Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Ο αδικοχαμένος πιλότος του Mirage είχε μιλήσει σε αφιέρωμα της ΕΡΤ για τους «φρουρούς» του Αιγαίου (βίντεο)


Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν πάνω από το Αιγαίο και την ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων, είχε μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο χειριστής του μοιραίου μαχητικού, Γιώργος Μπαλταδώρος.


Δεν ήταν σύμμαχος ο καιρός για τον πιλότο του μοιραίου Mirage 2000-5


Σύμφωνα με όσα μας είπε πριν από λίγο ο συνεργαζόμενος μετεωρολόγος μας, Νίκος Γκίκας, στην περιοχή επικρατούσε χαμηλή νέφωση και ασθενείς άνεμοι κοντά στη θάλασσα, μέτριας έντασης από το επίπεδο των νεφών και πάνω. Αυτό φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραίο για το 34χρονο παλικάρι της Πολεμικής Αεροπορίας, τον σμηναγό Γιώργο Βαλταδώρο από την Καρδίτσα, πατέρα τριών παιδιών, που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα.

Δείτε περισσότερα

Επίσημη ανακοίνωση ΓΕΑ : Πτώση αεροσκάφους M2000-5


Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.


Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Υπερπτήσεις τουρκικών F-4E 2020T Terminator πάνω από την Παναγιά


Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Πιο συγκεκριμένα δύο τουρκικά F-4E 2020T Terminator πέταξαν πάνω από την νησίδα Παναγιά και τις Οινούσες.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Διοικητή της USAFE & AFAFRICA και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο ΓΕΑ


Την Τρίτη 10 Απριλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας(ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχθηκε στο ΓΕΑ, τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Πτέραρχο Tod D. Wolters, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.