Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Πολεμική Αεροπορία: Πτήση σωτηρίας για έγκυο που γέννησε πρόωρα


Νέα πτήση σωτηρίας από την 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτή τη φορά η αιτία ήταν το ανυπόμονο νέο μέλος της οικογένειας μιας 31χρονης γυναίκας από την Κω. Το αεροσκάφος C-27J τους μετέφερε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθηκαν σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ισραηλινά UAV για την Πολεμική Αεροπορία


"Πράσινο φως" για την προμήθεια με leasing UAVs από το Ισραήλ άναψε η Βουλή. Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, η Επιτροπή Εξοπλισμών ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία, την συμφωνία του υπουργείου Άμυνας με το Ισραήλ για την τριετή χρονομίσθωση  επτά μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Ηνίοχος 2018 - Προετοιμασίες για την μεγαλύτερη άσκηση της ΠΑΗ μεγαλύτερη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται στις προετοιμασίες για να υποδεχθεί  πλειάδα αεροσκαφών από συμμαχικές χώρες  όπου θα συμμετάσχουν σε ιδιαίτερες αποστολές στα πλαίσια της άσκησης "Ηνίοχος 2018".

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 2ης/2017 ΕΣ του Σχολείου Ελεγκτών Α/Φ ΣΜΕΑ


Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης Αεράμυνας, στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 2ης/17 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Ελεγκτών Α/Φ ΣΜΕΑ.


Απονομή Πτυχίων της 6ης/2017 Εκπαιδευτικής Σειράς ΒΕΛΠ


Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 6ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Βοηθών Ελεγκτών Πτήσεων (ΒΕΛΠ), για το έτος 2017.


Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

ΙΜΙΑ 1996: Τα 16 Mirage 2000 που πετούσαν μέσα στην καταιγίδα αναζητώντας μάταια αντίπαλο!


Μετά από 22 χρόνια, δύσκολα κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι την δύσκολη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου οι ελληνικές ΕΔ δεν είχαν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων. Όχι μόνο στη θάλασσα.


Επίσκεψη Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και 25ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων στο Προστασίας Παιδιού Καβάλας


Στις 26 Ιανουαρίου 2018, οι Διοικητές του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και της 25ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων, μαζί με στελέχη τους, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, και παρέδωσαν δωροεπιταγή για την προμήθεια ρουχισμού προς τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό. Τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Σωτήρης Σωτηριάδης κι αφού τους ευχαρίστησε θερμά, τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του δημόσιου φορέα μαζί με την αναπλ. πρόεδρο κα. Μαίρη Κωσταράκη.

Δείτε περισσότερα

Η ανατροπή της ισορροπίας των αεροπορικών δυνάμεων και η παράμετρος των F-16 Viper


Τα F-16 αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ΠΑ και τον σημαντικότερο παράγοντα αποτροπής από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, τόσο σήμερα όσο και για τα επόμενα 25-30 χρόνια. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των F-16 της ΠΑ αποτελεί τη σημαντικότερη, ανελαστική και άμεση επιχειρησιακή προτεραιότητα των ΕΔ, ενώ η λήψη απόφασης για το πρόγραμμα εκκρεμεί από το 2009.

Δείτε περισσότερα

Πρώτη μοίρα F-16V στην Πολεμική Αεροπορία το 2020 βλέπει τώρα ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Βίτσας!


Σημαντικές ειδήσεις για τα φλέγων θέμα της αναβάθμισης μέρους του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμοικής Αεροπορίας, εμπεριείχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στον ιστοχώρο «OnAlert».

Δείτε περισσότερα

Η Σχολή Ικάρων στο Πολεμικό Μουσείο


Την 25η Ιανουαρίου 2018 επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο οι μαθητές της Τρίτης Τάξης, Τμήμα Ιπταμένων, της Σχολής Ικάρων. Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Ταξίαρχος Παν. Γεωργόπουλος ενώ την ξενάγηση των μαθητών στις συλλογές του Μουσείου πραγματοποίησε ο Συνταγματάρχης Γεω. Λαζάρου.   

Δείτε περισσότερα

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Αποφοίτους της 1ης/2018 Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΠΑΤ – ΣΣΦΑΠΕ


Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Πρόληψης Ατυχημάτων – Σχολείου Στελέχωσης Φορέων Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΣΠΑΤ – ΣΣΦΑΠΕ), για το έτος 2018.


Τελετή Ανάληψης Καθηκόντων του Προέδρου και των Μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΑ


Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή ανάληψης καθηκόντων του Προέδρου και των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Μιχαήλ Παπαδόπουλο στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Ηλία Βενέτη, παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών – Χαράλαμπου Ψιμούλη.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της 335 Μοίρας στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2018


Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, η 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, πρόκειται να συμμετάσχει στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας,.


Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Μεταφορά Μοσχευμάτων με Αεροσκάφος της ΠΑ


Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2018, αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, μοσχεύματα από την Κέρκυρα στην 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας και στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.