Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

JAS-39 Gripen / Saab: Νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για τα μαχητικά


Τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου JAS-39 Gripen E/F της σουηδικής SAAB, αναμένεται να αποκτήσουν το νέας γενιάς σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου (electronic warfare suite / EW) τύπου Arexis.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/9/2017


Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Θρήνος στην ΠΑ : Νεκροί δύο στρατεύσιμοι της ΠΑ σε τροχαίο ατύχημα


Σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, τρεις (3) Σμηνίτες του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου, που είχαν εξέλθει από την Μονάδα στις 09:30, επιβαίνοντας σε ΙΧ όχημα, ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.


Σωτήρια αεροδιακομιδή για δεκατριάχρονο παιδάκι από την ΠΑ


Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ασθενής (αγόρι) 13 ετών, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Embraer EMB-135BJ Legacy της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας στο αεροδρόμιο της Lyon στη Γαλλία, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.


Η Lockheed Martin επισκέφθηκε την ΕΑΒ...


Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Lockheed Martin στην ΕΑΒ στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας. Η αντιπροσωπεία της Lockheed Martin αποτελείτο από την κα Karmyn Norwood, Αντιπρόεδρο AMMM International Programs,τον κο Ντένη Πλέσσα Αντιπρόεδρο,Business Initiatives της Lockheed Martin Aeronautics International,τον κ. Mark Jarvis Διευθυντής AMMM Europe and Americas Programs, καθώς και άλλα στελέχη της L.M.


Εθελοντική Αιμοδοσία στην 114ΠΜ


Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» εθελοντική αιμοδοσία στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.


Δείτε φωτογραφίες

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 120ΠΕΑ


Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας εθελοντική αιμοδοσία στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού της.


Ημερίδα με θέμα «Άσκηση στην Προσχολική Ηλικία» στο 251ΓΝΑ


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Άσκηση στην Προσχολική Ηλικία» με παρουσίαση του προγράμματος φυσικής αγωγής που υλοποιήθηκε στο Σμήνος Βρεφονηπιακού Σταθμού 251 ΓΝΑ, κατά το σχολικό έτος 2016-2017.


ΓΔΑΕΕ: Συνάντηση για τα Συστήματα Αυτοπροστασίας F-16


ΓΔΑΕΕ: Συνάντηση στην ΓΔΑΕΕ μεταξύ επιτελών αυτής καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας Raytheon.

Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση θεμάτων της σύμβασης 015Γ/03 του προγράμματος ASPIS-ΙΙ, που αφορά σε Συστήματα Αυτοπροστασίας Α/Φ F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Mirage F1 / Dassault για τον ρόλο του εχθρού στην εκπαίδευση της USAF


Τμήμα της Textron Airborne Solutions, ονόματι ATAC, προχώρησε στην αγορά 63 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Mirage F1 της Dassault, εν όψει του συμβολαίου που θα αναθέσουν οι Αμερικανοί για την προμήθεια αεροσκαφών τα οποία θα παίζουν τον ρόλο της Αεροπορίας του εχθρού (ADAIR: adversary air) στα επιχειρησιακά σενάρια που «τρέχουν» στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Δείτε περισσότερα

Σειρά των α/φ Tu-22M3, για μια βόλτα σε Βαλτική και Νορβηγική θάλασσα


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση πτήσης ρουτίνας στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Tupolev Tu-22M3, υπεράνω διεθνών υδάτων, στη Βαλτική και τη θάλασσα της Νορβηγίας…

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

"ΘΕΡΜΟ" ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΔΥΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ


Ιδιαίτερα θερμή ήταν η μέρα μέχρι στις τρεις το μεσημέρι στο Αιγαίο καθώς σημειώθηκαν δύο πολύ σκληρές αερομαχίες με οπλισμένα F-16 της Τουρκίας.

Στην πρώτη περίπτωση ένα ζευγάρι οπλισμένων μαχητικών F-16 της Τουρκίας μπήκε σήμερα το πρωί στις 11:13, στο Αιγαίο, βόρεια της Λήμνου και βγήκαν αρχικά στις 11:16.

Δείτε περισσότερα

Lockheed Martin: Βλέπει πρόοδο στα συστήματα EOTS / F-35 Lightning II


Ως σαφή ένδειξη «ωρίμανσης» του προγράμματος του νέου μαχητικού πέμπτης γενιάς, τύπου F-35 Lightning II, θεωρεί η κατασκευάστρια Lockheed Martin τη συμπλήρωση 300 μονάδων του νέας γενιάς Ηλεκτρο-Οπτικού Συστήματος Στόχευσης (EOTS: Electro-Optical Targeting System) για το μαχητικό, ώστε να του δώσει δυνατότητες ακριβούς στόχευσης σε εναέριους και επίγειους στόχους.

Δείτε περισσότερα

Τα πρώτα ε/π Sikorsky UH-60A Black Hawk για την αφγανική Αεροπορία


Η αφγανική Αεροπορία (AAF) έχει παραλάβει τα πρώτα τέσσερα ελικόπτερα γενικής χρήσης τύπου Sikorsky UH-60A Black Hawk από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακοίνωση έγινε από την 438 Αεροπορική Πτέρυγα Εκστρατείας (438η Air Expeditionary Wing), η οποία αποδέσμευσε και φωτογραφίες των ελικοπτέρων που μεταφέρθηκαν με Boeing C-17 της USAF.

Δείτε περισσότερα

Ανησυχία της USAF για το πρόγραμμα “T-X” του νέου εκπαιδευτικού α/φ


Οι υπάρχοντες περιορισμοί στον προϋπολογισμό της αμερικανής Αεροπορίας (USAF), θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη αναταραχή τον προγραμματισμό του Κλάδου και ως αποτέλεσμα, ένα ενδεχόμενο είναι να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ο νικητής του διαγωνισμού για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, όμως η έναρξη του προγράμματος να μετατεθεί για μερικούς μήνες αργότερα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/9/2017


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Αμερικανός θρύλος της ισραηλινής Αεροπορίας έφυγε για πάντα…


Μια ιστορική προσωπικότητα, ο Μίτσελ Φλιντ, Αμερικανός αεροπόρος ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της ισραηλινής Αεροπορίας το 1948 και υπηρέτησε στην πρώτη πολεμική μοίρα του Ισραήλ στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, το βράδυ του Σαββάτου στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τον γιο του.

Δείτε περισσότερα

«FIRE DRAGON»: ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΚΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ


Ονομάζεται “Πύρινος Δράκος” και αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες.

Ο λόγος για το υπερσύγχρονο μαχητικό έκτης γενιάς που κατασκευάστηκε στην Κίνα, χάρη στους ρώσους εμπειρογνώμονες που μετέβησαν στο Πεκίνο, παρά την θέληση όμως του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Μία πρώτη ιδέα του μαχητικού 6ης γενεάς της Lockheed Martin! (vid.)


Με τον συνδυασμό πληροφοριών που τους τελευταίους μήνες είδαν το φως της δημοσιότητας, η γνωστή αεροπορική διαδικτυακή πύλη «The Aviationist», αναδεικνύει ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούν τη σχεδιαστική σύλληψη του μαχητικού 6ης γενεάς που εξελίσσει η Lockheed Martin, για να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος [μαχητικό] αεροπορικής κυριαρχίας επόμενης γενεάς (NGAD: Next Generation Air Dominance].

Δείτε περισσότερα

Συνέδριο EISIC 2017 στη ΣΙ


Από τη Δευτέρα 11 έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε,  στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, το συνέδριο «European Intelligence and Security Informatics Conference» (EISIC 2017).


Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών μετά Σκύλου (ΚΕΦΣΚΥ), η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ, από τον Σμήναρχο (ΕΑ) Κωνσταντίνο Νταή στον Αντισμήναρχο (ΕΑ) Μιχαήλ Παπαδόπουλο, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου.


Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο ΑΚΕ


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο», εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1οΑΚΕ), με τη συμμετοχή του προσωπικού του, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/9/2017


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Μεταφορά Μοσχεύματος με Αεροσκάφος της ΠΑ


Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, αεροσκάφος Embraer EMB-135  της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα, από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας στην 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας.


Απονομή Πτυχίων στους Απόφοιτους του Διεθνούς Σχολείου «IESOS-IENCOA»


Από την Τρίτη 5 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών, το διεθνές σχολείο «Inter European Squadron Officer School και Inter European Non Commissioned Officer Academy Courses» (IESOS-IENCOA).


Κατάταξη Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων Έτους 2017 στη ΣΜΥΑ


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Σύσκεψη Διοικητών Μονάδων ΑΤΑ


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία του Αρχηγού ΤΑ (A/TA), Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η ετήσια σύσκεψη των Διοικητών των Μονάδων του Αρχηγείου.


Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Δυνατότητες αντίδρασης στους τουρκικούς S-400


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) θα ανακοινώσει επίσημα την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400 Triumf/SA-21 Growler.