Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της ΥΠΑΕΑΒ


Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΥΠΑΕΑΒ), από τον Σμήναρχο (ΜΑ) Μιχαήλ Γαϊτάνη στον Σμήναρχο (ΜΑ) Δημήτριο Μπακάλη, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών στους Απόφοιτους του 2ου Σεμιναρίου Αρχηγών Σχηματισμού του ΚΕΑΤ/ΣΟΤ


Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή απονομής πιστοποιητικών φοίτησης στους εκπαιδευόμενους του 2ου Σεμιναρίου Αρχηγών Σχηματισμού του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) για το έτος 2017.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 350 ΠΚΒ


Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων Βλημάτων (350ΠΚΒ), από τον Σμήναρχο (Ι) Αλέξανδρο Κιτρινάκη στον Σμήναρχο (Ι) Ανδρέα Σταμούλη, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.


Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ στο Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Μπαντών στην Πολωνία


Από την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Μπαντών, στη Βαρσοβία της Πολωνίας.


Σεμινάριο επιμόρφωσης Διερευνητών και Μελών της ΕΔΙΑΠΕ στην 120ΠΕΑ


Από τη Δευτέρα 26 έως και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), Σεμινάριο επιμόρφωσης Διερευνητών και μελών της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων Πτήσεων και Εδάφους (ΕΔΙΑΠΕ), με συμμετοχή αποφοίτων του Σχολείου Αξιωματικών Ασφάλειας Πτήσεων και του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους, της Μονάδας, από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους.


Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Τι συμφωνία υπογράφτηκε για τα Mirage 2000 και “χτυπάνε οι καμπάνες”!


Ανάσταση! Μετά από ταλαιπωρίες…χρόνων καταφέραμε να υπογράψουμε συμφωνία για τα φρένα των αεροσκαφών  Mirage 2000! Κι όμως η απλή αυτή υπόθεση μας πήρε πάνω από 5 χρόνια (!!!) για να έχει αποτέλεσμα. Ο νόμος Βενιζέλου περί εξοπλισμών έχει κάνει θαύματα.

Δείτε περισσότερα

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2017 Δ’ ΕΣΣΟ


Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2017 Δ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 27/6/2017


Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συντήρηση Εκθεματικού Αεροσκάφους F-5


Από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία της 1ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου & Προειδοποίησης, της ΧVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, του Δήμου Διδυμοτείχου και με τη συνδρομή σε υλικά του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και της 110 Πτέρυγας Μάχης, εργασίες συντήρησης εκθεματικού αεροσκάφους F-5 της 343ΜΑΗ στην πόλη του Διδυμότειχου.


Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Συνεργασία του ΚΑΙ με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017


Ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ) ο δεύτερος κύκλος συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017. Η συνεργασία περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση μέσω του προγράμματος «ΑΤΛΑΣ», τριών (3) τελειόφοιτων του Τμήματος Ψυχολογίας, για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στο αντικείμενο της Αεροπορικής Ψυχολογίας.

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 120ΠΕΑ


Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), από τον Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Χίνη στον Σμήναρχο (Ι) Χρήστο Πεταλά, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 113ΠΜ


Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στην Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 113 Πτέρυγας Μάχης (113ΠΜ), από τον Σμήναρχο (Ι) Γρηγόριο Θεοχαρίδη στον Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Σέξτο, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Επίσκεψη Διοικητή 1ης Στρατιάς στο ΑΤΑ


Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης,  δέχθηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.


Εκδηλώσεις στη μνήμη του ΗΡΩΑ Νικόλαου Σιαλμά


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπορίας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.


Η ΕΑΒ στην 52η Διεθνή Έκθεση Paris Air Show !


Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετείχε ως εκθέτης στην 52η Διεθνή Έκθεση  Paris Air Show, που πραγματοποιήθηκε στο Le Bourget της Γαλλίας από 19 έως 25 Ιουνίου 2017. Στην έκθεση αυτή, έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και προϊόντων, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αεροναυπηγικής σκηνής.