Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Γενέθλια για την 112 Πτέρυγα Μάχης


112 Πτέρυγα Μάχης: Σαν σήμερα την 1η Μαρτίου του 1953 συγκροτείται η 112 Πτέρυγα Μάχης με την τεράστια προσφορά.

Η Αεροπορική Βάση Ελευσίνας συγκροτήθηκε το 1946. Την 1η Μαρτίου του 1953 μετονομάστηκε σε 112 Πτέρυγα Μάχης.

Δείτε περισσότερα

Ακατανόητες διαρροές ΥΠΕΘΑ για την αναβάθμιση των F-16 της Αεροπορίας, μήπως “σκοτώνουν” το πρόγραμμα;


Περίεργα παιχνίδια διαρροών παίζονται τις τελευταίες ώρες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα οποία θα έχουν ευθεία επίπτωση στη μαχητική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας τα χρόνια που έρχονται, τη στιγμή που πρόκειται για μια αναβάθμιση σημαντικού μέρους του αεροπορικού στόλου η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει την έννοια του «κατεπείγοντος».

Δείτε περισσότερα

Μετά τα Rafale, τα F-15E και τα Eurofighter το Κατάρ θέλει να αγοράσει Su-35 Flanker-E


Μετά την αγορά των 36 Γαλλικών Rafale, των 24 Αμερικανικών F-15E Strike Eagle και των 36 Ευρωπαϊκών Eurofighter το Κατάρ όπως φαίνεται επιδιώκει να αγοράσει αδιευκρίνιστο αριθμό ρωσικών μαχητικών Sukhoi Su-35  Flanker-E.

Δείτε περισσότερα

Πτήσεις Εξοικειώσεις της 50ης Σειράς του ΣΑΙ στην 120ΠΕΑ


Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), η εξοικείωση με, τις διαδικασίες εκπαίδευσης πτήσεων, τον εξομοιωτή πτήσης και τις πτήσεις εθισμού με αεροσκάφος Τ-6A Texan II, της 50ης Σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής (ΣΑΙ), με τη συμμετοχή δεκαοκτώ (18) εκπαιδευόμενων Αξιωματικών Υγειονομικού Ιατρών.

Δείτε φωτογραφίες

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΚΕΔΑ-Παραθερισμός: Αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή επιθυμίας


ΚΕΔΑ: Το στρατιωτικό προσωπικό που αποστρατεύεται το 2018 προγραμματίζεται για παραθερισμό με το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό.


Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της 114ΠΜ και της 135ΣΜ


Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, διεξήχθη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της 135 Σμηναρχίας Μάχης (ΣΜ), στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αθλοπαιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2018.


Ημερίδα στην 110ΠΜ με Θέμα «η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Ζωή μας»


Τη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, ημερίδα με θέμα «Η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Ζωή μας» υπό την αιγίδα της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Μονάδας και της Διευθύντριας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Μαρίας Χατζητάκη.


Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών στους Αποφοίτους του 2ου Σεμιναρίου Δομικής Ακεραιότητας Αεροσκαφών F-16


Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών – Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), η τελετή απονομής πιστοποιητικών φοίτησης στους εκπαιδευθέντες του 2ου Σεμιναρίου Δομικής Ακεραιότητας Αεροσκαφών F-16.


Τακτικές Κρίσεις Ανώτατων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, έτους 2018 – 2019


Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), στην 3η Συνεδρίαση της Πέμπτης 1ης Μαρτίου 2018, έκρινε για την Πολεμική Αεροπορία:


Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Mirage: Τέλος το «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία»;


Σε σαράντα μέρες το νωρίτερο θα υπάρχει κάποια εικόνα για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 και Mirage 2000-5 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.


Τα F-15 “Advanced Eagle” του Κατάρ προαναγγέλλουν ίσως εξελίξεις για τη USAF;


Η παραγγελία του Κατάρ για μαχητικά F-15 Advanced Eagle θα οδηγήσει ίσως και στην επέκταση της επιχειρησιακής ζωής των αμερικανικών, αλλά άλλων F-15C με την διάθεση νέων πτερύγων, αναφέρει αξιωματούχος της Boeing.

Δείτε περισσότερα

Στο τέλος Μαρτίου θα ξέρουμε για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16, οι 2 “σχολές σκέψης”


Η ώρα της αλήθειας για την αναβάθμιση των 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι στα τέλη του επόμενου μήνα. Η αμερικανική αντιπροσωπεία κατανόησε εύκολα ότι περίπτωση υπογραφής της αναθεωρημένης επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LOA: Letter of Offer and Acceptance) σήμερα δεν υπήρχε, καθώς θα ήταν παράνομο με βάση τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και συμφώνησε στην παράταση της ισχύος της μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Στις Αεροπορικές Επιχειρήσεις το Διακλαδικό Σχολείο Αεράμυνας


Οι σπουδαστές της 1ης/2018 Εκπαιδευτικής Σειράς του Διακλαδικού Σχολείου Αεράμυνας (ΔΙΣΧΑ), που διεξάγεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), επισκέφθηκαν το 2οΑΚΕ.

Δείτε περισσότερα

Π.Α.:Εξαγορά Στεγαστικών Δανείων Μόνιμου Προσωπικού ΥΠΕΘΑ


Η Πολεμική Αεροπορία με ανακοίνωση της ενημερώνει το προσωπικό της για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εξαγορά των δανείων τους.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει:


Ξεκίνησαν οι κρίσεις! Οι Αρχηγοί στο γραφείο του ΥΕΘΑ…


Οι κρίσεις στις ΕΔ ξεκίνησαν μετά από το πράσινο φως που δόθηκε πριν από λίγο από τη πολιτική ηγεσία και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Καμμένος, Βίτσας και ο Ναύαρχος Αποστολάκης ήταν για αρκετή ώρα κλεισμένοι στο γραφείο του ΥΕΘΑ απ’ όπου πέρασαν όλοι οι Αρχηγοί. Πρώτος ο Α/ΓΕΑ, μετά ο Α/ΓΕΝ και τέλος ο Α/ΓΕΣ.

Δείτε περισσότερα

Στον γαλλικό κινητήρα Μ88 στρέφεται η Ινδία για το εγχώριο μαχητικό Tejas


Στροφή προς τον γαλλικό κινητήρα Μ88 της εταιρείας Safran φαίνεται να κάνει η Ινδία για το νέο της μαχητικό Tejas το οποίο χρησιμοποιεί τον αμερικανικό κινητήρα F404-GE-IN20 για τα πρώτα αεροσκάφη παραγωγής.

Δείτε περισσότερα

Αφοσιωμένο στην αποστολή το F-16I δεν ενεργοποίησε τα ECM κι “έφαγε” SA-5


Το ισραηλινό μαχητικό F-16I το οποίο καταρρίφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στη Συρία έπεσε θύμα λανθασμένων χειρισμών του πληρώματος και καταρρίφθηκε από συριακό βλήμα, όπως αναφέρει στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της ισραηλινής Αεροπορίας, περίληψη του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα από των Κλάδο.

Δείτε περισσότερα

Μαχητικά F-35B θέλει η Τουρκία… το δεύτερο θα είναι κανονικότατα αεροπλανοφόρο!


Παρα τις οξυμένες μέχρι και τοξικές σχέσεις της με την Αμερική η Τουρκία δεν φαίνεται να πτοείται και συνεχίζει να επιδιώκει την απόκτηση αμερικανικών αεροσκαφών προς ενίσχυση αυτή την φορά του Ναυτικού της.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Στην “αναχαίτιση” οι Ιπτάμενοι της ΠΑ! Τι συμβαίνει με το πτητικό που φέρνει παραιτήσεις


Την ώρα που η υπόθεση  καταβολής 1000 ευρώ τον μήνα για επίδομα ενοικίου, στο Κολωνάκι, σε υπουργό της κυβέρνησης ,έχει πάρει διαστάσεις ,οι Ιπτάμενοι της ΠΑ που αυτή τη περίοδο “δουλεύουν υπερωρίες” έχουν σοβαρά παράπονα για την αντιμετώπισή τους.

Δείτε περισσότερα

BINTEO για ένα ακόμα… “ρωσικό υπερμαχητικό”, αυτή τη φορά το MiG-41


Ένα νέο αναχαιτιστικό αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί να ίπταται υπερηχητική ταχύτητα στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας ετοιμάζει η Ρωσία. Πρόκειται για το αεροσκάφος MiG-41 το οποίο θα αντικαταστήσει στο μέλλον το αναχαιτιστικό MiG-31 και ήδη χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το πρώτο παγκοσμίως αεροσκάφος της 5ης ++ ή 6ης γενιάς.

Δείτε περισσότερα

«Βάση» Αμερικανών με μη επανδρωμένα η 110 Πτέρυγα Μάχης – Δεκάδες αξιωματικοί για μήνες στη Λάρισα


Το πρώτο τεστ για την ενδεχόμενη αξιοποίηση της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα ως «βάση» του ΝΑΤΟ αναμένεται να αποτελέσει «άσκηση συνεκπαίδευσης» Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτικών.


Ημερίδα από την 133ΣΜ με Θέμα: «Επίγεια Άμυνα, Τεχνική Επιμόρφωση και Ασφαλής Εργασία»


Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε από την 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ), στην κοινή αίθουσα δραστηριοτήτων των Γενικού Γυμνασίου & Γενικού Λυκείου Καστελλίου Πεδιάδος, ημερίδα με θέμα «Επίγεια Άμυνα, Τεχνική Επιμόρφωση & Ασφαλής Εργασία», με τη συμμετοχή του προσωπικού των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κρήτη.


Επέτειος Συμπλήρωσης 75 Χρόνων από την Ίδρυση της 336Μ


Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση της 336 Μοίρας (336M), στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου.