Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Εκσυγχρονισμός F-16: Αυτή είναι η τελική πρόταση των ΗΠΑ που θα συζητηθεί τη Δευτέρα


Τη Δευτέρα και τη Τρίτη “παίζονται” τα πάντα για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16. Υπάρχει αισιοδοξία και από την ελληνική και από την αμερικανική πλευρά, πως θα βρεθεί η φόρμουλα συμφωνίας, ώστε το πρόγραμμα να υπογραφεί και να προχωρήσει. Που στηρίζεται αυτή αισιοδοξία;

Δείτε περισσότερα

“Ήμουνα νιος και γέρασα” με F-16! Βίντεο ρετρό από το 1986!


“Ήμουνα νιος και γέρασα” με τα F-16 στην ελληνική ΠΑ! Με αφορμή τον εκσυγχρονισμό 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της ΠΑ που φαίνεται να εισέρχεται στη τελική φάση προς συμφωνία, θυμηθήκαμε την ιστορία αυτών των αεροσκαφών στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα

Επιπλέον μαχητικά α/φη J-10 και J-11 στέλνει η Κίνα στα σύνορα με την Ινδία…


Η κινεζική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που εικονίζουν μαχητικά Chengdu J-10 Vigorous Dragon και Shenyang J-11 (κινεζικό αντίγραφο του Su-27) να συμμετέχουν σε ασκήσεις στη δυτική Κίνα, κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Δείτε περισσότεα

Στην κούρσα για το νέο μαχητικό των Καναδών το F/A-18 Super Hornet


Ο Καναδάς θα επιτρέψει τελικά στην αμερικανή Boeing να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το νέο μαχητικό της Αεροπορίας του, μετά από εμπορική διαφορά μεταξύ καναδικής κυβέρνησης και αμερικανικής εταιρείας.

Δείτε περισσότερα

Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό


Τις πρωινές  ώρες του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2018, αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε και μετέφερε, 54χρονη ασθενή, από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, στη Μπολόνια της Ιταλίας, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση (μεταμόσχευση ήπατος), κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.     


Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου για τα F/A-18 Super Hornet


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η Boeing απέσπασε συμβόλαιο από την Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων του Αμερικανικού Ναυτικού (NAVAIR : US Navy Naval Air Systems Command) για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, δοκιμή και ολοκλήρωση σύμμορφων δεξαμενών καυσίμου (CFT : Conformal Fuel Tanks) στα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet.

Δείτε περισσότερα

“Εμίρηδες” σε ελληνικά F-16! Ποιοι και γιατί έρχονται να πετάξουν με τα F-16 Block 30 της ΠΑ


Το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να αγοράσουν τα ελληνικά F-16 Block 30 είναι υπαρκτό και απ΄ ότι φαίνεται μεγάλο. Πολύ σύντομα πιλότοι των ΗΑΕ θα έρθουν στον Βόλο για να πετάξουν με τα ελληνικά F-16 Block 30 προκειμένου να “τσεκάρουν” την κατάστασή τους. Η οποία είναι άριστη.

Δείτε περισσότερα

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα σχέδια για το μαχητικό Γερμανών και Γάλλων


Οι πρώτες λεπτομέρειες των σχεδίων για το νέο γαλλο-γερμανικό μαχητικό θα παρουσιαστούν στο δεύτερο μισό του 2018, ανέφερε ο επικεφαλής της Airbus Ντιρκ Χόκε. Γαλλία και Γερμανία θα συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για την πορεία του προγράμματος ενδεχομένως προσκαλώντας στο εγχείρημα και τη Βρετανία, αλλά και άλλες χώρες.

Δείτε περισσότερα

Προς “σημαντική επέκταση” του στόλου μαχητικών F-16 οδεύει η Ρουμανία


Η Ρουμανία θέλει να συμπληρώσει τον στόλο της των μαχητικών F-16 προμηθευόμενη τέσσερα ακόμα αεροσκάφη, αρχικά, ενώ σχεδιάζει την απόκτηση άλλων 36. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μιχάι Φιφόρ.

Δείτε περισσότερα

Τελετή Απονομής Πτυχίων 1ηςΕΣ του Σχολείου RPO


Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης Αεράμυνας, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης στους σπουδαστές της 1ης/18 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Recognized Air Picture Production Officer (RPO).


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 115ΠΜ


Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης.


Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Απονομή Πτυχίων 1ηςΕΣ Επιτελών Πυρασφάλειας και Προϊσταμένων Πυροσβεστικών Σταθμών ΠΑ έτους 2018


Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Σχολείο Πυρασφάλειας Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΥΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες Θεσσαλονίκης, η εκπαίδευση της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) 2018 Επιτελών Πυρασφάλειας και Προϊσταμένων Πυροσβεστικών Σταθμών Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).


Επέτειος Συμπλήρωσης 75 Χρόνων από την Ίδρυση της 336Μ


Η 336 Μοίρα (336Μ) συμπληρώνει 75 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου.


Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2018 Β’ ΕΣΣΟ


Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) με την 2018 Β΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην ΠΑ και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:


27ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο στο 251ΓΝΑ


Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), το 27ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο. Στόχος είναι η ανάδειξη του επιχειρησιακού έργου του Υγειονομικού αλλά και η συνδρομή σε όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην πράξη και στην εκπαίδευση της Ιατρικής.