Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Ποιος διαβεβαιώνει την Τουρκία ότι θα πάρει μαχητικά F-35 το 2018;


Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται δηλώσεις μη κατονομαζόμενων Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι η χώρα θα αρχίσει μέσα στο 2018 να παραλαμβάνει το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος F-35 Lightning II, της αμερικανικής Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 120ΠΕΑ και στην 116ΠΜ


Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας και την 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου και ο Υποδιοικητής της 120ΠΕΑ, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Ντουλαπτσής, καθώς και ο Διοικητής της 116ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Σιδερίδης, αντίστοιχα.


Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Προς αναβολή η ελληνοαμερικανική συνάντηση για τα F-16 και κάποιοι μιλούν για αδιέξοδο!


Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν και παραμένει το μόνο πρόγραμμα που κανείς δεν αμφισβητούσε την αναγκαιότητά του. Χρόνια τώρα όλοι το παραδέχονταν. Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ επισημοποίησε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σ΄ αυτό που θα ΄πρεπε να ΄χε αρχίσει από τη δεκαετία του 2000! Φαίνεται όμως ότι ο κίνδυνος να οδηγηθούμε κι αυτή τη φορά σε αδιέξοδο είναι σοβαρός…

Δείτε περισσότερα

Σε αεροπορική οικογένεια για ρεκόρ-Γκίνες ανήκει ο ένας εκ των διασωθέντων πιλότων


Τέσσερα αδέλφια και μία αδελφή καθώς και ο πατέρας όλοι τους στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελούν μέλη της οικογένειας του μικρότερου εκ των δύο πιλότων μας, οι οποίοι έκαναν σήμερα το μεσημέρι επιτυχή χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων του αεροσκάφους τους T-2E Buckeye, που συνετρίβη σε μικρή απόσταση από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας, στην οποία επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση.

Δείτε περισσότερα

Τ-41: Το άγνωστο ατύχημα με τον «βετεράνο» της Π.Α.


Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει στο οπλοστάσιο της κάποια από τα παλαιότερα αεροσκάφη στον κόσμο. Ένα από αυτά είναι και το Τ-41.

Το σημερινό ατύχημα με το T-2 θύμησε σε απόστρατους αεροπόρους ένα ατύχημα με τον έτερο «βετεράνο» της Π.Α. το Τ-41 το οποίο είχε ευτυχή κατάληξη.

Δείτε περισσότερα

Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους MiG-29K του ινδικού Ναυτικού (vid.)


Μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29K του ινδικού Ναυτικού βγήκε από τον διάδρομο απογείωσης στο αεροδρόμιο της ναυτικής βάσης Γκόα, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά. Ο πιλότος που βρισκόταν στο στάδιο της εκπαίδευσης, κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εγκατάλειψης με επιτυχία…

Δείτε περισσότερα

Η απώλεια του T-2 είναι κάτι πολύ ευρύτερο από ένα απλό συμβάν για την Πολεμική Αεροπορία


Η απώλεια ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2 της Πολεμικής Αεροπορίας της 363ΜΕΑ (Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος) το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 12.00 το μεσημέρι κοντά στην 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης) στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας στην Καλαμάτα, είναι κάτι πολύ ευρύτερο από ένα απλό συμβάν και δεν αφορά μόνο τον εν λόγω Κλάδο…

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Έφυγε από την Πολεμική Αεροπορία και διαπρέπει


Αν η πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ενδιαφέρεται πράγματι για το προσωπικό πρέπει να διαβάσει αυτό το άρθρο για τον άνθρωπο που άφησε την Πολεμική Αεροπορία και διαπρέπει.

Δείτε περισσότερα

Επίσημη ανακοίνωση ΓΕΑ : Εγκατάλειψη Αεροσκάφους Τ-2


Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.


Έγγραφο της ΓΔΑΕΕ προς το ΓΕΑ για τον εκσυγχρονισμό των F-16! Τι ρωτά για το ρίσκο του προγράμματος


Ένα έγγραφο της ΓΔΑΕΕ που έχει σταλεί εδώ και αρκετό καιρό προς το ΓΕΑ, αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τον αριθμό των F-16 που πρόκειται να εκσυγχρονιστούν,αλλά και για την επιλογή των  Blocks που τελικά έγινε.

Δείτε περισσότερα

T-2: Αυτό είναι το αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα δυο ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας - ΦΩΤΟ


Το T-2E Buckeye είναι αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το haf.gr

Δείτε περισσότερα

Πτώση εκπαιδευτικού Τ-2 (ΒΙΝΤΕΟ)


Εκπαιδευτικό  αεροσκάφος τύπου Τ-2 της 120 ΠΕΑ συνετρίβη πριν λίγο σε αγροτική έκταση στην περιοχή Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ


Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Α΄ Υποδιοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Ζλατάνος.