Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Eπισκέψεις παιδιών παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων στην 110 ΠΜ


Στα πλαίσια του προγράμματος της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού στους Παιδικούς Σταθμούς «Μαθαίνω την πόλη μου»  και με αφορμή τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 τα παιδιά του 1ου και 2ου προνηπιακού τμήματος του 5ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων ,επισκέφθηκαν  την 110 ΠΜ στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο μουσείο και στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου και ενθουσιάστηκαν με τα μαχητικά αεροπλάνα και τις στολές των πιλότων


Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Λάρισα και Ανδραβίδα παίρνουν οι Αμερικανοί για τα uav τους!


Τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο 25 Αμερικανών επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά τις αεροπορικές βάσεις σε Λάρισα και Ανδραβίδα. Ήταν η τελική επιθεώρηση από την οποία κατέληξαν ότι αυτές είναι οι πιο κατάλληλες για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Σημαντικό ορόσημο για το T-50A της Lockheed Martin που προτείνεται στη USAF


Η Lockheed Martin ανακοίνωσε πως ο δοκιμαστής πιλότος της, αντισμήναρχος εν αποστρατεία Μαρκ «ρεντ» Γουάρντ, «έπιασε» ένα σημαντικό ορόσημο στο πρόγραμμα του αεροσκάφους προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης T-50A, γινόμενος ο πρώτος χειριστής που «έγραψε» 100 ώρες πτήσης.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της ΕΑΑΑ Λάρισας στον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας


Στις 8-11-2017 κορυφώθηκαν στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας. Στις 10:00 παρουσία του Αρχηγού της Τ.Α, Απτχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, τελέστηκε στο μνημείο πεσόντων επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Αρχηγό της Τ.Α και το Δκτη της 110 ΠΜ Σμχο (Ι) Απόστολο Χόρτη. Αμέσως μετά ακολούθησε η δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Λάρισας κ.κ Ιγνάτιο παρουσία στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Απώλεια μαχητικού α/φ Mirage 2000 για τη Ταϊβάν και μάλλον του πιλότου


Μαχητικό γαλλικής κατασκευής Dassault Mirage 2000 της 499ης Πτέρυγας Μάχης της αεροπορίας της Ταϊβάν αγνοείται σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Η επαφή με τι αεροσκάφος χάθηκε χθες και οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός ο πιλότος είναι πλέον μετά από τόσες ώρες εξαιρετικά περιορισμένες.

Δείτε περισσότερα

Θα χαρίσει η Μαλαισία μια σημαντική επιτυχία για το MiG-35, ή…


Η Αεροπορία της Μαλαισίας μελετά την απόκτηση ελαφρών μαχητικών πολλαπλών ρόλων για να ενισχύσει τα μαχητικά F/A-18D και Su-30MKM που διαθέτει. Νωρίτερα εντός του έτους η χώρα μελετούσε την απόκτηση 18 προηγμένων μαχητικών για να αντικαταστήσει τα γερασμένα MiG-29 που διαθέτει.

Δείτε περισσότερα

Ισχυρές οι πιθανότητες του F-35 στη Γερμανία, καθότι αλλιώς…


Η γερμανική αεροπορία επιθυμεί να αντικαταστήσει τα μαχητικά Panavia Tornado που διαθέτει και σκέπτεται πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο η προτιμότερη όλων είναι η απόκτηση μαχητικών F-35 ΙΙ, όπως ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος. Όπως δήλωσε, το F-35 καλύπτει τις περισσότερες απαιτήσεις της γερμανικής αεροπορίας για τον αντικαταστάτη του Tornado στο διάστημα 2025-30.

Δείτε περισσότερα

Θρήνος: «Έφυγε» στα 37 του ο Λαρισαίος διαιτητής στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας Αντώνης Κορέστης


Βαρύ το πένθος για τον αθλητικό κόσμο της Λάρισας που θρηνεί έναν νέο άνθρωπο, τον Αντώνη Κορέστη.

Σε ηλικία μόλις 37 ετών, ο Αντώνης που για χρόνια διέπρεψε στους αγωνιστικούς χώρους ως διαιτητής ποδοσφαίρου, αγωνιζόμενος μέχρι και τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, «έφυγε» από τη ζωή.

Δείτε περισσότερα

Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ προς κ.Υπουργό Εθνικής Άμυνας για εφάπαξ ΕΜΘ της Πολεμικής Αεροπορίας Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ο χρόνος ασφάλισης τους στο Ι.Κ.Α. και στο Ι.Κ.Α. /Τ.Ε.Α.Μ. συνυπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας με καταβολή πρόσθετης κράτησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει για τα Ταμεία αυτά, για το χρονικό διάστημα της πενταετίας που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας, πλην των περιπτώσεων που για το ανωτέρω χρονικό διάστημα κατέβαλαν την ως άνω κράτηση υπέρ του οικείου Ταμείου τους.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/11/2017


Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 111ΠΜ


Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Λαγουδάκης.


Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχάγγελου Μιχαήλ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.


ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΠΠ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
(ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΗ


Potez 633 B2 Grec: Η ταραχώδης ιστορία του


Potez 633: Η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία (ΕΒΑ) παράγγειλε είκοσι τέσσερα αεροσκάφη, από τα οποία παρελήφθησαν τελικά δεκατρία, εκ των οποίων ένα καταστράφηκε κατά την παράδοση.

Δείτε περισσότερα

Γιορτή ΠΑ: Η Κυπριακή Αεροπορία θα ενισχυθεί με νέα μέσα - Τι δήλωσε ο Φωκαϊδης


Πραγματοποιήθηκε φέτος με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με την ευκαιρία της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας


Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχάγγελου Μιχαήλ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.


Ποια απουσία από την εορτή της ΠΑ στο Τατόϊ προκάλεσε “σούσουρο”;


Το πρωί στο Τατόϊ έγινε η κεντρική εκδήλωση για την Εορτή της ΠΑ. Παρών ο ΥΕΘΑ,ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αλλά όχι όλοι οι Αρχηγοί. Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι δικαιολογημένος,γιατί βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία.

Δείτε περισσότερα

F-16: Ναύαρχος ασκεί κριτική στον Α. Τσίπρα


F-16:Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβεί το 1,1 δις ευρώ (!!!) τότε γιατί δούλεψαν με προοπτική για 2,4 δις δολ. και ζήτησαν επίσημα τόσα;

Ο Απόστρατος Ναύαρχος Στέλιος Φενέκος Πρόεδρος της ”κοινωνίας αξιών” ασκεί κριτική για την γνωστή υπόθεση των F-16 με άρθρο του στον ιστότοπο της ”κοινωνίας αξιών”

Δείτε περισσότερα

Βοήθεια από ΗΠΑ ζήτησε το ΥΠΕΘΑ για προώθηση των F-16 Block 30


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει απευθυνθεί στην αμερικανική πλευρά για να μπορέσει να προωθήσει τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 30 στη διεθνή αγορά, σε μια προσπάθεια να μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα που θα προστεθούν στον προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των υπολοίπων αεροσκαφών, σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμός ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην εκδήλωση για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»


«Ευχαριστώ θερμά τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο κ. Χρήστο Χριστοδούλου για την πρόσκληση, αλλά και για τη οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στολίδι της πόλης μας.


Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Μήνυμα απο "Το Ποτάμι"


Σήμερα, γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, οι «φύλακες άγγελοι» του εναέριου χώρου της πατρίδας μας. Το Ποτάμι αναγνωρίζει το έργο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δίνει καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας καθώς και το κοινωνικό της έργο με αποστολές διάσωσης.

Δείτε περισσότερα

Πρώτη γυναίκα Υποδιοικητής σε μάχιμη Μοίρα της Ισραηλινής Αεροπορίας!


Η 106η Μοίρα «Αιχμή της Λόγχης» απέκτησε την πρώτη γυναίκα Υποδιοικητή στην μακρόχρονη ιστορία της ενώ δύο ακόμη γυναίκες ανέλαβαν καθήκοντα Υποδιοικητού σε μονάδες drones.

Το Ισραήλ παραλαμβάνει δύο μαχητικά F-35 εως το τέλος της εβδομάδας


Η ισραηλινή Αεροπορία ετοιμάζεται να παραλάβει δύο μαχητικά F-35I Adir της Lockheed Martin πριν το τέλος της εβδομάδας, γεγονός το οποίο θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό του  υπάρχων στόλου των F35 σε εννέα. Τα μαχητικά πρόκειται να αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση Νεβάτιμ( Nevatim) στα νότια της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Πλήγμα στην εθνική ασφάλεια η νέα ολιγωρία στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16


Η γνωστή ελληνική προχειρότητα σε συνδυασμό με την επίσης γνωστή αμετροέπεια λόγων που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική τάξη, προκαλούν σημαντική βλάβη στην ελληνική εθνική ασφάλεια, θέτοντας σε κίνδυνο το πρόγραμμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ, ανέβαλε τη μεσημβρινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θέμα συζήτησης θα ήταν και τα F-16. Άγνωστο το γιατί.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Έναρξη της Ισραηλινής αεροπορικής άσκησης Blue Flag 2017


Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση με την ονομασία Blue Flag 2017 έχει ήδη ξεκινήσει στο Νότιο Ισραήλ με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχει και η Ινδία. H άσκηση λαμβάνει χώρα στην αεροπορική βάση Ovda στο Νότιο Ισραήλ.

Δείτε περισσότερα

Η Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία τιμά τον προστάτη της – ΒΙΝΤΕΟ


Και η Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία προγραμματίζει εκδηλώσεις εν όψη του εορτασμού του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μάθετε ποιες είναι.

Η Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ για τον λόγο αυτό κι έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων.

Δείτε περισσότερα

Ο Αμερικανός πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16


Στο ΥΠΕΘΑ θα βρεθεί σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζ.Πάϊατ. Η συνάντηση που θα ΄χει με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο έχει ενδιαφέρον ειδικά για το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16, που φαίνεται ότι περιπλέκεται.

Δείτε περισσότερα

Κινδυνεύει το πρόγραμμα του εγχώριου μαχητικού KF-X της Νότιας Κορέας


Η Ινδονησία δεν κατέβαλε το ποσό που της αναλογούσε στο κοινό πρόγραμμα με τη Νότια Κορέα για το πρόγραμμα ανάπτυξης προηγμένης τεχνολογίας αεροσκάφους KF-X. Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτη βουλευτή, μέλος της επιτροπής άμυνας της Βουλής, ο κρατικός ινδονησιακός όμιλος PT Dirgantara Indonesia (PTDI), ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα δεν κατέβαλε το συμφωνηθέν για το τρέχον έτος ποσό που ανέρχεται στα 124,5 εκ. δολάρια.

Δείτε περισσότερα

Επιθετική η παρουσία του αεροσκάφους Scorpion της Textron AirLand στον Κόλπο


Η Textron AirLand θα παρουσιάσει το ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος Scorpion στο αεροπορικό σόου του Ντουμπάι το οποίο ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Τα αεροσκάφη που θα μετάσχουν, προέρχονται από την Σαουδική Αραβία.

Δείτε περισσότερα

Υπογραφή τροποποίησης κι εξειδίκευσης σύμβασης για τα P-3B του ΠΝ


Υπεγράφη χτες σύμβαση μεταξύ Αμερικανικού Δημοσίου (συγκεκριμένα Naval Air Warfare Center Aircraft Division, Lakehurst, New Jersey) και της Lockheed Martin Aeronautics, συμβόλαιο ύψους 260.000.000 δολαρίων που αφορά τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ρ-3Β.

Δείτε περισσότερα

Μirage 2000: Πόσο καιρό ακόμη τα Μ-2000 θα βρίσκονται παροπλισμένα στο έδαφος;


*Γράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την αναβάθμιση των F-16 -αδικαιολόγητα βέβαια, αφού η υλοποίηση του όλου προγράμματος έχει ήδη καθυστερήσει ενώ θα έπρεπε, έστω και μερικώς, να είχε ολοκληρωθεί, προκειμένου να αξιοποιηθεί και εκσυγχρονιστεί το αεροσκάφος ως φυσική συνέχεια, λόγω της παλαιότητάς του-, ήθελα να αναδείξω ένα άλλο θέμα εξίσου σοβαρό, που απαιτεί άμεση απόφαση για τη λύση του.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Δ. Βίτσας : Μεγάλο μέρος της αναβάθμισης των F-16 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΑΒ


O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (5/11/17) και στον δημοσιογράφο Χρήστο Τσιγουρή, αναφέρει τα παρακάτω:


251 ΓΝΑ: Το κόσμημα της Π.Α. με την μακρά ιστορία


Το 251 ΓΝΑ είναι ένα νοσοκομείο «κόσμημα» που αποτελεί πρότυπο και για την έρευνα του με υψηλού επιπέδου ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό .

Η ιστορία του όμως δεν είναι μέχρι και σήμερα γνωστή στους περισσότερους ακόμα και σε αυτούς που πηγαίνοντας ή γυρίζοντας από την δουλειά τους το βλέπουν καθημερινά στο δρόμο τους.

De;ite periss;otera

Αντισταθμιστικά στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 από την Ινδονησία…


Ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Ryamizard Ryacudu ανακοίνωσε πως εντός του Νοεμβρίου θα υπογραφεί συμφωνία για την αγορά 11 ρωσικών μαχητικών Sukhoi Su-35 Flanker-E.

Ρωσία και Ινδονησία υπέγραψαν την σχετική συμφωνία ύψους 1,14 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Τα Su-35 θα αντικαταστήσουν τα εν υπηρεσία, ακόμα, Northrop F-5E Tiger II.

Δείτε περισσότερα

Μεγάλο παιχνίδι τώρα μεταξύ ΗΑΕ – ΗΠΑ και για τα F-35 Lightning II


Στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης με τα ΗΑΕ ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να εξετάσει την έναρξη προκαταρκτικών συζητήσεων σχετικά με τη μελλοντική πώληση του F-35, αναφέρει δημοσίευμα του «Defense News».

Δείτε περισσότερα

Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακό θέαμα πάνω από το λιμάνι της Ζακύνθου - ΒΙΝΤΕΟ


Στα πλαίσια του εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ - Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας- η διάσημη σε όλο τον κόσμο ομάδα επίδειξης πραγματοποίησε εντυπωσιακό πτητικό πρόγραμμα την Κυριακή στο Λιμάνι Ζακύνθου.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/11/2017


Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


1ος Αγώνας Δρόμου στην 111ΠΜ


Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο 1ος Αγώνας δρόμου δέκα (10) χιλιομέτρων στην 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, με τη συμμετοχή του προσωπικού της.


Απονομή Πτυχίων της 24ης Σειράς ΣΑΝΑΔ


Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ), η απονομή των πτυχίων της 24ης Σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Νοσηλευτικής και Αεροδιακομιδών (ΣΑΝΑΔ), στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς Νοσηλευτές της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς, καθώς και Διασώστη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.


Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας


Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε,  παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.


Μεταφορά Μοσχευμάτων με Αεροσκάφος με C-27 της ΠΑ


Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μοσχεύματα από την 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου στην 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας.


Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Αρχηγό ΓΕΑ


Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της εορτής του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, παρουσία της Ηγεσίας της ΠΑ, αντιπροσωπειών Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Παραγωγικών Σχολών της ΠΑ, καθώς και Ενώσεων, Συλλόγων Αποστράτων και Πεσόντων Αεροπόρων.

 Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Έφτασαν στη Νορβηγία τρία α/φη F-35 Lightning II (vid.)


Τα πρώτα τρία μαχητικά F-35A που προορίζονται για τη Νορβηγική Αεροπορία προσγειώθηκαν χθες 3 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Ørland στη Νορβηγία. Η Νορβηγία σκοπεύει να αποκτήσει 52 F-35A που θα αντικαταστήσουν τα διαθέσιμα F-16AM/BM.

Δείτε περισσότερα

130 Σμηναρχία Μάχης - Θάρρος και ψυχή !!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Θάλασσα, γη και αέρας έχουν γίνει ένα... Μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε τέτοιο περιβάλλον δίνουν μάχη πάνω από ελληνικά νησιά σε μία ακόμα εμπλοκή. Νωρίτερα δόθηκε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν αστραπιαία....