Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Παραλίγο νέα τραγωδία με KC-130J των Αμερικανών Πεζοναυτών


Τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με ένα αεροσκάφος KC-130J (εναέριου ανεφοδιασμού) των Αμερικανών Πεζοναυτών που μετέφερε 46 άτομα, στο οποίο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας σημειώθηκε αιφνιδίως αποσυμπίεση στην καμπίνα, ενώ πετούσε στα 21.000 πόδια, κατόρθωσε να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Δείτε περισσότερα

Τα κατάφερε ο Κινέζος πιλότος και έσωσε το J-15 και τον ίδιο (vid.)


Ο Yuan Wei πιλότος κινεζικού μαχητικού τύπου J-15 το οποίο εξοπλίζει το μοναδικό μέχρι στιγμής επιχειρησιακό αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Liaoning, κατάφερε με επιτυχία να προσγειώσει το μαχητικό του αεροσκάφος, καθώς η εισρόφηση πτηνού ή πτηνών σε κινητήρα του μαχητικού, καθώς «έπεσε» πάνω σε σμήνος πουλιών λίγη ώρα μετά την απογείωση, προκάλεσε πυρκαγιά.

Δείτε περισσότερα

Ξανά στο προσκήνιο τα F-15...


Πριν από ένα ακριβώς χρόνο γράφαμε για το σχέδιο Ναυτικής Αεροπορίας που είχαν στο μυαλό τους σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.Μεσολάβησαν αρκετά από τότε. Ο εκσυγχρονισμός των F-16 φαίνεται ότι θα προχωρήσει,αργά ή γρήγορα. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας έστω και σε θεωρητικό επίπεδο για το F-35 έχει εκφραστεί δημοσίως. Όπως λένε οι πληροφορίες όμως το σχέδιο περί Ναυτικής Αεροπορίας δεν έχει μπει “στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”.

Δείτε περισσότερα

“ΣΤΟΠ” στην προμήθεια μεταχειρισμένων Canadair πριν καν αρχίσουν οι διαδικασίες


“Στοπ” στην πρόταση για αγορά μεταχειρισμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair 215 από τον Καναδά,πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία.

‘Οπως είχε γράψει το militaire.gr από την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη,είχε υπάρξει εισήγηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να συμμετέχει η Ελλάδα σε πλειοδοτικό διαγωνισμό του Καναδά, για τα 215.

Δείτε περισσότερα

Ολλανδία: Τουλάχιστον 20% επιστροφή για την επένδυση με τα F-35!


Μεγάλη επιτυχία για την Ολλανδία είναι η εξασφάλιση του ότι θα φιλοξενήσει τον χώρο αποθήκευσης, αλλά θα αναλάβει και τον ρόλο του διανομέα των ανταλλακτικών για όλα τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 Lightning II της αμερικανικής Lockheed Martin που θα σταθμεύουν στην Ευρώπη!

Δείτε περισσότερα

Οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής για τα μαχητικά Kfir έλαβαν τέλος


Όπως έγινε γνωστό, η Αργεντινή τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις με τους Ισραηλινούς για την προμήθεια 12-14 αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Kfir της Israel Aerospace Industries (IAI), αν και υπήρξαν ενδείξεις ότι εξέταζε σοβαρά την προμήθειά τους.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/8/2017


Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της 4ης ΜΣΕΠ


Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 4η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ), η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 4ης ΜΣΕΠ, από τον Επισμηναγό (ΕΑ) Σωτήριο Αναγνωστόπουλο στον Επισμηναγό (EA) Ηρακλή Καλογερόπουλο, παρουσία του Διοικητή του 2ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (2ο ΚΕΠ), Σμηνάρχου (ΕΑ) Σπυρίδωνα Πλακίδα.


Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/8/2017


Την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Απίστευτος… χωρίς καλύπτρα και τροχούς προσγείωσε το A-10!


Ήταν στις 20 Ιουλίου όταν ο επισμηναγός Μπρετ Ντεβριές της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) πετούσε σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας με το αεροσκάφος του τύπου A-10 Warthog στο βόρειο Μίσιγκαν, όταν όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά, όπως μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό δημοσίευμα ο έγκυρος «Aviationist»…

Δείτε περισσότερα

Πιλότοι Canadair CL-215: Τους αποκαλούν ήρωες, αυτοί λένε ότι απλώς κάνουν τη δουλειά τους - ΦΩΤΟΤους αποκαλούν ήρωες, οι ίδιοι όμως λένε ότι κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Κάθε χρόνο είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στη μάχη με τις πυρκαγιές και παρότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα αυτοί θεωρούν ότι είναι καθήκον τους να βοηθάνε, όπου υπάρχει ανάγκη.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Βλήματα αέρος–επιφανείας για τα ιαπωνικά μαχητικά F-2 (vid.)


Την πρόθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης να εξοπλίσει από το επόμενο οικονομικό έτος τα μαχητικά F-2 της Ιαπωνικής Αεροπορικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JASDF: Japan Air Self-Defence Force) με νέα βλήματα αέρος – επιφανείας, δημοσιοποίησαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε περισσότερα

USAF: Προς Μέση Ανατολή για πολεμική επίδειξη τα α/φ ελαφράς κρούσης;


Σε… θρίλερ εξελίσσεται η δοκιμή των αεροσκαφών ελαφράς κρούσης από την αμερικανική Αεροπορία (USAF) στην αεροπορική βάση «Χόλομαν» στο Νέο Μεξικό με το ενδιαφέρον να αποδεικνύεται από την παρουσία ακόμα και του αρχηγού της USAF, πτεράρχου Γκόλντφν, ο οποίος μάλιστα πέταξε με κάποιους από τους διαγωνιζόμενους.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/8/2017


Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ CANADAIR


Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι διαθεσιμότητες των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215 και CL-415 Canadair απόρροια της έλλειψης απρόσκοπτης ροής ανταλλακτικών και της μεγάλης παραμονής τους στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Επιπροσθέτως, η παλαιότητα του στόλου και συγκεκριμένα των CL-215 -όντας αεροσκάφη ηλικίας 40 ετών- δρα καταλυτικά στην ανεύρεση πολλαπλών βλαβών και δυσλειτουργιών στα αεροσκάφη ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών αποτελούν τροχοπέδη στις επιχειρήσεις των αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα