Απονομή Πτυχίων της 1ης/2017 ΕΣ του Σχολείου Οπλικών Συστημάτων Εδάφους – Αέρος


Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης Αεράμυνας (ΣΜΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η απονομή των πτυχίων αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Οπλικών Συστημάτων Εδάφους – Αέρος (SAM-TPO/CSI), για το έτος 2017.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του 2ου ΚΕΠ


Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (2ο ΚΕΠ), στην Πάρνηθα, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του 2ου ΚΕΠ, από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Νικόλαο Κλώντζα,  στον Σμήναρχο (ΕΑ) Σπυρίδωνα Πλακίδα.


Ρεπορτάζ στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων – Κρατούν στα φτερά τους την ασφάλεια μιας χώρας και όχι μόνο!


Αψηφούν τον κίνδυνο για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ό,τι κι αν συμβεί είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και με ατσάλινα νεύρα πραγματοποιούν χειρισμούς με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία.


Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Στην τελική φάση οι εργασίες στο ρωσικό T-50 PAK FA


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, σε δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για το φιλόδοξο μαχητικό πέμπτης γενιάς τύπου T-50 (PAK FA) που κατασκευάζει η ρωσική Sukhoi Aviation Holding Company, η οποία και θα παράξει δύο τροποποιημένες εκδόσεις του μαχητικού εντός του 2017 που θα είναι το ενδέκατο και το δωδέκατο.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/6/2017


Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


4η Εκπαιδευτική Σειρά ΣΕΘΕ


Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 4ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Ελικοφόρων Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), για το έτος 2017.


Τελικός Κυπέλου Ποδοσφαίρου 2017 της ΠΑ


Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, διεξήχθη ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου  μεταξύ των ομάδων της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων Βλημάτων και της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), για το έτος 2017.


Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ετήσιο Συνέδριο AFFSC(E)


Από την Κυριακή 28 Μαΐου έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, εκπρόσωπος του Κέντρου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους (ΚΕΑΠΕ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο Air Forces Flight Safety Committee (Europe) [AFFSC(E)], που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.


12η Ημερίδα Οδοντιατρικού Τομέα του 251ΓΝΑ


Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 12η Ημερίδα του Οδοντιατρικού Τομέα με θέμα «Η ακτινογραφική απεικόνιση στην Ενδοδοντία».


Επίσκεψη της ΣΣΕ στο ΑΤΑ και την 110ΠΜ


Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, οι σπουδαστές της 4ης τάξης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Β’ Κλάδου, Ταξίαρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.


Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Παρόν Μέλλον και Προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας - Ομιλία Αντιπροέδρου της ΕΑΒ Χαράλαμπου Παπασπύρου στο ΕΒΕΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ημερίδα με θέμα το "Παρόν, Μέλλον & προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας"  στο ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. & Σ.Α.Σ.Ι.: ‘Αμυντική Βιομηχανία - Τεχνολογία - Logistics, ως μοχλός Ανάπτυξης της Οικονομίας’, που έλαβε χώρα 27/4/2017 στο ΕΒΕΑ.


Οι Ιάπωνες της MHI συναρμολόγησαν το πρώτο τους α/φ F-35


Το πρώτο μαχητικό F-35A του οποίου η συναρμολόγηση έγινε στην Ιαπωνία, το οποίο φέρει τους κωδικούς AX-5 και «79-8705», παρουσιάστηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Mitsubishi Heavy Industries (MHI). Οι εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούν υπό ιαπωνική ευθύνη, με την τεχνική συνδρομή της κατασκευάστριας Lockheed Martin και την επίβλεψη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως διευκρινίζει ο έγκυρος «Aviationist», που φιλοξένησε το ρεπορτάζ.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/6/2017


Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: