Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Το πετυχημένο α/φ Τ-50 της TAI τώρα και στην Ταϊλάνδη


Ξεκίνησαν οι παραδόσεις εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-50 από την κορεατική ΚΑΙ στην αεροπορία της Ταϊλάνδη. Τα πρώτα δύο αεροσκάφη έφτασαν στην Ταϊλάνδη η Αεροπορία της οποίας προχωρά, με τον τρόπο αυτό, στην αντικατάσταση των παλαιών της εκπαιδευτικών Aero L-39 Albatros.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΑΕ


Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), από τον Διοικητή της Διοίκησης, Υποπτέραρχο (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, των Διοικητών των Μονάδων της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας, καθώς και του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Διοίκησης.

Δείτε περισσότερα

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 251ΓΝΑ


Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ταξίαρχο (ΥΙ) Αντώνιο Κοτσιράκη.


Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΑΤΑ


Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), από τον Αρχηγό ΤΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, παρουσία των Διοικητών των Μονάδων περιοχής Λάρισας καθώς και του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Αρχηγείου.

Δείτε περισσότερα

Καμμένος: Στην 112 Πτέρυγα Μάχης μαζί με τον Α/ΓΕΑ


Επίσκεψη στα Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της 112 Πτέρυγας Μάχης πραγματοποίησε ο Π. Καμμένος μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ


Το ΒΙΝΤΕΟ της Lockheed Martin για τα “πεπραγμένα” του 2017 παγκόσμια!


Με ένα εντυπωσιακό βίντεο επέλεξε ο αμερικανικός αεροδιαστημικός κολοσσός, Lockheed Martin, να καταγράψει την παγκόσμια δραστηριότητα της εταιρίας, που περιλαμβάνει τα οπλικά συστήματα που κατασκευάζει και τροφοδοτεί τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τη διεθνή εξοπλιστική αγορά.

Δείτε περισσότερα

Τα 10 δεδομένα για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και το συμπέρασμα: “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεδομένο πρώτο: τα F-16 της ΠΑ πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Μακάρι να γινόταν αυτό για τα 123 που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ας εκσυγχρονιστούν έστω τα 85. Είναι απαραίτητο ,όχι για να αντιμετωπίσουμε τα τουρκικά F-35, αλλά για να διατηρήσουμε μια κάποια ισορροπία έναντι του μεγάλου αριθμού των τουρκικών F-16 που θα συνεχίσουν να πετούν στο Αιγαίο…

Δείτε περισσότερα

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια ! - Φεύγει ή δεν φεύγει η 383 ΜΕΕΑ ;


Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2153/18-12-17) με θέμα: «Διώχνουν την αεροπυρόσβεση από τη Θεσσαλονίκη»
Φ.900α/1439/15803/9 Ιανουαρίου 2018


Πολεμική Αεροπορία Ινδονησίας: "Κόβονται" λόγω ψυχικής διαταραχής οι διεμφυλικοί


"Κόβονται",λόγω ψυχικής διαταραχής, από τα πολεμικά "φτερά" της Ινδονησίας οι διεμφυλικοί σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Σαντορίνη-Προφήτης Ηλίας: Τι λέει το ΥΠΕΘΑ για το ραντάρ


Το σίριαλ με το ραντάρ στην Σαντορίνη και τις αντιδράσεις ιερέων αναμένεται να κρατήσει για πολύ. Το ΥΠΕΘΑ δίνει την δική του άποψη.

Το ΥΠΕΘΑ λέει σε απάντηση του προς την Βουλή πως το ραντάρ ασφαλείας του ΠΒΚ στη Νήσο Θήρα λειτουργεί νόµιµα στη θέση Προφήτης Ηλίας, σε έκταση που απαλλοτριώθηκε προς τούτο, από ιδρύσεως του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) τη δεκαετία του 1960.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (παράρτημα Λάρισας) : Συγκέντρωσε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο


Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (παράρτημα Λάρισας) συγκέντρωσε τρόφιμα για τους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Δήμου Λαρισαίων.


Συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με την Πολεμική Αεροπορία για την αξιοποίηση νέων πληροφοριακών συστημάτων


Δύο νέα πληροφοριακά συστήματα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων («ΙΡΙΔΑ») και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού («HRM») θα έχει  μέσα στον προσεχή Φεβρουάριο στη διάθεσή του το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα εν λόγω πληροφοριακά συστήματα αναπτύχθηκαν και παραχωρούνται, χωρίς καμία επιβάρυνση, από την Πολεμική Αεροπορία, η οποία και θα παράσχει επιπλέον στο ΥΠΕΣ υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση.


Στα σύννεφα με το F-18 βορειοδυτικά του Ειρηνικού! ΒΙΝΤΕΟ


Στα σύννεφα με το F-18 βορειοδυτικά του Ειρηνικού! Μια ονειρική βόλτα στους αιθέρες. Οι μαγευτικές εικόνες όπως τις βλέπει ο πιλότος μέσα από το πιλοτήριο σε ένα βίντεο με ενδιαφέρουσα μουσική υπόκρουση.

Δείτε το βίντεο

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΑΥ


Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), από τον Διοικητή της Διοίκησης, Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, παρουσία των Διοικητών των Μονάδων της Αεροπορικής Βάσης Ελευσίνας, καθώς και του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Διοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες

Εφάπαξ ΕΜΘ: Τι ζητάει ο ΠΣΑΕΜΘ απο τον Α/ΓΕΑ


Σε επιστολή του στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Χρήστο Χρηστοδούλου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας τονίζει την ανησυχία του ως όσον αφορά την στάση του Ε.Λ.Ο.Α.Α. προς τους ε.α ΕΜΘ που προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΓΕΑ


Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, της Ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού του Επιτελείου.

Δείτε φωτογραφίες

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Σύστημα πληροφορικής για το F-35 θα αναπτύξει η Τουρκία


Το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) ανακοίνωσε ότι εκκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης ενός συστήματος πληροφορικής (λογισμικό), το οποίο θα διασυνδέει όλα τα πληροφοριακά συστήματα του F-35 Lightning II με το δίκτυο πληροφορικής (HvBS) της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΗΚ).

Δείτε περισσότερα

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Βρέθηκαν χρήματα για ριζική ανακαίνιση του 251 ΓΝΑ και τι θα γίνει στο 401


Σημαντικές παρεμβάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία, μέσα στο 2018. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν από το περιβάλλον του ΥΕΘΑ, έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια από αντισταθμιστικά ωφελήματα και δωρεές για πλήρη ανακαίνιση του 251 ΓΝΑ, που θα περιλαμβάνει και ανανέωση του εξοπλισμού του.

Δείτε περισσότερα

Σύσκεψη ξανά για τον εκσυγχρονισμό των F-16 που έχει “κολλήσει” και κινδυνεύει να πάει στις καλένδες


Δεύτερη σύσκεψη για τον εκσυγχρονισμό των F-16,μέσα σε λίγες ημέρες. Η υπόθεση έχει αρχίσει να βαλτώνει επικίνδυνα και δεν αποκλείεται έτσι όπως εξελίσσεται να μεταφερθεί στις καλένδες. Το μεγάλο αγκάθι που υπάρχει είναι το οικονομικό,με την ελληνική πλευρά να επισημαίνει ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν με δεδομένο ότι η αποπληρωμή θα γινόταν σε βάθος δεκαετίας -100 εκατομμύρια το χρόνο- και τώρα η αμερικανική πλευρά έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο που προβλέπει την καταβολή 1 δις μέχρι το 2020. Κάτι που όπως λένε πηγές από το ΥΠΕΘΑ “δεν μπορεί να γίνει”.

Δείτε περισσότερα

Ανέλκυση από τα 6,6 χλμ. στον βυθό θα επιχειρήσουν για το C-2A!


Η Supervisor of Salvage and Diving (SUPSALV) του αμερικανικού Ναυτικού ανέπτυξε τμήμα της στην Ιαπωνία για την ανεύρεση και την ανέλκυση του αεροσκάφους C-2A Greyhound που είχε καταπέσει στην περιοχή.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Εντολή Τραμπ προς όλους: Πουλήστε όπλα παντού… κι F-35 στην Τουρκία;


Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ενός νέου σχεδίου της ονομασία «Αγοράστε αμερικανικά», βάσει του οποίου οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ακόλουθοι και οι διπλωμάτες θα πρέπει να συνδράμουν στην εξασφάλιση νέων συμβολαίων για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Μεταφορά Πολυτραυματία από Πλοίο


Τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε μεταφορά πολυτραυματία, ουκρανικής υπηκοότητας, από το φορτηγό πλοίο «MSC MIA SUMMER», που έπλεε τριάντα πέντε (35) ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ρόδου.


Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Το “κοστούμι” του εκσυγχρονισμού των F-16 πολύ “στενό” για να χωρέσει τις ανάγκες της ΠΑ και τις απαιτήσεις των ΗΠΑ


Ο ενθουσιασμός για την απόφαση εκσυγχρονισμού των F-16 έχει μετατραπεί σε πραγματικό πονοκέφαλο που δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν με κανενός είδος παυσίπονο!

Η ΠΑ θέλει πάση θυσία τον εκσυγχρονισμό για επιχειρησιακούς λόγους και δεν χρειάζεται να εξηγηθεί τίποτα περισσότερο γι΄ αυτό. Από το 2007 το ζητά και οι κυβερνήσεις “σφύριζαν αδιάφορα”.

Δείτε περισσότερα

Κατευθυνόμενη ώση πλέον για τους κινητήρες των J-10;


Μια εικόνα που κυκλοφορεί σε κινεζικά διαδικτυακά φόρα δείχνει μαχητικό Chengdu J-10 να φέρει κινητήρα με επιφάνειες ελέγχου κατεύθυνσης ώσης. Η φωτογραφία δείχνει το αεροσκάφος στο έδαφος, αλλά τα σχετικά σχόλια αναφέρουν ότι δοκιμάστηκε επιτυχώς στις 25 Δεκεμβρίου.

Δείτε περισσότερα

CMV-22B Osprey για αντικατάσταση των C-2A Greyhound σε ρόλο COD


Το Αμερικανικό Ναυτικό πρόκειται να ξεκινήσει την αντικατάσταση του μεταφορικού αεροσκάφους C-2A Greyhound σε ρόλο COD (Carrier On-Board Delivery) με το CMV-22B Osprey από το τρέχον έτος, σύμφωνα με μελέτη του, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, αναφέρει το έγκυρο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Δείτε περισσότερα

Αρχισμηνίας έπιασε τον σταυρό στον Αλμυρό


Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Αλμυρό με κάθε επισημότητα. Μετά το πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεσθηκε η Θεία Λειτουργία, Λαός και Κλήρος με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλμυρού μετέβησαν στην  γέφυρα «Ξηριά» όπου τελέσθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Δείτε περισσότερα

Μεταφορά Πολυτραυματία από Ελικόπτερο Super Puma


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) παρέλαβε και μετέφερε 35χρονη πολυτραυματία, μετά από πτώση σε χαράδρα στην περιοχή Στεφάνι του Ολύμπου.