Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

ΠΑ: ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ C-130 (VIDEOS)


Η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των ελληνικών C-130 ήταν μία ανάγκη που πήρε επιτακτική μορφή μέσα στην δεκαετία του ’90.


Η ολλανδική Αεροπορία θυμήθηκε πάλι… την εκπαίδευση αέρος-αέρος


Σύμφωνα με το DefenceNews, η Ολλανδική Αεροπορία έχει αρχίσει να εστιάζει ξανά στην εκπαίδευση με έμφαση στο αγώνα αέρος-αέρος. Τα τελευταία χρόνια οι Ολλανδοί πιλότοι εκπαιδεύονταν κατά κύριο λόγο στις αποστολές εναντίον στόχων στο έδαφος. Το τελευταίο ήταν λογικό, καθώς έλαβαν μέρος σε πλήθος αποστολών στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Αφρική, αλλά είχαν παραμελήσει την εκπαίδευση σε αντιαεροπορικό αγώνα.

Δείτε περισσότερα

Βρέθηκε η λύση στο μέγα πρόβλημα της επικοινωνίας των F-35 και F-22;


Η αμερικανική εταιρία Northrop Grumman υποστηρίζει πως βρήκε τη λύση σε ένα από τα φλέγοντας προβλήματα της αμερικανικής Αεροπορίας, αυτό της αδυναμίας ανταλλαγής στοιχείων και πληροφοριών, ανάμεσα στα δυο κορυφαία πέμπτης γενιάς μαχητικά στο οπλοστάσιο της USAF, τα F-35 Lightning II και F-22 Raptor.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/8/2017


Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/8/2017


Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην ΕΑΒ


Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ, κ. Ζαχαρία Γκίκα, και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.


Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με ΑΚΑΜ της Ο.Δ Γερμανίας


Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχθηκε στο γραφείο του τον απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Σμήναρχο Ulrrich Pfeiffer καθώς και τον παραλαμβάνων Αντισμήναρχο Frank Kammerer.


Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/8/2017


Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Συντριβή μεξικανικών εκπαιδευτικών α/φ τύπου T-6C+ Texan II


Δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη της μεξικανικής Αεροπορίας (FAM) τύπου T-6C+ Texan II της αμερικανικής Beechcraft, συνετρίβησαν στις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της «γραμματείας εθνικής άμυνας» (SEDENA) της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/8/2017


Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


«Έφυγε» ο αεροπόρος που απέδρασε από τη χούντα με μια ντακότα


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Μιχάλης Μανιαδάκης ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομα του με μια ιστορική πράξη αντίστασης κατά της χούντας, αλλά και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Καλού Χωριού.

Δείτε περισσότερα

Ο λάτρης των πολεμικών αεροσκαφών και των ελληνικών αιθέρων


Πολεμικά αεροσκάφη που έδρασαν κυρίως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και επιβατικά αεροπλάνα που πετούν πάνω από περιοχές της Ελλάδας. Σε όλους τους πίνακές του, πρωταγωνιστής είναι ο αέρας. Ο Κώστας Καββαδίας είναι ένας από τους ελάχιστους aviation artists στη χώρα μας, τους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν αεροπορικά θέματα, με πολλά από τα έργα του να κοσμούν τις πτέρυγες μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Νέα δοκιμασία εν όψει για τις σινοαμερικανικές σχέσεις λόγω του F-35;


Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι η Ταϊβάν ετοιμάζεται να στείλει στις ΗΠΑ αίτημα για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, ρωτώντας πόσο κοστίζουν και αν/πότε θα είναι διαθέσιμα, με στόχο την αντικατάσταση του γερασμένου στόλου των γαλλικών Mirage 2000 της Dassault (56 από τα 60 που προμηθεύθηκε η νήσος τη δεκαετία του 1990).

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Βουλγαρία: Νέα αναβολή στην απόφαση για την επιλογή μαχητικού…


Μοιάζει «ασήκωτη» πολιτικά η απόφαση για την επιλογή μαχητικού αεροσκάφους για τη βουλγαρική Αεροπορία, καθώς μια ακόμα κυβέρνηση απέφυγε να λάβει απόφαση, μεταθέτοντας για το μέλλον την τελική επιλογή και ζήτησε διερεύνηση και ενημέρωση με έκθεση από το Κοινοβούλιο για την απόφαση των προηγουμένων…

Δείτε περισσότερα