Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΕΑΒ : Τελετή αποφοίτησης σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Η.Α.Ε


Με την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου  στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ένδεκα (11) σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Η.Α.Ε, στο αντικείμενο  της   Ηλεκτρολογίας & των  Ηλεκτρονικών  Συστημάτων Αεροσκαφών.


Κλείνει το ΚΕΝ Καλαμάτας – Πως θα το πάρει η Π.Α.


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του στρατοπέδου στην Καλαμάτα. Το ΚΕΝ καταργείται. Η 120ΠΕΑ της Π.Α. θα πάρει μέρος του. Ολες οι λεπτομέρειες.

H συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Δ. Βίτσα για την οποία είχε γράψει το ArmyNow.Net έγινε.

Δείτε περισσότερα

Επίσημο ενδιαφέρον της Ινδίας για την προμήθεια F-35A Lightning II


Αίτημα στην εταιρεία Lockheed Martin για την παροχή διαβαθμισμένης ενημέρωσης σχετικά με το μαχητικό 5ης γενιάς stealth F-35A Lightning II ζήτησε η ινδική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας Business Standard.

Δείτε περισσότερα

Τουρκία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους


Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου  SF260-D έπεσε στη δυτική Τουρκία, στην περιοχή της Σμύρνης. Νεκροί ειναι και οι δύο πιλότοι.

Το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά την απογείωση κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε περισσότερα

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 11ηΜΣΕΠ


Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από κινητό συνεργείο του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εθελοντική αιμοδοσία στην 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου & Προειδοποίησης (11ηΜΣΕΠ) με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του ΑΚΑΜ της Ο.Δ Γερμανίας στην 117ΠΜ


Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας (Ο.Δ) της Γερμανίας στην Ελλάδα, Συνταγματάρχης Frank Kammerer, επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Ταξίαρχος (Ι) Νικόλαος Κωσταβάρας.


Απονομή Πτυχίων 130ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ


Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 130ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ’ Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι και της 130ηςΣΕΑΑ εξ’ αποστάσεως, στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων (350ΠΚΒ).


Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Κράτους του Ισραήλ στην 112ΠΜ


Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κράτους του Ισραήλ και ο Διοικητής της Ομάδας Πυροσβεστικού Σώματος της Αστυνομίας, συνοδευόμενοι από την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα επισκέφτηκαν την 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάσης Ελευσίνας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.


Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Καμμένος και Μάτις μίλησαν στο Μόναχο για την αναβάθμιση των F-16 της ΠΑ


Το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια Lockheed Martin, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις, στο Μόναχο όπου βρίσκονται και οι δυο τους, με αφορμή το διεθνούς φήμης συνέδριο για τα θέματα ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα

Συντήρηση Στατικών Μοντέλων Αεροσκαφών Μουσείου 111ΠΜ


Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, μέλη του συλλόγου μοντελιστών «HELMO» επισκέφθηκαν την 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ) με σκοπό τη συντήρηση των στατικών μοντέλων των αεροσκαφών που έχουν επιχειρήσει από τη Μονάδα και κατασκευάστηκαν προς τιμή των Αεροπόρων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Δείτε φωτογραφίες

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΣΑΣΥΔΑ 2018 - Βράβευση Πρωτευσάντων Δ.Υ. 52ης-54ης σειρών ΣΥΔ και 1ης σειράς ΣΜΥΑ


Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΕΑΑΑ και σε εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΑΣΥΔΑ και η βράβευση των αριστευσάντων-πρωτευσάντων Δ.Υ. 53ης-54ης σειρών ΣΥΔ και 1ης σειράς ΣΜΥΑ.


Αυτοί είναι οι πιλότοι μας – Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από τις ΗΠΑ


Οι Αμερικάνοι αποδέσμευσαν πλάνα από το τηλεοπτικό ύλικο που κατέγραψαν κατά την συνεκπαίδευση εναέριου τάνκερ της USAF με ελληνικά F-16.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα του εναέριου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας μας που πραγματοποίηθηκε κατά την παραμονή του KC-135 στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο

Μήπως η τουρκική επιθετικότητα οδηγεί σε αναβολή του εκσυγχρονισμού των F-16;


Παρακολουθώ, τα προσφάτως τεκταινόμενα στην περιοχή μας, δεν το κρύβω, με κάποια ανησυχία. Θα ρισκάρω  κάποιες σκέψεις, και ευπρόσδεκτη κάθε  κριτική.
Έχουμε το θλιβερό προνόμιο να γειτνιάζουμε με κακόπιστο και ισχυρό γείτονα.
Δεν ξέρω τι συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες στα διεθνή  FORUM.
Δεν ξέρω αν ο γείτονες έχουν κάποιο «πράσινο φώς» από τους μεγάλους για δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή.

Δείτε περισσότερα

Ρωγμές στα F/A-18 Hornet φέρνουν πιο κοντά προμήθεια ελβετικών μαχητικών;


Τα ελβετικά F/A-18 Hornet επιθεωρούνται εξονυχιστικά μετά την ανακάλυψη ρωγμών. Τρία ακόμα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος μετά την ανακάλυψη ρωγμών.

Σε ένα μαχητικό ανακαλύφθηκε ρωγμή σε άρθρωση flap κατά τη διάρκεια ενδιάμεσης επιθεώρησης. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η καθήλωση όλων των μαχητικών F/A-18C/D και η επιθεώρηση στις αρθρώσεις.

Δείτε περισσότερα

Κενό ασφαλείας στα μαχητικά F-22 και F-35 από τελευταίες αποφάσεις στις ΗΠΑ;


Σύμφωνα με το αμερικανικό GAO (Government Accountability Office), τα βήματα εκσυγχρονισμού του παγκόσμιου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα επιτρέπει σε όλους να παρακολουθούν τα αμερικανικά μαχητικά stealth F-22 και F-35, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σε επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου και σε κυβερνοεπιθέσεις.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ στην 1η Στρατιά, στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ και στο 1ο ΑΚΕ


Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, οι σπουδαστές της 32ης Σειράς της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕ/ΠΑ) επισκέφθηκαν την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορία (ΑΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1o ΑΚΕ), στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου


Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου.


Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

X. Χριστοδούλου: Πρωταγωνιστής της Ανατολικής Μεσογείου ο Α/ΓΕΑ


«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», είναι το μήνυμα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τουρκία. Ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου κρατάει όλα τα ατού στα χέρια του.

Δείτε περισσότερα

Εθιμοτυπικές Επισκέψεις του Διοικητή της 110ΠΜ


Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), Σμήναρχος (Ι) Απόστολος Χόρτης, επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγο Ιωάννη Τόλια και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχο Βασίλειο Καραπιπέρη, στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων τους.

Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό με C-27


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε και μετέφερε, 30χρονη ασθενή, από την 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας, στο Παλέρμο της Ιταλίας, για επείγουσα χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.


Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Ινδία: “Σαφάρι” της Boeing για εταίρους προώθησης του F/A-18E/F Block III


Η Boeing αναζητά στις ινδικές αμυντικές βιομηχανίες εταίρο ο οποίος θα υποστηρίξει την προώθηση του μαχητικού της F/A-18E/F Block III στο ινδικό Ναυτικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.


Το φονικό “δάγκωμα” των πετυχημένων A-10 Warthog σε τέσσερα ΒΙΝΤΕΟ


Τα αεροσκάφη A-10 Thunderbolt II, γνωστά ως Warthog, είναι δημοφιλή. Είναι όμως και ιδιαίτερα αγαπητά στον στρατό ξηράς λόγω της υποστήριξης που του παρέχουν εκ του σύνεγγυς.


Ρωσία: Αρχίζει αναβάθμιση 100 Su-30SM, συνεχίζεται η παραγωγή Yak-130


Την εξέλιξη της υλοποίησης των συμβολαίων που έχουν αποσπάσει από το ρωσικό κράτος ελέγχει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, ο οποίο περιηγείται συχνά πυκνά τις γραμμές παραγωγής διαφόρων οπλικών συστημάτων ανά τη χώρα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της αεροναυπηγικής μονάδας στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.

Δείτε περισσότερα

Δραματικό ΒΙΝΤΕΟ που καταγράφει τη συντριβή του μοιραίου An-148…


Κι ενώ οι έρευνες για τη διαπίστωση των περιστατικών που οδήγησαν στη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους An-148, της Saratov Airlines, παρασέρνοντας στον θάνατο 71 συνανθρώπους μας βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, ένα συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα

Atairon VIP: Κι άλλο ελληνικό αεροσκάφος… με ιταλική άδεια νηολόγησης


Ύστερα από την κατασκευή δύο μονοθέσιων στην κατηγορία των υπερελαφρών αεροσκαφών και την επιτυχία του δεύτερου, του Άρχοντα (Archon) που εντυπωσίασε, βραβεύτηκε και νηολογήθηκε στην Ιταλία, ένα τρίτο αεροσκάφος αυτή τη φορά διθέσιο κατασκευάστηκε και αυτό στη Φλώρινα από ελληνικά χέρια.

Δείτε περισσότερα

Κατάρριψη τουρκικού UAS Bayraktar TB2 στο βόρειο Afrin (Vid.)


Κατασκοπευτικό τουρκικό UAS τύπου Bayraktar TB2 κατέρριψαν οι Κούρδοι σήμερα το πρωί βόρεια της πόλης As Si’in στο βόρειο μέτωπο των επιχειρήσεων του Afrin.


Απίστευτα χαμηλή πτήση F-15 - BINTEO


Μαχητικό αεροσκάφος F-15 πραγματοποιεί απίστευτα επικίνδυνους ελιγμούς με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Ουαλίας.


Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Καταληκτική ημερομηνία για τον εκσυγχρονισμό F-16


Στενεύουν τα περιθώρια για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16 της Π.Α αφού στις 26 Φεβρουαρίου έρχεται στη χώρα μας κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων της κατασκευάστριας εταιρείας προκειμένου να λάβουν χώρα οι τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Lockheed Martin, Αμερικανικής κυβέρνησης και Ελληνικής πλευράς.

Δείτε περισσότερα

120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος: 13 χρόνια σχέδια.


Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα θα γίνει διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.  Θα γίνει όμως;

Πόσα χρόνια χρειάζονται άραγε για να αναβαθμιστεί η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος σε διεθνές κέντρο;

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα: Έλληνες Ιπτάμενοι υπερασπίζονται τα Ιωάννινα


Σαν σήμερα το 1941 κατά τη διάρκεια των επιδρομών της Ιταλικής Αεροπορίας εναντίον της πόλης των Ιωαννίνων και του αεροδρομίου Κατσικά, δύο αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21ης Μοίρας Διώξεως απογειώνονται, για να αναχαιτίσουν ομάδα εχθρικών βομβαρδιστικών.

Δείτε περισσότερα

Αιγαίο – Κύπρος: Η Πολεμική Αεροπορία «χτίζει» άμυνα


Τα τουρκικά κόλπα με την παρενόχληση του γεωτρύπανου στην Κύπρο και οι προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για το Αιγαίο έχουν βάλει σε συναγερμό την Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

F/A-18E/F Super Hornet για το αμερικανικό Ναυτικό… για ενδιάμεση λύση


Βάσει της νέας πρόταση αμυντικού προϋπολογισμού του προέδρου Τραμπ το αμερικανικό ναυτικό θα μπορούσε να προσθέσει 24 μαχητικά Super Hornets κρατώντας τη γραμμή παραγωγής της Boeing στο Σεντ Λούις ζωντανή.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου


Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Αντιπτέραρχου (Ι) Yoness El masry.