Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Τραγικές μνήμες ζωντάνεψαν για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους του Καναντέρ..


Οι τραγικές μνήμες από την πτώση του Καναντέρ στην περιοχή του Λαύκου Πηλίου πριν από 17 χρόνια αναβίωσαν προχθές στην περιοχή.

Αφορμή στάθηκε η τέλεση επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο πιλότων, Ι. Μυλωνά και Ι. Καρασάββα που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.


RF-4E PHANTOM II: Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΕΝΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΣΤΗΝ 110ΠΜ


Τοποθετήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης σε εξέχουσα θέση ένα αεροσκάφος – σύμβολο της τακτικής αναγνώρισης και σήμα κατατεθέν της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/7/2017


Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Απονομή Πτυχίων 3ηςΕΣ Σμηνιτών του ΣΠΥΠΑ έτους 2017


Από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως και την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) 2017 των Σμηνιτών Πυροσβεστών του Σχολείου Πυρασφάλειας Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΥΠΑ).


Η πρώτη άτρακτος τουρκικού α/φ F-35A από την TAI…


Η ΤΑΙ παρέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρώτο συγκρότημα για το αρχικό αεροσκάφος του τουρκικού προγράμματος F-35A. Πρόκειται για μέρος της κεντρικής ατράκτου του AT-1, πρώτου JSF για την τουρκική πολεμική αεροπορία THK, που παραδίνεται στην Northrop Grumman, που με την σειρά της παραδίδει ατράκτους τόσο στην γραμμή παραγωγής στο Τέξας όσο και στην υποδομή FACO (Final Assembly and Checkout) στο κάμερι της Ιταλίας.

Δείτε περισσότερα

Οι Γερμανοί ζητούν πληροφορίες για F-35 …F-15 και F/A-18


Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου προχώρησαν σε ενδελεχή ενημέρωση της γερμανικής πλευράς για το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II, ωστόσο, η Γερμανία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια απόφαση να προωθήσει την αγορά του μαχητικού. Τουλάχιστον ακόμα…

Δείτε περισσότερα

Τακτικές κρίσεις Αντισμήναρχων Πολεμικής Αεροπορίας


Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι πίνακες των τακτικών κρίσεων Αντισμήναρχων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου του 2017 έπειτα από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατά τις κείμενες διατάξεις του ν.δ. 1400/1973, του ν. 2439/1996 και του ν. 3883/2010:

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 128ΣΕΤΗ


Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών (128ΣΕΤΗ), από τον Σμήναρχο (ΜΗ) Γεώργιο Δελή στον Σμήναρχο (ΜΗ) Κίμωνα Σιρλαντζή, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του ΕΡΓ ΜΜ & ΕΕ


Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού (ΕΡΓ ΜΜ & ΕΕ) στον Άραξο, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΕΡΓ ΜΜ & ΕΕ, από τον Σμήναρχο (ΜΑ) Παναγιώτη Δήμου στον Σμήναρχο (ΜΑ) Δημήτριο Ντρέ, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Ινδία: Φονικά τα α/φ Tejas εξοπλισμένα με ισραηλινούς I-Derby


Η ισραηλινή εταιρία Rafael έφερε σε πέρας το έργο της ολοκλήρωσης (integration) του πυραύλου αέρος-αέρος πέραν του οπτικού ορίζοντα (BVR: beyond-visual-range) I-Derby στο ινδικό ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος Tejas, το οποίο αναπτύσσεται από την Υπηρεσία Αεροναυτικής Ανάπτυξης (Aeronautical Development Agency), οπότε μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η πραγματοποίηση πτητικής δοκιμής.

Δείτε περισσότερα

Μεγάλο κόλπο της Σερβίας για α/φ με εταιρία των ΗΠΑ!


Ένα ακόμη βήμα για την στήριξη και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα η Σερβική κυβέρνηση, μέσω της κρατικής εταιρείας Εξοπλισμών JugoImport-SDPR J.P. με την υπογραφή δύο συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ της κρατικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών UTVA Avio Industrija d.o.o. και την Αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής Stavatti Aerospace Ltd.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Έξυπνη ιδέα από Έλληνες φοιτητές !!


Αναβαθμιστική Ανακύκλωση Πτερυγίων από Κινητήρες Μαχητικών Αεροσκαφών!  Έτσι τιτλοφορείται η επιχειρηματική προσπάθεια μιας ομάδας νεαρών φοιτητών από την Ελλάδα.
Παίρνουν πτερύγια από κινητήρες ελληνικών μαχητικών και μέσω χάραξης με laser και μηχανουργικής κατεργασίας, τα μετασχηματίζουν σε όμορφα μπρελόκ, πρακτικά ανοιχτήρια για μπύρες και διακοσμητικά γραφείου.


Συντριβή ρωσικού εκπαιδευτικού τύπου Yak-130


Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Yak-130 της Αεροπορίας του Μπανγκλαντές, κατέπεσε και συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Το ευτύχημα είναι ότι οι δυο πιλότοι, εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος κατά πάσα πιθανότητα, κατόρθωσαν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους και διασώθηκαν.

Δείτε περισσότερα

Το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου Ρεθύμνου Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου


Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχος Παν. Γεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, Αντισυνταγματάρχη, Εμ. Μιχελάκη.στις 10 Ιουλίου 2017 επισκέφτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή  και τον Δημαρχο Ρεθυμνου Γ. Μαρινάκη.


Ονομασία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας


Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή ονομασίας των νέων Ανθυποσμηναγών.


Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ελαφρά μαχητικά T-50 αγοράζει η Ταϊλάνδη από τη Ν. Κορέα


Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε κονδύλι ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια οχτώ (8) ελαφρών μαχητικών αεροσκαφών τύπου T-50 από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας τις οποίες μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες Καλαθοσφαίρισης ΕΔ και ΣΑ, έτους 2017


Από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν, στο δημοτικό γυμναστήριο «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου» του Ιωνικού Αθλητικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, οι ετήσιοι αγώνες Καλαθοσφαίρισης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2017.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/7/2017


Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Εκπαιδευτική Επίσκεψη της 1ης ΤΑΞΑΣ στο ΕΚΑΕ


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ).

Μισισιπή: Τραγωδία με αεροσκάφος KC-130 των Πεζοναυτών…


(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Τουλάχιστον 16 είναι τελικά οι νεκροί από την πτώση αεροσκάφους KC-130 των Πεζοναυτών, σε αγροτική περιοχή, στο Μισισιπή, σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις αξιωματούχου των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Δείτε περισσότερα

Α.Τσοχατζόπουλος : Ο Σημίτης ανέτρεψε την αγορά των F-15


Ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από την αποφυλάκισή του, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Κώστα Σημίτη. Μεταξύ άλλων είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που ανέτρεψε την απόφαση αγοράς F-15 και η Ελλάδα αποφάσισε το 1999 να προμηθευτεί ακόμη μια φορά F-16.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του Α/Απ. Ακτίου


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (Α/Απ. Ακτίου) η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Μονάδας από τον Σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσούτσουρα στον Σμήναρχο (Ι) Σπυρίδωνα Τσαντό.


Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ


Την Παρασκευή 7  Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο 201 Κέντρο Εφοδιασμού Αεροπορίας (201ΚΕΦΑ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Μονάδας από τον Σμήναρχο (Ε) Δημήτριο Μακρή στο Σμήναρχο (Ε) Μιχαήλ Ιωνά, παρουσία του Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Αυστρία: Μια απόφαση κόλαφος για Airbus και Eurofighter


Βαρύτατο πλήγμα και μάλιστα σε ευρωπαϊκό έδαφος δέχεται η κοινοπραξία του ευρωπαϊκού μαχητικού Eurofighter, καθώς η Αυστρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να τερματίσει το πρόγραμμα των μαχητικών EF-2000 Typhoon, να αποσύρει αυτά που έχει ήδη προμηθευτεί και να τα αντικαταστήσει με ένα φθηνότερο συνολικά, στον κύκλο ζωής του, μαχητικό αεροσκάφος!

Δείτε περισσότερα

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων για τη Σ.Μ.Υ.Α


Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας

Απόφοιτος ΣΤΥΑ

Δυστυχώς η διάλυση των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ με την υπογραφή του κ. Καμμένου, όπως αναμενόταν, έχει ως πρώτα θύματα τους υποψηφίους της (Σ.Μ.Υ.Α) που καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό με πολλά ερωτήματα για τη δομή της νέας σχολής.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της ΔΑΚ


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ), στη Λάρισα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της ΔΑΚ, από τον Σμήναρχο (Ε) Νικόλαο Δ. Παπαδή στον Σμήναρχο (Ε) Πλάτων Γαβριηλίδη, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Εφοδιασμού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ταξίαρχου (Ε) Θεόδωρου Μπάκα.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 130ΣΜ


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελειου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής των αεροσκαφών F-16 και του ελικοπτέρου Super Puma, στην 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη νήσο Λήμνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας Σμήναρχος (Ι) Ευάγγελος Παναγιώτου.


Απονομή Πτυχίων 127ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 127ηςΕκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ’ Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι και της 127ηςΣΕΑΑ εξ’ αποστάσεως, στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ).