Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΛΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 117 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ (PHOTOS & VIDEOS)


Η πίστα της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα είναι ο χώρος που σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε χρόνο μπορεί κανείς να συναντήσει όλους τους τύπους μαχητικών που χρησιμοποιεί η ΠΑ.

Πρόκειται για ένα σπάνιο όσο και συναρπαστικό θέμα που δεν συναντάμε σε καμία άλλη αεροπορική βάση, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνάντησης των καλύτερων από κάθε Μοίρα μαχητικών της ΠΑ στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που παρέχει το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ).

Δείτε το αφιέρωμα

Κινεζικά αεροσκάφη σε κινήσεις συμβολισμού κοντά σε Ιαπωνία-Ταϊβάν


Κινεζικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης εντοπίστηκε να πετάει κοντά στη νήσο Ταϊβάν, στα ανατολικά την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστοχώρο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, όπου βέβαια διευκρινιζόταν ότι οι Κινέζοι πετούσαν νόμιμα σε διεθνή εναέριο χώρο.

Δείτε περισσότερα

Τελικά έχουν ή δεν έχουν πρόβλημα τα ινδικά μαχητικά MiG-29K;


Μετά βδελυγμίας απορρίπτουν οι Ρώσοι δημοσιεύματα που είδαν το φως σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η Ινδία είναι δυσαρεστημένη με την αξιοπιστία και τις δυσκολίες της συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29K “Fulcrum”, τα οποία χρησιμοποιούνται στα ινδικά αεροπλανοφόρα.

Δείτε περισσότερα

Πέντε χώρες από κοντά στο πείραμα της USAF με α/φη ελαφράς κρούσης!


Η απόφαση της αμερικανικής Αεροπορίας να δοκιμάσει τα υπάρχοντα στη διεθνή αγορά αεροσκάφη ελαφράς κρούσης σε ρόλους που σήμερα εκτελούν μαχητικά αεροσκάφη με πολύ υψηλότερο κόστος, έχει συγκεντρώσει σημαντικό ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο, καθώς στην αεροπορική βάση «Χόλομαν» που εξελίσσονται ήδη οι δοκιμές, βρίσκονται αντιπροσωπείες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Ουρουγουάη, ενώ τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η Τυνησία!

Δείτε περισσότερα

Και εκπαιδευτικό πρώτης γραμμής θέλει να φτιάξει τώρα η Τουρκία-TAI


Την έναρξη προγράμματος σχεδίασης και κατασκευής εγχώριου αεριωθουμένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους με το όνομα HÜRJET ανακοίνωσε σε τελετή χθες ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρίας Δρ. Temel Kotil, όπως μας ενημερώνει το έγκυρο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη


 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη.

           

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/8/2017


Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πωλούνται F-16 Block 30 στην Κροατία


Πολλές σκέψεις,πολλές συζητήσεις,δύο απόψεις, μία απόφαση…Ο λόγος για τη πώληση αεροσκαφών F-16 Block 30 Πολεμικής Αεροπορίας. Η απόφαση είναι οριστική και θετική υπέρ της πώλησης τουλάχιστον 12 αεροσκαφών. “Πελάτης” η Κροατία που αναζητά μεταχειρισμένα F-16.

Δείτε περισσότερα

Σοβαρό πλέον ενδεχόμενο προμήθειας F-35 STOVL από τους Ισραηλινούς


Τι θα κάνουν οι Ισραηλινοί όταν σε ένα υποθετικό μελλοντικό πόλεμο, με τους παραδοσιακούς του αντιπάλους καλύτερα εξοπλισμένους από ποτέ, καταφέρουν και εξουδετερώσουν τα πολεμικά αεροδρόμια και τα θέσουν εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικής σημασίας, ακόμα και μοιραίο για την έκβαση του πολέμου;

Δείτε περισσότερα

Εορτασμός του Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού του 1ουΚΕΠ


Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, τελέστηκε, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού του 1ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (1ουΚΕΠ), στον Χορτιάτη, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Διοικητή της Μονάδας, Σμήναρχου (ΕΑ) Πέτρου Γκανάλα, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών πολιτειακών, στρατιωτικών και  θρησκευτικών Αρχών.

Μεταφορά Μοσχεύματος με Αεροσκάφος της ΠΑ


Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, μόσχευμα, από την 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.


Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Τα PZL στην κατάσβεση πυρκαγιών της Αλβανίας


Από τις 3 έως και τις 6 Αυγούστου 2017, μετά από αίτημα των αρμοδίων φορέων, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν 2 αεροσκάφη τ. PZL, για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή Αυλώνα Αλβανίας.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη 206ΠΑΥ


Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), στα Άνω Λιόσια, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής της 206ΠΑΥ, Ταξίαρχος (Μ) Γεώργιος  Μπελδέκος.


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 31ηςΜΕΕΔ


Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοίκησης της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31ηςΜΕΕΔ), από τον Επισμηναγό (Ι) Βασίλειο Δούκα στον Αντισμήναρχο (EA) Ευάγγελο Ντάνγκα, παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών – Χαράλαμπου Ψιμούλη.