Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Το “Χρυσό Σμήνος” της Πολεμικής Αεροπορίας! Βίντεο


Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος που για χρόνια ασχολείται με τα θέματα Άμυνας και ήταν από τους κεντρικούς συντελεστές της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει παραχωρήσει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είχε κάνει για το άγνωστο “Χρυσό Σμήνος” της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

LM: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και στο βάθος… F-35 Lightning II


Η παρουσίαση της κατασκευάστριας εταιρίας των F-16, της Lockheed Martin, στο ενδιαφέρον συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) και του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.Α.Σ.Ι.) δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο θέμα της αναβάθμισης των ελληνικών F-16 στη διαμόρφωση «V» (Viper).

είτε περισσότερα

Lockheed Martin: Πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά το deal για F-16V… οι “άξονες ανάπτυξης της ΠΑ”


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.Α.Σ.Ι.), αξιοποιώντας την σωρευμένη γνώση, τις δεξιότητες, καθώς, και την πολυετή διεθνή και εσωτερική εμπειρία τους, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών τους δραστηριοτήτων, διοργάνωσαν ένα ενδιαφέρον συνέδριο, το «Security & Defence State of the Art Technology».

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης της ΥΑΕ


Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Υπηρεσίας Αεροπορικών Εκδόσεων (ΥΑΕ), από τον Σμήναρχο (Ι) Ηρακλή Σωμαράκη στον Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Σελλιανάκη, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά δύο Aεροπόρους της – ΦΩΤΟ


Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου προς τιμή των Πεσόντων Αεροπόρων Σμηναγού (Ι) Παντελή Παρασκευά και Υποσμηναγού (Ι) Στέφανου Σαρρή.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του ΕΤΗΜ


Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών – Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), από τον Ταξίαρχο (Μ) Χρήστο Τελλίδη στον Σμήναρχο (ΜΗ) Γεώργιο Ζαφειρόπουλο, παρουσία του Διευθυντή Α’ Κλάδου της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Ταξίαρχου (Ι) Κωνσταντίνου Χίνη.

Δείτε περισσότερα

Τσίπρας: «Θα έχουμε μια Π.Α. που θα είναι η ικανότερη στην Ανατολική Μεσόγειο»


O Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την επίσκεψή του στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, τόνισε ότι είναι καθημερινή έγνοια και φροντίδα η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και της επιχειρησιακής λειτουργιας της Π.Α., σημείωσε ότι για αυτόν το λόγο «πριν λίγες μέρες προβήκαμε στην έναρξη της υλοποίησης ενός προγράμματος ιδιαίτερα σημαντικού για την Π.Α.: την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 με το πιο σύγχρονο τεχνολογικό υλικό. Ένα πρόγραμμα που με την ολοκλήρωση της υλοποίησης τους θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές τις δυνάμεις μας στον αερά».

Δείτε περισσότερα