Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Υπογραφή Σύμβασης μεταξύ ΕΑΒ-ΣΤΑΣΥ


Στο πλαίσιο της υπάρχουσας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ  «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.» (ΕΑΒ) και «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ) υπογράφτηκε, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στις εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ, Σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών για την επισκευή μονάδων μετάδοσης ηλεκτρονικής ισχύος στα οχήματα του Τραμ.


Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του Α/Απ Σαντορίνης


Την Δευτέρα 26  Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Σαντορίνης από τον Σμήναρχο (Ι) Φώτιο Καμπιιώτη στον Σμήναρχο (Ι) Απόστολο Καρβέλο,  παρουσία του Υπαρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτεράρχου (Ι) Παναγιώτη Σκαρπέτα.


Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες Στίβου ΕΔ και ΣΑ έτους 2017


Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν, στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου, οι ετήσιοι αγώνες Στίβου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2017.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/7/2017


Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Ανταγωνιστή για το A400M… σχεδιάζει η ουκρανική Antonov!Η γνωστή ουκρανική αεροναυπηγική εταιρία Antonov, ανακοίνωσε ότι αναζητά τη συνδρομή αμερικανικών αμυντικών βιομηχανιών για να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης επανέναρξης του προγράμματος του αεροσκάφους An-70 σε μια έκδοση με σημαντική μεταφορική ικανότητα που θα κωδικοποιηθεί ως An-77 και θα πληροί τις ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές.

Δείτε περισσότερα

Ακόμα μία συντριβή μαχητικού α/φους στην Ινδία…


Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-23UB της ινδικής Αεροπορίας που χρησιμοποιούνταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή της ερήμου Ρατζαστάν, στο δεύτερο περιστατικό συντριβής αεροπορικού μέσα στην Ινδία σε μόλις 48 ώρες.

Δείτε περισσότερα

Η 110η Πτέρυγα Μάχης δώρισε εξοπλισμό στη δομή ΑμεΑ Αμπελώνα


Δείχνοντας την ευαισθησία και το κοινωνικό τους πρόσωπο σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι τα Άτομα με Αναπηρία, ο Διοικητής και κλιμάκιο της 110 Π.Μ. προέβησαν σε μία δωρεά εξοπλισμού, η οποία θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση χώρου ψυχαγωγίας στο πλαίσιο της ανακαίνισης της νέας ειδικής πτέρυγας ΑμεΑ που πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί στη Δομή Αμπελώνα.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/7/2017


Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του ΚΕΑΤ


Την Τρίτη 04 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), από τον Ταξίαρχο (Ι) Δημήτριο Παναγιωτόπουλο στον Σμήναρχο (Ι) Αντώνιο Πανίδη, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.


Επίσκεψη Σπουδαστών του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στην 115ΠΜ


Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, σπουδαστές του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου επισκέφθηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 116ΠΜ


Την Τρίτη 4  Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 116ΠΜ, από τον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Βαγενά στον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Σιδερίδη παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.


Μέχρι Σεπτέμβριο η απόφαση για το νέο κροατικό μαχητικό


Σύμφωνα με τον κροατικό Τύπο η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αντικατάσταση των MiG-21 σε υπηρεσία με την κροατική αεροπορία, παρά την μεγάλη στενότητα πόρων που έχει αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ως αντίδραση στην πρόσφατες σερβικές εξοπλιστικές προσπάθειες (προμήθεια MiG-29 από τη Ρωσία).

Δείτε περισσότερα

Τίμησε τη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών στο Σαραντάπορο ο Α/ΤΑ Αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης


Τη μνήμη των τεσσάρων πεσόντων Αξιωματικών του μοιραίου Ελικοπτέρου Χιούι, τίμησε χθες με την παρουσία του στην τελετή των αποκαλυπτηρίων μνημείου στο Σαραντάπορο, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Δείτε περισσότερα

Προκήρυξη 27 θέσεων ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην 112ΠΜ


Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.


Επίσκεψη της ΣΑΝ στο ΑΤΑ


Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, οι σπουδαστές της IV τάξης της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.


Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της ΣΙ στην Ισπανία


Από τη Δευτέρα 26 έως την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, πενήντα τέσσερις (54) Ίκαροι της IVης τάξης, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), Υποπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γκοντικούλη, τέσσερις (4) Αξιωματικούς και δύο (2) Καθηγητές επισκέφθηκαν την Ισπανία, όπου φιλοξενήθηκαν από την ισπανική Αεροπορική Ακαδημία, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 112ΠΜ


Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Κυριάκος Παναγιωτόπουλος


Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

ΕΦΑΠΑΞ στην ΠΑ: Γιατί ταλαιπωρήθηκαν άδικα στελέχη από λάθη των υπευθύνων


Η καταβολή εφάπαξ σε περίπου 120 στελέχη της ΠΑ που το ανέμεναν εδώ και πολύ καιρό είναι μια θετικότατη εξέλιξη. Η καθυστέρηση όπως αποδεικνύεται θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Γιατί το λέμε αυτό;

Δείτε περισσότερα