Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

To KKE καταγγέλλει άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας


Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την άσκηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα 24 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, στην 113 Πτέρυγα Μάχης.

Όπως λέει το κόμμα η άσκηση  είχε σαν σενάριο την αντιμετώπιση πλήθους διαδηλωτών και αναφέρει:

Δείτε περισσότερα

ΓΕΑ: Βεβαιώσεις ωρών πτήσης και θεωρητικών γνώσεων


Πάντα πρωτοπόρο και αποτελεσματικό το ΓΕΑ στην μέριμνα του προσωπικού του πριν και μετά την αποστρατεία λύνει προβλήματα.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας όπως έκανε γνωστό η ΕΑΑΑ εκδίδει τις νέου τύπου βεβαιώσεις ωρών πτήσης και θεωρητικών γνώσεων, που αφορούν τους Αξιωματικούς Ιπταμένους που τελούν σε αποστρατεία.

Δείτε περισσότερα

Ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης του Mirage 2000-5… στα χέρια της ΠΑ


Εντοπίσθηκε και ανελκύσθηκε ο καταγραφέας πτήσης του Mirage-2000-5, το οποίο κατέπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, παρασύροντας στον θάνατο τον σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Δείτε περισσότερα

Πρόβλημα ανεπίλυτο... Τα Mirage 2000!


Είναι σπάνιο να αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ανεπαρκέστατος ένας πολιτικός που καταλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν πολύπειρο πολιτικό όπως ο Φώτης Κουβέλης. Όμως οι επιδόσεις του τις τελευταίες ημέρες προκαλούν ανησυχία, καθώς διερχόμαστε από μια περίοδο κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Η αναβάθμιση των F-16 μπορεί να κοστίσει σχεδόν μισά λεφτά αλλά ΔΕΝ υπογράφουν!


Αυτά που ζει η Ελλάδα δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο. Όχι τουλάχιστον όσον αφορά μερικές δεκαετίες ζωής που εμείς έχουμε συμπληρώσει, αλλά και με όσα έχουμε διαβάσει και πληροφορηθεί για την ελληνική ιστορικά τεκμηριωμένη συμπεριφορά, στα θέματα της ισχυροποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΔΑ/Ζ


Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ζούμπερι (ΚΕΔΑ/Ζούμπερι), η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΔΑ Ζούμπερι από τον Σμήναρχο (Ι) Νικόλαο Φώτη στον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Φίλιο., παρουσία του Διοικητή της  Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Σκύρος: Τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου στην 135η Σμηναρχία - ΦΩΤΟ


Τρισάγιο στην μνήμη του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, έγινε στην αεροπορική βάση της Σκύρου, αμέσως μετά την δοξολογία στον Αη Γιώργη.

Δείτε περισσότερα

Τα «Κόκκινα Βέλη» της RAF προσγειώθηκαν στην Τανάγρα - ΦΩΤΟ


Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα προσγειώθηκαν την Κυριακή 22.4.2018 τα 10 διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη του ακροβατικού σμήνους «Κόκκινα Βέλη» (Red Arrows) της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας ( RAF).

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 117ΠΜ


Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 117ΠΜ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Νικόλαο Κωσταβάρα στον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Γιαπιτζή, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.


Παράδοση Παραλαβή της Διοίκησης της 359ΜΑΕΔΥ


Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 359 ΜΑΕΔΥ από τον Υποπτέραρχο (Ι) Γρηγόριο Παρασκευά στον Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Μπαχλιτζανάκη, παρουσία του Διοικητή της  Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Με αναμμένους τους κινητήρες


Σκύρος, ώρα 12 το μεσημέρι. Βρισκόμαστε στην 135η Σμηναρχία Μάχης, όταν χτυπά το γκρι τηλέφωνο που συνδέεται με το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ο ιπτάμενος που απάντησε φωνάζει «Scramble».

Δείτε το ρεπορτάζ

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Ελληνική αεροπορική συμμετοχή στην επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ισραήλ (Video)


Με την παρουσία τριών μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην επετειακή αεροπορική «παρέλαση», αεροπορική επίδειξη στην πραγματικότητα, για τη συμπλήρωση των 70 ετών από την ανεξαρτησία και τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ το 1948, επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο η στενότατη συνεργασία μεταξύ των δύο φίλων Αεροποριών.

Δείτε περισσότερα

Η άγνωστη ΠΑ: de Havilland Canada L-20A Beaver


Ένα από τα λιγότερο γνωστά αεροπλάνα που υπηρέτησε με την Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) ήταν το L-20A Beaver.

Ένα αεροπλάνο του τύπου χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 1956 και 1967 για εκπαίδευση σε νυχτερινές προσγειώσεις πιλότων C-47 Dakota, καθώς και για μεταφορές προσωπικού και ταχυδρομείου.

Δείτε περισσότερα

Υβρίδιο, μια μίξη F-22 & F-35 θα προσφέρει στην Ιαπωνία, η Lockheed Martin


Η αμερικανική Lockheed Martin μελετά την προσφορά στην Ιαπωνία ενός μαχητικού stealth βασισμένου στην τεχνολογία των F-22 και F-35, ανέφεραν πηγές. Η εταιρεία έθεσε την πρότασή της στη ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας και θα καταθέσει επίσημη προσφορά απαντώντας στο ιαπωνικό αίτημα πληροφόρησης αμέσως μόλις λάβει την σχετική έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς το σχέδιο αφορά ευαίσθητα τεχνολογικά δεδομένα.

Δείτε περισσότερα

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Πολεμικού Μουσείου Ταξίαρχου Παν. Γεωργόπουλου


Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχου Παναγιώτη Γεωργόπουλου, στο Τηλεοπτικό Κανάλι ΕΠΙΛΟΓΕΣ στις ΣΕΡΡΕΣ.

Δείτε το βίντεο