Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Έτοιμοι οι πρώτοι Βρετανοί πιλότοι F-35 Lightning II


Οι πρώτοι Βρετανοί πιλότοι αποφοίτησαν από το σχολείο εκπαίδευσης του μαχητικού αεροσκάφους F-35B Lightning II Joint Strike Fighter της Lockheed Martin. Ο ένας χειριστής της RAF και ένας του Βασιλικού Ναυτικού είναι οι πρώτοι Βρετανοί πιλότοι των αντιστοίχων υπηρεσιών που εκπαιδεύτηκαν, εξαρχής, στο μαχητικό F-35B.

Δείτε περισσότερα

Αναβάθμιση F-16: Νέα LOA τον Φεβρουάριο από τους Αμερικανούς


Στις ελληνικές "ράγες" επιδιώκουν οι διαπραγματευτές του Πενταγώνου ότι θα φέρνει το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, η νέα LOA(Letter of Acceptance) που σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert αναμένεται να αποστείλει έως τις αρχές Φεβρουαρίου η αμερικάνικη πλευρά.

Δείτε περισσότερα

Επανεξελέγη ο Yποσμηναγός Θωμάς Ντιντιός στην ΕΣΠΕΛ


Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ν.4494/17, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στη Λάρισα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.) διενέργησε αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και για Αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρα-τιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), παρουσία διορισμένου δικαστικού αντιπροσώπου.


Κλεισούρα: Έλληνες Αεροπόροι καταρρίπτουν Ιταλούς


Σαν σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου 1941 Έλληνες Αεροπόροι στην Κλεισούρα σαρώνουν τα ιταλικά αεροσκάφη γράφοντας ακόμα μια χρυσή σελίδα ιστορίας.


Ο Α/ΓΕΑ στη Λάρισα για πτήση με F-16 στο Αιγαίο την ώρα που κάποιοι “παίζουν” με τη πειθαρχία στις ΕΔ


Ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου βρίσκεται από χθες αργά το βράδυ στη Λάρισα, για να πετάξει σήμερα το πρωί στο Αιγαίο με F-16. Η συγκυρία της παρουσίας του σε μια αεροπορική βάση σήμερα είναι ιδανική, καθώς από χθες κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την δυσαρέσκεια Ιπταμένων για για την φορολόγηση του πτητικού επιδόματος που έχει επιφέρει μειώσεις. Και προσπαθούν να την εκμεταλλευθούν διαδίδοντας από χθες φήμες περί “λευκής απεργίας” κι άλλων σχετικών ανοησιών.

Δείτε περισσότερα

Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160Μ2 για τις ένοπλες δυνάμεις


Σύμβαση για την κατασκευή 10 στρατηγικών βομβαρδιστικών τύπου Tu-160Μ2 υπέγραψε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Η παραγγελία αφορά την κατασκευή της αναβαθμισμένης έκδοσης του γνωστού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160 το οποίο αναπτύχτηκε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη Σπουδαστών της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ στο ΓΕΑ


Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), επίσκεψη των σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), με σκοπό την ενημέρωσή τους αναφορικά με τις δραστηριότητες του Επιτελείου.


Καμμένος: Πτήση με CL-215 και προσλήψεις


Ο Πάνος Καμμένος πέταξε με ένα από τα πιο παλιά Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου CL-215 και υποσχέθηκε προσλήψεις για να καλυφθούν κενά.

Δείτε περισσότερα

Άλλη μια φορά “είδηση” η έναρξη των πτήσεων του Su-57 των Ρώσων!


Δεν παίζοντας, στην κυριολεξία! Από ανία και μόνο δεν καταφεύγουμε στο αρχείο των δικών μας και μόνο αναρτήσεων για να δούμε πόσες φορές έχουμε ήδη δημοσιεύσει αυτό που για μια ακόμη φορά ρωσικά μέσα πλασάρουν ως είδηση, επειδή κάποιος αξιωματούχος το είπε για άλλη μια φορά, αυτό της έναρξης πτήσεων του φιλόδοξου μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57!

Δείτε περισσότερα

Η σουηδική SAAB απειλεί τη Βραζιλία με ακύρωση της προμήθειας Gripen!


Η σουηδική Saab θα μπορούσε να ακυρώσει το συμβόλαιο προμήθειας μαχητικών Gripen στη Βραζιλία αν υποψιαστεί ότι η συμφωνία εξαγοράς της Embraer από τη Boeing θέτει σε κίνδυνο τα μυστικά του αεροσκάφους της.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκαν το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και συμμετείχαν σε εκπαιδευτική πτήση με αεροσκάφος CL-215, στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητας της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, η οποία ειδικεύεται σε αποστολές αεροπυρόσβεσης.

Δείτε περισσότερα

Oι " Blue Angels" σε ένα εκπληκτικό σόου από το παρελθόν που μαγεύει ακόμα - ΒΙΝΤΕΟ


Το ταξίδι στο χρόνο με τους Βlue Angels! Στο παρακάτω βίντεο που ξετρυπώσαμε από το παρελθόν μπορείτε να θαυμάστε τους “Μπλέ Άγγελους” με μουσική υπόκρουση το τραγούδι “Dreams” των Van Halen.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Αναβάθμιση F-16: "Πάγωσε" τις διαπραγματεύσεις το "λουκέτο" στις ΗΠΑ


Το "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην σύγχρονη έκδοση Viper, είναι μια από τις παρενέργειες του "λουκέτου" στην κυβέρνηση των ΗΠΑ

Δείτε περισσότερα

Η περιπέτεια του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους των Ικάρων


Τι συμβαίνει με το νέο Αεροσκάφος Σταδίου Επιλογής της Πολεμικής Αεροπορίας;

Η προσπάθεια για να γίνει η προμήθεια νέου αεροσκάφους για την αρχική εκπαίδευση των Ικάρων στο Τατόϊ έχει ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια .

Δείτε περισσότερα

Ισπανία: Παραλαβή πρώτων EF-2000 Typhoon με σοβαρή δυνατότητα αέρος-εδάφους


Η Airbus Defense and Space παρέδωσε στην ισπανική Πολεμική Αεροπορία τα δύο πρώτα Eurofighter Typhoon που κατασκευάστηκαν στην πιο πρόσφατη διαμόρφωση με βελτιωμένες ικανότητες αέρος-εδάφους, όπως αναφέρει το έγκυρο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Δείτε περισσότερα

Υπερσύγχρονο ελληνικό F-16 με… ξεχασμένο σύστημα αυτοπροστασίας


Εάν η Ελλάδα συμπεριφερόταν ορθολογικά από οικονομικής απόψεως και κατάφερνε να εξοικονομηθούν από δεκάδες ως εκατοντάδες εκατομμύρια κόστους στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16 σε «Viper», επιτυγχάνοντας να εμπλακεί ενεργά η ελληνική αμυντική βιομηχανία στο έργο της συντήρησης του στόλου σε βάθος χρόνου, θα έπρεπε να εξεταστεί το να ενσωματωθεί στο μαχητικό ένα σύγχρονο σύστημα αυτοπροστασίας που θα επέλυε τα προβλήματα δεκαετιών.

Δείτε περισσότερα

Το “φετίχ” των 1,1 δισ. ευρώ, θέτει σε κίνδυνο την αναβάθμιση των F-16


Πλησιάζει να βγει ο Ιανουάριος του 2018 και ακόμα «φως στο τούνελ» αναφορικά με το επίμαχο χρονίζων ζήτημα της αναβάθμισης του αεροπορικού στόλου των μαχητικών F-16, δεν έχει φανεί. Κι όμως, όσο και να μοιάζει περίεργο, η Ελλάδα θα μπορούσε με τα χρήματα που διαθέτει να αναβαθμίσει ίσως και περισσότερα από 100 μαχητικά σε διαμόρφωση «Viper».

Δείτε περισσότερα

Θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε 100 και πλέον F-16 σε διαμόρφωση Viper


Η ελληνική εμμονή που δεν επιτρέπει την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων (σ.σ. ίσως 200, ίσως και περισσότερα, είναι όμως τόσα πολλά που είναι αδικαιολόγητο που δεν το εξετάζουμε) αφορά τις περίφημες «διακρατικές συμβάσεις», διότι σύμφωνα με τις προεκλογικές διακηρύξεις της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «διασφαλίζουν τη διαφάνεια», δαιμονοποιώντας παράλληλα και «τσουβαλιάζοντας» τους «αντιπροσώπους».

Δείτε περισσότερα

Mig - 29 "χορεύει" στον ουρανό! Απίστευτοι ελιγμοί που κόβουν την ανάσα


 Ένας ξεχωριστός “ρώσος μαχητής” που χορεύει στον αέρα! 'Ένας κυρίαρχος των αιθέρων που με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς τους μας κόβει την ανάσα. Δείτε το μοναδικό μαχητικό Mig 29 να "χορεύει" στον ουρανό.

Δείτε το βίντεο

Απονομή Πτυχίων 6ης ΕΣ Σμηνιτών του ΣΠΥΠΑ έτους 2017


Από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 έως και την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην Αεροπορική Βάση Σέδες Θεσσαλονίκης, η εκπαίδευση της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) 2017 των Σμηνιτών Πυροσβεστών του Σχολείου Πυρασφάλειας Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΥΠΑ).


Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Η ΕΑΑΑ Λάρισας έκοψε την πίτα της


Το Σάββατο, 20-1-2018 πραγματοποιήθηκε στην 110 ΠΜ η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας.


2007: Η Π.Α. υποδέχεται τα Mirage 2000-5


Στην σύγχρονη ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει σίγουρα ξεχωριστή θέση η ένταξη των Mirage 2000-5 στο οπλοστάσιο της.


Δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης & ελέγχου από το Ισραήλ στην Ιταλία


Το Ισραήλ παρέδωσε στην Ιταλία το δεύτερο αεροσκάφος αναγνώρισης – επιτήρησης βάσει σχετικού συμβολαίου που είχε υπογραφεί το 2012.


Συνεκπαίδευση της ΚΟΜΑΚ με την ΕΔΟΚ


Από τη Δευτέρα 15 έως και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), συνεκπαίδευση της Κινητής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ).


Βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52 Stratofortress της USAF σε ευρωπαϊκό έδαφος


Τέσσερα συνολικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), έχουν φθάσει στην αεροπορική βάση Morón της Ισπανίας. Σκοπός της ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με συμμαχικές χώρες στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ).

Δείτε περισσότερα

Έξι μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 για τη Μιανμάρ


Συμβόλαιο για τη πώληση ακόμα έξι μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30 κατάφερε να αποσπάσει η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία, αυτή τη φορά από την Αεροπορία της Μιανμάρ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, που επικαλείται πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Δείτε περισσότερα

Ένα βίντεο αφιερωμένο στο μοναδικό επάγγελμα του πιλότου


Εντοπίσαμε ένα ενδιαφέρον και αρκετά καλοφτιαγμένο βίντεο το οποίο εξυμνεί τη δουλειά του πιλότου. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε απίστευτα πλάνα από ψηλά αλλά και από ...χαμηλά, τα οποία καταφέρνουν να  δείξουν το πόσο δύσκολο αλλά και πόσο μοναδικό είναι να κάνει κάποιος αυτό το επάγγελμα μέσα σε 5 μόλις λεπτά.

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Αεροπλανοφόρο, F-18 ή Rafale ια τους Ινδούς όταν βρουν χρήματα!


Τo ινδικό Ναυτικό αναζητά, παράλληλα με τα 57 νέα ναυτικά μαχητικά, και ένα τρίτο αεροπλανοφόρο λόγω της κινεζικής απειλής. Η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να καταβάλει 25 δισ. δολάρια.


Πολιτικός χρόνος… έχουν επιλογή να μην παραδώσουν F-35 στην Τουρκία οι Αμερικανοί;


Η Π&Δ από τις αρχές του 2017, σε ένα πολυσυζητημένο άρθρο εδώ, ήταν η πρώτη που πήρε το ρίσκο και προέβλεψε την ασυμβατότητα μεταξύ της τουρκικής προμήθειας F-35 και S-400. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας έχουν χειροτερέψει πολύ πέραν του κανονικού.

Δείτε περισσότερα

Mέσα από το πιλοτήριο του Dassault Rafale - Ενυπωσιακά πλάνα από Go Pro κάμερα


Eντυπωσιακό βίντεο με το μέσα από το πιλοτήριο του γαλλικού μαχητικού Dassault Rafale. Η κάμερα Go Pro κατέγραψε λίγη από την ονειρική θέα που βλέπουν οι πιλότοι από ψηλά.


Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Πρόβλημα με τον στόλο των stealth B-21 της USAF εάν το Κογκρέσο δεν…


Η ανάπτυξη και παράδοση του νέου αμερικανικού βομβαρδιστικού stealth B-21 μπορεί να «κολλήσει» αν το Κογκρέσο παγώσει το όριο δαπανών του Πενταγώνου στα όρια των προηγουμένων οικονομικών ετών.

http://www.defence-point.gr

Νότια Κορέα και Ισπανία πάνε για μπίζνες με το KT-1


Η Νότια Κορέα προτείνει το εκπαιδευτικό αεροσκάφος ΚΤ-1 στην Ισπανία με την ανάλογη υποστήριξη. Η πρόταση έγινε από το νοτιοκορεατική υπουργείο Άμυνας προς το ισπανικό αντίστοιχο υπουργείο.


Τι κρύβεται πίσω από τα τελευταία τουρκικά… τερτίπια για το F-35;


Μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία στο θέμα του νέου μαχητικού, με την αρμόδια αρχή, το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM) να διοργανώνει συνάντηση με τη βρετανική αμυντική βιομηχανία, κυρίως με τις BAE Systems και την Rolls Royce, για να σχεδιάσουν το μέλλον της προσπάθειας…

Δείτε περισσότερα