Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Ακύρωση συμμετοχής των ισραηλινών F-15I στη Red Flag, πολύτιμος ο ΗΝΙΟΧΟΣ!


Το Ισραήλ ακύρωσε την συμμετοχή των μαχητικών του F-15 στη διεθνούς φήμης άσκηση Red Flag της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) που πραγματοποιείται στην Αλάσκα των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Η απόφαση ελήφθη διότι όλα τα μαχητικά πρέπει να παραμείνουν στις βάσεις ενόψει πιθανής κρίσης…

Δείτε περισσότερα

Προς σύγκληση ΚΥΣΕΑ σε λίγες μέρες για F-16V κ.α. με “πολιτικάντηδες” απέναντι


Αξιόπιστες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του DP, αναφέρουν ότι η το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με σκοπό να εξετάσει τα νέα δεδομένα στην υπόθεση του προγράμματος αναβάθμισης 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς επίσης και άλλα «θέματα επικαιρότητας»…

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

F-16 Block 30: Τι ρωτάει «γαλάζιος» Βουλευτής


Το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 30 ήρθε στη Βουλή  με Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο.

Δείτε περισσότερα

Ευρωπαϊκή… Φλόριντα πτητικής εκπαίδευσης η Καλαμάτα, λέει ο ΥΠΕΘΑ


«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην σχολή Ικάρων.

Δείτε περισσότερα

ΠΑ: Η ανατριχιαστική έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος


Ανατριχιαστική ήταν η έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.

Δείτε περισσότερα

Mirage 2000-5: Καθυστέρηση στην επιχείρηση ανέλκυσης


Αρκετά κακές είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο συνετρίβη στις 12 Απριλίου 2018.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Αύριο προσπάθεια ανέλκυσης του Mirage 2000-5 MkII


Στην θαλάσσια περιοχή της Σκύρου μεταβαίνει το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της 206 Πτέρυγα Υποστήριξης της ΠΑ, εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 που συνετρίβη στις 12 Απριλίου.

Δείτε περισσότερα

Απόφαση Μητσοτάκη: Ένας "φαντομάς" στο επιτελείο του


Ένας "φαντομάς" στο επιτελείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Χρήστος Βαΐτσης αναλαμβάνει σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Δείτε περισσότερα

Αποφοίτηση της 1ης/2018 Βασικής Σειράς Εκπαίδευσης ΟΦΣ στην 115ΠΜ


Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε, στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), η αποφοίτηση της 1ης/2018 Βασικής Σειράς Ομάδων Φρουρών Σκύλων (ΟΦΣ) του Κέντρου Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων.


Επίσκεψη της ΣΝΔ στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ, στο 1ο ΑΚΕ, στην 110ΠΜ και στην 140ΣΕΠΗΠ


Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, οι σπουδαστές της 4ης Τάξης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου τους υποδέχθηκε ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου, Υποπτέραρχος (Ι) Δημήτριος Τζουμερκιώτης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1ο ΑΚΕ).

Δείτε περισσότερα

Επέτειος Συμπλήρωσης 70 Χρόνων της 337Μ


Η 337 Μοίρα συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.