Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Οι Αμερικάνοι στην ΗΝΙΟΧΟΣ – ΦΩΤΟ


Οι Αμερικανοί για ακόμα μια φορά θα έχουν την ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν με τους κορυφαίους πιλότους του ΝΑΤΟ στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ.

Δείτε περισσότερα

Το Βέλγιο ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικά F-16

“Και αν το Βέλγιο αγόραζε οχτώ F-16 μεταχειρισμένα από την Ελλάδα;” Έτσι τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής La Libre Belgique, το οποίο αναφέρεται στην άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής Veli Yuksel (CD&V) ότι το Βέλγιο θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Δείτε περισσότερα

Η γέννηση του Θρύλου! Ο ήρωας Αεροπόρος που τον βάφτισε!


«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον “Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” Σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής»…

Δείτε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία» στην 350ΠΚΒ


Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνομένων Βλημάτων (350ΠΚΒ), Ημερίδα με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία».


Επίσκεψη του ΔΙΣΧΑ/ΚΕΠΑ στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας


Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, οι σπουδαστές της 1ης/2018 Εκπαιδευτικής Σειράς του Διακλαδικού Σχολείου Αεράμυνας (ΔΙΣΧΑ), που διεξάγεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), επισκέφθηκαν την Αεροπορική Βάση Τανάγρας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.


Απονομή Πτυχίων της 50ης Σειράς του ΣΑΙ


Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ), η απονομή των πτυχίων της 50ης εκπαιδευτικής σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής (ΣΑΙ).


Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο ΑΚΕ


Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο», εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1οΑΚΕ), με τη συμμετοχή του προσωπικού του, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων


Πρώτη Συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου


Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα «Σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης», η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση.


Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Εγγραφή Τέκνων στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου – Παράρτημα 251 ΓΝΑ


251 ΓΝΑ: Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε χρηστικές πληροφορίες στους δικαιούχους να εγγράψουν τα παιδιά τους στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου – Παράρτημα 251 ΓΝΑ

Δείτε περισσότερα

Rafael: Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα για τη βόμβα των Ισραηλινών, SPICE 1000


Tην επίτευξη της Αρχικής Επιχειρησιακής Ικανότητας (IOC) της κατευθυνόμενης βόμβας SPICE 1000  της εταιρείας Rafael ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου η Αεροπορία του Ισραήλ.

Μετα από την πραγματοποίηση δοκιμών επί αεροσταθμών F-16C/D Barak η κατευθυνόμενη βόμβα έχει πλέον εισέρθει στην φάση της επιχειρησιακής αξιοποίησης και ωρίμανσης ως οπλικό σύστημα.

Δείτε περισσότερα

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 1ης/2018 ΕΣ του ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε


Την Τετάρτη 07 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης/18 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε).


Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων 2018


Το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις έκτακτες κρίσεις έτους 2018, έκρινε τους παρακάτω Σμήναρχους, ως εξής:


Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΠΑ και προστασία πιλότων: «Είμαστε μια ωραία οικογένεια»


Για τους τρόπους, την μεθοδικότητα και την συνέπεια που επιδεικνύουν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στην προστασία από την δημόσια προβολή ευαίσθητων κρίκων της αμυντικής αλυσίδας, έχουν γραφτεί πολλά. Ενίοτε η νοοτροπία απόκρυψης και αποφυγής της παραμικρής δημόσιας προβολής προσλαμβάνει διαστάσεις παραφροσύνης αλλά από την άλλη, έχουμε να κάνουμε με μια κουλτούρα ασφαλείας που έχει σμιλευτεί στο πέρασμα του χρόνου μέσα από δεκάδες συρράξεις, με μικρό ή μεγάλο τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές και πολεμικό υλικό.

Δείτε περισσότερα

Πρόγραμμα αναβάθμισης F-16 της ΠΑ: Τι συζητήθηκε στην τελευταία συνάντηση


Γιάννης Νικήτας

 Άμυνα,Ελλάδα,Κεντρικά,Προτεινόμενα |  7 Μαρτίου 2018 11:36
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Lockheed Martin με αντικείμενο το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 της ΠΑ. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, για μια ακόμα φορά, στο οικονομικό σκέλος του προγράμματος και ειδικότερα για το πώς μπορεί να γίνει η εκκίνηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον, σε κανέναν, η αμφιβολία για την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος.

Δείτε περισσότερα

Γιατί οι ΗΠΑ συνεκπαιδεύονται με την Ελλάδα


Η Τουρκία έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο που την έχει φέρει σε αντιπαράθεση σχεδόν με όλους. Οι ΗΠΑ αναγκαστικά στρέφονται πια στην Ελλάδα σχεδόν ολοκληρωτικά.

Δείτε περισσότερα

USS Wasp: Επιχειρησιακά τα πρώτα F-35B των US Marines …θα έρθουν Μεσόγειο; (vid.)


Το πρώτο επιχειρησιακό Σμήνος αεροσκαφών F-35B Lighting II ανέπτυξαν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες στο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Wasp (LHD-1) στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για έξι (6) αεροσκάφη της μονάδας “Green Knights” VMFA-121 τα οποία συνοδεύουν την 31η Εκστρατευτική Δύναμη των Πεζοναυτών στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Δώσαμε τον δολοφόνο του Ηλιάκη στους Τούρκους και τώρα κρατάνε και ομήρους!


Το θράσος ποτέ δεν έλειψε από την Τουρκία. Επιβεβαιώνεται κι αυτές τις μέρες με το απίστευτο “στήσιμο” της σύλληψης δύο στρατιωτικών στον Έβρο. Το θράσος της Άγκυρας φροντίσαμε κι εμείς οι ίδιοι να γιγαντωθεί.

Δείτε περισσότερα

Ηνίοχος 2018: Ξεκίνησε η παράταξη των δυνάμεων - Τι περιλαμβάνει - ΦΩΤΟ


Ξεκίνησε με την παράταξη των δυνάμεων η άσκηση Ηνίοχος 2018. 

Από 5 Μαρτίου έως 23 Μαρτίου, θα διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών.
Στην άσκηση, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις του των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου.

Δείτε περισσότερα

Η ενδεχόμενη προμήθεια α/φ F-35 Lightning II από την Ινδία απασχολεί πολλούς


Η Ινδία εξετάζει διάφορες λύσεις ώστε η αεροπορίας της να φτάσει να διαθέτει 42 μοίρες μαχητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το Νέο Δελχί ζήτησε μυστικά από την αμερικανική Lockheed Martin παρουσίαση του μαχητικού F-35. Με το θέμα ασχολείται το ρωσικό Sputnik, για λόγους εύκολα κατανοητούς.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του ΔΙΣΧΑ/ΚΕΠΑ στο Αρχηγείο Στόλου


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, οι σπουδαστές της 1ης/2018 Εκπαιδευτικής Σειράς του Διακλαδικού Σχολείου Αεράμυνας (ΔΙΣΧΑ), που διεξάγεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.


Έκτακτες Κρίσεις Ανώτατων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας


Tο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), στην 5η Συνεδρίαση της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, έκρινε για την Πολεμική Αεροπορία:


Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Σαν σήμερα το 1993 στην Σομαλία η επιχείρηση "RESTORE HOPE"


Σαν σήμερα 04/3/1993 στο πλαίσιο αποφάσεως του Σ.Α του ΟΗΕ, αποφασίστηκε η αποστολή Λόχου δύναμης 106 στελεχών και από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ (64 ΣΞ, 21 ΠΝ και 21 ΠΑ) με την επωνυμία ΕΛΛΑΣΟΜ, που εγκαταστάθηκε στην πόλη Ουατζίτ 480 χλμ ΒΔ του Μογκαντίσου υπό τη διοίκηση της Γαλλικής Ταξιαρχίας. Αποστολή της Ελληνικής Δύναμης στην επιχείρηση ‘RESTORE HOPE’ στη Σομαλία, ήταν η παροχή ιατρικής βοήθειας, η ασφάλεια και η διανομή τροφίμων, καθώς και περιορισμένη τεχνική υποστήριξη για ανασυγκρότηση με ταυτόχρονη προσπάθεια ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του νοσοκομείου της πόλης     Ουατζίτ. Ολοκλήρωση αποστολής 3 Μαρτίου 1994.

Ο “μπαμπούλας” της Τουρκίας! Ένας Πτέραρχος εξηγεί αν και πόσο πρέπει να τον φοβόμαστε


Ο Πτέραρχος ε.α Βαγγέλης Γεωργούσης μιλά στην κάμερα του Militaire.gr και αναλύει την τουρκική απειλή με ψυχραιμία. Που υπερέχει ,που υστερεί, τι πρέπει να μας ανησυχεί και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση…

Δείτε περισσότερα

Σύσκεψη Διευθυντών ΑΠΕ στο ΓΕΑ


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), σύσκεψη Διευθυντών Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Διευθύνσεων Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης και Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.