Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

F-16 Viper: Τα δύο νευραλγικά σημεία του εκσυγχρονισμού


Οι Αναβαθμίσεις , η Διαλειτουργικότητα και η Δικτυοκεντρικότητα αποτελούν τους Βασικούς Άξονες Ανάπτυξης της Πολεμικής Αεροπορίας του 21ου Αιωνα. Οι ικανότητες αυτές αποτελούν κρισιμές παραμέτρους του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών F-16 του οποίου την υλοποίηση αποφάσισε πρόσφατα με ομόφωνη απόφαση η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα

Η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των F-16 αύριο στη Βουλή


Αύριο στις 12 το μεσημέρι στην  Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Δείτε περισσότερα

Τη μέση οδό ακολουθούν οι ΗΠΑ με τα τουρκικά F-35 κερδίζοντας χρόνο


Αναταραχή προκλήθηκε από το χθεσινό δημοσίευμα της «Χουριέτ» που «αποκάλυπτε» ότι η παράδοση των δυο πρώτων μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II της Lockheed Martin θα γίνει κανονικά, με την πραγματοποίηση τελετής στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας στις ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στηρίζει την οικογένεια του ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου


Τις εισπράξεις από τα εισιτήρια της αναμέτρησης με την ΑΕΚ θα δώσει στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Δείτε περισσότερα

Πάτρα: Συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε κληρικός (pics)


Ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε να γίνει κληρικός και η χειροτονία του που έγινε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή, με πολλές συγκινήσεις.

Δείτε περισσότερα

Στο Θ/Κ Αβέρωφ ο πρίγκιπας Κάρολος: Αεροπορική Επίδειξη στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου


Στο Θ/Κ Αβέρωφ ο πρίγκιπας Κάρολος: Αεροπορική Επίδειξη στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου.


Μεταφορά Μοσχεύματος με Αεροσκάφος της ΠΑ


Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας.

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Τι λέτε ωρέ Τούρκοι… σιγά μην καταρρεύσει το πρόγραμμα F-35 χωρίς εσάς


Ο επικεφαλής της τουρκικής ASELSAN Χαλούκ Γκοργκούν επιτέθηκε στις ΗΠΑ για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου περί απαγόρευσης πώλησης όπλων και ιδίως μαχητικών F-35 στην Τουρκία.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 116ΠΜ


Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 116ΠΜ, από τον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Σιδερίδη στον Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Κωτσάκη, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.